Patrik Laine hämmästyttää kyl­ty­mät­tö­mäl­lä maa­li­teh­tai­lul­laan - enää maalin päässä maalipörssin kärjestä

Winnipegin Patrik Laine on jatkanut pistehurjasteluaan jo kymmenennessä ottelussa putkeen. KUVA: Kimmo Penttinen
NHL 9.3.2018 3:34 | Päivitetty 9.3.2018 9:54
STT

Winnipegin Patrik Laine on ollut viime aikoina sellaisessa vireessä, ettei ylisanojen tulvasta ole tulla loppua. Suomalaishyökkääjä on venyttänyt pisteputkensa jääkiekon NHL:ssä jo kymmeneen otteluun.

Suomen aikaa varhain perjantaina Laine onnistui maalinteossa, kun Winnipeg kaatoi vieraissa New Jerseyn 3-2. Hän teki ottelun avausosuman laukomalla maalin edessä pomppineen kiekon sisään.

Laine on iskenyt tällä kaudella 39 osumaa ja on maalipörssissä toisena. Maalin verran edellä on venäläistähti Aleksandr Ovetshkin ja saman verran perässä toinen venäläissuuruus, Jevgeni Malkin.

Laine, 19, takoo ikäisekseen historiallisia maalimääriä. Hän on tehnyt NHL-urallaan 75 maalia runkosarjassa, mikä on kaikkien aikojen tilastossa Sidney Crosbyn kanssa viidenneksi eniten osumia alle 20-vuotiaalle pelaajalle.

- Se on vain numero, mutta on mahtavaa olla tuolla listalla, Laine riemuitsi NHL:n kotisivuilla.

Samassa historiatilastossa Lainetta maalin edellä ovat Brian Bellows ja kiekkomaailman suurin legenda, Wayne Gretzky. Kaiken järjen mukaan suomalaishyökkääjä ohittaa Bellowsin ja Gretzkyn, jos pysyy terveenä.

Jos Laineen maalitehtailu jatkuu, hänestä tulee Teemu Selänteen jälkeen ensimmäinen 40 runkosarjamaalia kaudessa tehnyt suomalaispelaaja. Ylipäätään 40 maalin rajan ovat suomalaisista rikkoneet vain Selänne ja Jari Kurri.

Laine on kerännyt kymmenessä viime ottelussaan tehot 14+6=20. Neljään viime peliin hän on iskenyt kahdeksan osumaa. Ovetshkinin hän ohittaisi mielellään maalipörssissä.

- En halua olla tilastossa kenenkään takana, mutta on tämä silti hienoa. Tuo on kuitenkin asia, jota ei ajattele, koska kaikessa on kyse joukkueen pisteistä, Laine sanoi.

Barkov ja Rantanen syöttötuulella

Winnipegin suomalaiset olivat muutoinkin maalituulella, sillä Joel Armia teki joukkueensa toisen maalin.

Suomalaisista viimeistelyssä onnistuivat myös Carolinan Sebastian Aho ja Philadelphian Jori Lehterä.

Suomalaisten pistepörssin kärjessä olevat Floridan Aleksander Barkov ja Coloradon Mikko Rantanen keräsivät kaksi syöttöpistettä mieheen.

Linkki juttuun

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen ja Satakunnan maakunnissa lännen ja luoteen välinen tuuli on vaarallisen voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Uudenmaan, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan ja Etelä-Savon maakunnissa etelän ja lounaan välinen tuuli on vaarallisen voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Kanta-Hämeen ja Pirkanmaan maakunnissa länsituuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Keski-Suomen, Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa etelätuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Keski-Pohjanmaan maakunnassa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia itätuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa lounaistuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Sadevaroitus: Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa voi sataa runsaasti, yli 50 mm vuorokaudessa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

197 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

Muistatteko vielä, kun Sipilä, Stubb ja Lindström juhlivat kilpailukykysopimuksen syntyä tv-kameroiden edessä ja tekivät... Lue lisää...
Oikeistolainen nyrkk...

Jari ja sarjakuvat

Jari

21.6.

Naapurit

22.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image