Ristolainen ei ujostele ta­voit­teis­saan: Haluan kehittyä Buffalon johtavaksi pelaajaksi

NHL 12.10.2017 10:09
STT

Rasmus Ristolainen haluaa olla ykköspakki, joka auttaa Buffalo Sabresin NHL-jääkiekon pudotuspeleihin.

Viime kaudella Ristolainen oli Sabresin sisäisen pistepörssin paras puolustaja (6+39=45) ja koko joukkueen neljänneksi paras pistemies Jack Eichelin, Ryan O'Reillyn ja Sam Reinhartin jälkeen. Lisäksi hän pyöritti liigan parasta ylivoimaa, joka onnistui 24,5 prosentin teholla.

–  Odotan, että pystyn jatkamaan siitä, mihin edellinen kausi jäi. Pyrin joka vuosi nostamaan tasoani ainakin yhden pykälän ylöspäin, viidettä kauttaan NHL:ssä pelaava Ristolainen miettii.

Liigaa on pelattu viikon verran. Ristolainen arvioi tyytyväisenä, ettei hänen joukkueensa ole kertaakaan lopettanut pelaamista kesken, vaikka onkin ollut tappiolla. Se kertoo siitä, että joukkueessa on asennetta sekä taistelutahtoa tavoitella ensimmäistä pudotuspelipaikkaa sitten vuoden 2011.

Ristolainen, 22, on oleellinen osa Sabresin uudelleenrakennusta ja sopii hyvin kesällä palkatun päävalmentaja Phil Housleyn laatimaan pelisysteemiin. Housley painottaa nopeaa ja aggressiivista peliä, puolustajien aktiivisuutta sekä hyökkääjien nopeaa reagointia.

Malli sopii hyvin Ristolaiselle. Puolustaja kuvailee itseään aggressiiviseksi pelaajaksi, joka taklaa mielellään.

Pakkiparin kanssa samat vahvuudet

Turun Palloseurasta taalajäille siirtynyt Ristolainen on pelannut yhdessä Montreal Canadiensista kesällä tulleen Nathan Beaulieun kanssa ja sanoo heidän olevan aika samantyyppisiä pelaajia, jotka ”tekevät jäällä kaikkea”.

–  Olemme molemmat hyviä kiekolla ja hyviä avaamaan peliä. Hyökkäyspäässä saamme kuteja aikaiseksi ja rakennamme peliä. Puolustuspäässä pidämme vastustajat pois ykkössektorilta, Ristolainen selittää.

Ristolainen sanoo, että Beaulieun kanssa on helppo pelata, mutta mihinkään hyvän olon tunteeseen ei pidä tuudittautua. Kaksikolla on vielä paljon varaa parantaa peliään.

–  Siihen pyritään, etteivät pelit lopu huhtikuun alussa, Ristolainen linjaa seuran pudotuspelitoiveita.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä maan eteläosassa.

Sadevaroitus: Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa voi sataa rankasti, yli 20 mm tunnissa.

Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa kehittyy ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy voimakkaita ukkospuuskia, yli 15 m/s.

Metsäpalovaroitus on voimassa Ahvenanmaan, Pohjois-Savon, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kolari, Muonio, Kittilä, Sodankylä, Enontekiö, Inari ja Utsjoki.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

takaa-ajon mielekkyys?

258 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Pride

Marssia voi heterokin ei siinä tarvitse olla homoseksuaali. Kuten "sifferi" sanoi "marssi on ihmisoikeustapahtuma." Lue lisää...
olio

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

21.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image