Kaleva.fi uudistuu!

Kaleva.fi-palvelu on uudistumassa. Sinulla on nyt mahdollisuus ottaa uusi Kaleva.fi käyttöön jo ennen muita. Lue lisää...

Ota uudistunut Kaleva.fi käyttöön
Mainos
 

Onnistunut ryöstöretki

Pelicansin Tero Koskiranta on päässyt täysin vapaaseen maalintekopaikkaan, mutta saa tuhrituksi kiekon ohi maalin. Maalivahti Johan Backlund on jo tilanteesta ulkona, eikä  Ilkka Mikkolakaan pääse häiritsemään Koskirantaa. Pelicansin Tero Koskiranta on päässyt täysin vapaaseen maalintekopaikkaan, mutta saa tuhrituksi kiekon ohi maalin. Maalivahti Johan Backlund on jo tilanteesta ulkona, eikä Ilkka Mikkolakaan pääse häiritsemään Koskirantaa.
Jääkiekko  26.3.2012 | Päivitetty 26.3.2012 | Jouko Vuorjoki Muuta tekstin kokoa -+

Lahti Rajusti taistellut ja kypsästi pelannut Kärpät antoi päävalmentajalleen Hannu Aravirralle mitä parhaimman syntymäpäivälahjan tekemällä Lahteen onnistuneen ryöstöretken.

Kärpät siirtyi ottelusarjassa 2-1-johtoon, kun välieriin pääsy vaatii neljä voittoa. Lahden-ottelu ratkesi käytännössä Jari Viuhkolan 3-1-maaliin, jonka kärppäikoni huitaisi onnekkaan näköisesti runsaat viisi minuuttia ennen loppua.

"Mukavaa, että tuli onnistumisia. On niitä odotettukin", Viuhkola myhäili.

Viuhkola teki myös Kärppien neljännen täysosuman tyhjään lahtelaismaaliin. Nämä olivat Viuhkolan tämän kevään ensimmäiset tehopisteet pudotuspeleissä.

Pelicansin maalilla torjui tälläkin kertaa Joonas Kuusela, joka tuuraa lonkkavaivoista kärsivää Niko Hovista.

"Onhan se selvää, että kun poissa on huippumolari, joka on kannatellut joukkuetta lähes koko kauden, sillä on merkitystä. Se tuo tiettyä epävarmuutta Pelicansin peliin", Viuhkola mietti.

Viuhkolan mielestä Kärppien voiton taustalta löytyi kärsivällinen puolustuspelaaminen.

"Tiedämme, että he tulevat kovaa, mutta kun sarja tästä jatkuu, vauhti varmaan vähän hiipuu, peli tiivistyy ja menee sellaiseksi vääntämiseksi", Viuhkola visioi.

Viuhkolan lisäksi yksilöinä Kärppien sankareihin kohosivat 31 kertaa torjunut ruotsalaisvahti Johan Backlund sekä 19-vuotias vikkeläliikkeinen laitahyökkääjä Joonas Donskoi (1+1).

Donskoi teki Kärppien 2-1-johtomaalin Ivan Humlin tarjoilusta sen jälkeen kun tshekki oli poiminut talteen Jan Latvalan karmean harhasyötön.

"Nämä ovat niitä pelejä, että heti kun vastustaja tekee virheen, siihen on iskettävä. Ja vaikka Pelicans tuli kolmannessa erässä vahvasti päälle, me emme missään vaiheessa menneet paniikkiin", Donskoi kiteytti.

Kolmannessa erässä Kuuselalle merkittiin vain yksi torjunta.

Donskoi ei kuitenkaan alkanut rakennella tuulentupia, vaikka peli oli nyt hyvässä kuosissa.

"Meille tulee vielä liikaa lapsuksia, menetämme turhaan kiekkoja, ja otamme tyhmiä jäähyjä", Donskoi ripitti omiaan.

Donskoi toimi toisena syöttäjänä Kärppien avausmaaliin, jonka teki puolustaja Ville Mäntymaa takatolpalta. Loistavan syötön kaukalon nurkasta antoi Jozef Stümpel (0+2), josta alkaa kuoriutui todellinen play off -kettu.

Synttärisankari itse nosti voiton siemeneksi taisteluilmeen.

"Pääsimme heti alusta vahvasti liikkeelle, emme ehkä riittävän vahvasti, mutta avauserässä loimme hyvän pohjan", Aravirta kelasi.

"Ylivoimalla saimme käyntiin aivan eri tempon kuin edellisellä kerralla täällä torstaina", päävalmentaja kiitteli.

Kärpillä oli myös kaksi tolppalaukausta. Toisen erän lopussa Huml kilautti yläputkea ja Ilkka Mikkola kolmannen erän alussa vasemman tolpan sisäreunaa.

Pelicansin pelaajilla on vahva taipumus yrittää kuumentaa kärppäläisiä - usein vihellyksien jälkeen.

"Se on heidän tyylinsä, mutta me emme saa mennä siihen mukaan", Viuhkola korosti.

Araviralle tuli mittariin 59 vuotta.

"Mielelläni otan vastaan tällaisen lahjan. (Tomi) Körkölläkin on synttärit (21). Eiköhän tässä ole kohta kakkuakin tarjolla", Aravirta muikisteli.

Kärpistä ei löytynyt heikkoa lenkkiä, ja lähes kaksi kuukautta sairastuvalla ollut puolustaja Atte Ohtamaa saatiin ajetuksi play off -pelien kovaan maailmaan sisään.

Ohtamaa pelasi varmasti, mutta tilannenopeus ei ymmärrettävistä syistä voinut olla vielä kiitettävällä tasolla.

 

Lähetä kuva, video tai juttuvinkki viestinä puhelimellasi numeroon 13222 tai käytä lomaketta.

Mainos
Mainos
Mainos
Galleriat »|Jääkiekko

Galleriat

Mainos
Uusimmat » | Jääkiekko Down Up
Pääuutiset
Mainos
stats-image
Takaisin ylös