Jokinen intoa täynnä le­gen­daa­ri­seen Edmonton Oilersiin – "Kausi saisi jo alkaa"

Jussi Jokinen oli perjantaina yhtä hymyä. Hyökkääjän NHL-ura jatkuu liigan legendaarisimpiin ja mielenkiintoisimpiin seuroihin lukeutuvassa Edmonton Oilersissa. KUVA: Karppanen Joel
NHL 7.7.2017 21:18
Kimmo Siira

Jääkiekkoilija Jussi Jokisen, 34, kesänvietto sai dramaattisen käänteen viime viikon perjantaina iltakuuden aikaan. Oulussa Juho-veljensä luona kyläillyt hyökkääjä sai agentiltaan Todd Diamondilta tiedon NHL-sopimuksensa ulosostosta. Ura, jonka piti jatkua vielä yhden kauden ajan Florida Panthersissa, muuttui hetkessä yhdeksi kysymysmerkkien sarjaksi.

Stressaava viikko sai onnellisen päätöksen torstaina, kun Jokinen hyväksyi Edmonton Oilersin yksivuotisen sopimustarjouksen.

Oilers julkisti sopimuksen perjantai-iltana Suomen aikaa.

Jokisen sopimuksen arvo on 1,1 miljoonaa dollaria.

Kalajoen kasvatti on tottunut jo vuonna 2005 alkaneella NHL-urallaan yllättäviin tilanteisiin, mutta ulosostosta alkanut rumba kävi jopa tyyneydestään tunnetun Jokisen hermoille.

– Takana on hektinen ja raskaskin viikko, mutta nyt olo on helpottunut, kertoi Jokinen, joka oli perjantaina kesämökillään Kalajoella.

Pöydällä oli useita tarjouksia

Jokisen mukaan hänen pöydällään oli viime viikon lauantain jälkeen useita vaihtoehtoja.

– Itselleni oli tärkeintä päästä seuraan, joka tietää tasan tarkkaan, millaisen pelaajan he minusta saavat ja toisaalta se, että seuralla on minulle sopiva rooli. Kävin hyvät keskustelut Oilersin GM:n (Peter Chiarelli) ja päävalmentajan (Todd McLellan) kanssa. Heillä on tarvetta kaltaiselleni pelaajalle, Jokinen taustoitti.

– Minulta puuttuu Stanley Cup. Totta kai sekin oli minulle tärkeä kriteeri, että uudessa seurassa Stanley Cupiin on aito mahdollisuus. Oilersissa kaikki tärkeät ehdot täyttyivät – ja siksi fiilis on nyt hyvä.

Oilers on tällä hetkellä yksi NHL:n mielenkiintoisimmista seuroista. Joukkueen pelillinen ja henkinen johtaja on Connor McDavid, joka solmi hiljattain Oilersin kanssa kahdeksan vuoden ja sadan miljoonan dollarin sopimuksen. 20-vuotiaan hyökkääjän megapalkalle on toki luonteva selitys.

– Hän on tällä hetkellä varmaankin maailman paras pelaaja – tai vähintään samaa tasoa Sidney Crosbyn kanssa, Jokinen painotti.

– Oilersissa on paljon hyviä palasia, mutta mahdollisuus pelata samassa joukkueessa McDavidin kanssa vaikutti myös minun ratkaisuuni.

"Toivottavasti pystyn auttamaan Puljujärveä"

Oilersissa Jokinen saa joukkuekaverikseen myös Jesse Puljujärven. Oilers odottaa, että Jokinen mentoroi ja auttaa Puljujärveä samaan tapaan NHL-arjen haasteissa kuin hän teki Floridassa Aleksander Barkovin kanssa.

– Oli siitäkin asiasta puhetta, mutta ei se pääsyy hankkimiseeni ollut. Jesse on huikea lupaus, ja toivottavasti pystyn häntä auttamaan. Vielä en ole hänen kanssaan jutellut.

Oilersilla on suomalaisessa jääkiekkohistoriassa erityinen sijansa. Jari Kurri, Esa Tikkanen ja kärppälegenda Reijo Ruotsalainen olivat tärkeä osa Oilersin 1980-luvun menestystarinaa.

– Olen itsekin fanittanut Oilersia 1980-luvun lopulla, kun aloin ymmärtää asioista jotain. Nyt menen NHL-urallani ensimmäistä kertaa kanadalaiseen seuraan. Hienoa päästä kaupunkiin, missä jääkiekko on ykkösjuttu, Jokinen tunnelmoi – eikä harmitellut Floridan lempeän lämmön vaihtumista preerian purevankylmiin tuuliin.

Kärppien mukaan jäälle elokuussa

Panthersin ulosostoratkaisuun Jokinen suhtautuu ammattimaisesti.

– Ei ulososto ollut shokki, mutta pieni yllätys kuitenkin. Tiesin, että he olivat yrittäneet aiemmin kaupata minua, mutta sopimuksessani oli pykäliä, jotka rajasivat heidän mahdollisuuksiaan. Pidin ulosostoa mahdollisena, mutta en todennäköisenä.

Nyt Jokisen katse on jo tiukasti tulevassa. Hyökkääjän viime kautta varjosti polvivamma, jota Jokinen on kuntouttanut huolellisesti.

– Viimeiset kahdeksan viikkoa olen harjoitellut ilman kipuja. Elokuussa menen jäälle Kärppien mukaan. Nyt tuntuu, että kausi saisi jo alkaa, Jokinen virnisti.

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Jussin palkka ei Edmontonissa putoa. Jussilla oli vielä vuosi sopimuksesta jäljellä Floridan kanssa noin 4 miljoonaa
USA:n dollaria. Pääosan ensi vuoden palkasta maksaa el i4 miljoonaa Florida ja loput Edmonton. Jussi pääsee aivan
eri tason jengiin kuin Florida. Ainoa miinus on ilmasto, johon Jussi on Suomessa tottunut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivottavasti tulee ehjä kausi ilman loukkaantumisia ja tämä siirto on varmasti Oilersille hintansa arvoinen jos Jessekin saa peli-ilonsa takaisin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saahan Jussi vielä palkkaa Floridastakin tuon miljuunan lisäksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No jaa, en minä ainakaan olisi innoissani lähteä Floridan lämmöstä Edmontonin pakkasiin pikku palkalla.
Sama olisi ollut tulla takasin suomeen ja Kärppiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pitää puljulle jonku mentori olla ja jokinen on siihen hyvä ja muuhunki :) auttohan se barkoviaki

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jussi olisi tuonut kaivatut 7000 katsojaa joka peliin mutta tuskin se Edmontonin talvi Oulua huonompi on

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä.

Sadevaroitus: Varsinais-Suomen, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan maakunnissa voi sataa iltapäivästä alkaen rankasti, yli 20 mm tunnissa.

Metsäpalovaroitus on voimassa koko maassa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Työttömät sylkykuppina

225 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Arvokeskustelua köyhyydestä

Hyvä kirjoitus. Hyviä esimerkkejä siitä, miten työstä on tehty ahdistavaa on kotisairaanhoitajat ja siivoajat, joiden ty... Lue lisää...
Liian suuret alueet ...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

20.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image