Leijonista ja Kärpistä tuttu luot­to­puo­lus­ta­ja näytti MM-ki­sa­ko­men­nuk­sel­le vihreää valoa – "Kyllä kiinnostaa lähteä"

Ex-kärppä Ville Pokka (2) oli voittamassa Suomelle hopeaa vuoden 2016 MM-kisoissa. Silloin Pokka sai vastaansa USA:n Auston Matthewsin. Leijonien maalilla Mikko Koskinen. KUVA: ANATOLY MALTSEV
Jääkiekko 8.4.2018 5:30
Kimmo Siira

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkueen kokoonpano rakentuu tulevaan MM-turnaukseen pikkuhiljaa. NHL:n runkosarja päättyy maanantain vastaisena yönä Suomen aikaa, minkä jälkeen Leijonien päävalmentaja Lauri Marjamäki toivoo saavansa Pohjois-Amerikasta vahvistuksia ryhmäänsä.

Yksi Marjamäen luottopelaajista on näyttänyt MM-kisakomennukselle jo vihreää valoa. Leijonien toissa kevään MM-hopeajoukkueeseen kuulunut puolustaja Ville Pokka haluaa päättää kautensa MM-kisoissa Tanskassa.

– Kyllä kiinnostaa lähteä. Sieltä saisi hyviä pelejä loppukaudeksi ja lisää virtaa itsellekin, 23-vuotias Pokka vahvistaa Kalevalle.

Pokan kausi AHL-liigan Belleville Senatorsissa päättyy ensi viikon sunnuntaina. Samalla päättyy Pokan sopimus NHL-seura Ottawa Senatorsin kanssa.

Paikka löytyi myös World Cup -joukkueesta

Pokka siirtyi helmikuisen vaihtokaupan jälkeen Chicago Blackhawksin organisaatiosta Ottawan palkkalistoille, mutta Tornion kasvatti ei saanut uudessakaan ympäristössä mahdollisuutta NHL-debyyttiin.

Farmiliiga AHL:ssä Pokka on pelannut totutun varmasti ja tehokkaasti. Kauden 65 ottelusta on koossa 31 (7+24) pistettä.

Aiemmin julkisuudessa on esitetty arvioita, että juuri sopimuksen päättymisen vuoksi Pokka ei olisi ollut kiinnostunut MM-kisakomennuksesta.

Pokka sai Lauri Marjamäeltä runsaasti vastuuta jo Kärpissä, kun seura rynnisti keväällä 2014 Suomen mestaruuteen. Pokka voitti tuolloin Liigan runkosarjan tehotilaston lukemalla +32.

Marjamäen luottamuksesta Pokkaan kertoo myös valinta Suomen World Cup -joukkueeseen syksyllä 2016. Pokka läpäisi valintaseulan, vaikka hänen tilillään ei ollut NHL-otteluita.

Joko Marjamäki on luvannut sinulle varman paikan MM-kisajoukkueesta?

– MM-kisoihin mennään leirityksen kautta. Olen terve ja myös hyvässä fyysisessä ja henkisessä vireystilassa, joten en tarvitse AHL-kauden päättymisen jälkeen pitkää huilia, Pokka vakuuttaa ja naurahtaa perään:

– Sen verran luotan itseeni, että pystyn MM-kisapaikan ottamaan.

Right-kätisyys yhtenä valttina

Ihme on, ellei Marjamäki löydä hyvin peliä avaavan ja hyökkäyksiä tukevan Pokan osaamiselle käyttöä MM-kisaprojektissaan. Kylmäpäisenä, right-kätisenä kiekonkäsittelijänä Pokka on hyvä vaihtoehto myös Leijonien ylivoimakoostumuksiin.

Leijonat aloittaa maanantaina MM-leirityksen toisen viikon. Keskiviikkona ja torstaina ohjelmassa ovat maaottelut Latviaa vastaan.

MM-kisojen ensimmäisen ottelunsa Suomi pelaa Herningissä 5. toukokuuta Etelä-Koreaa vastaan.

Katso täältä jääkiekon MM-kisojen otteluohjelma!

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Voi voi. Pitäisi saada se Laine ja Barkov ynnä muut kumppanit sieltä mm-joukkueeseen. Ne, jotka osaa pelata.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

toivottavasti late ei valitse liikaa kärppä pelaajia koska on ollut maajoukkue menestys aika hiljaista kun kärppä taustaiset pelaajia on ollut likaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lätkäjätkä jortsukka hassutut. Siellä naisten kärpät hassuttaa ilveksen kustannuksella. Todella hienoa naiset!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisin mielelläni nähnyt myös puolustajat Lehtonen ja Mikkola myös kisoissa.
Pojat pelasivat ihan hyvän kauden pakkiparina liigassa..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten new jerseyn kaupunginosajoukkueen farmijoukkueen reservipelaaja on vahvistus kiekkojoukkueelle. Kertoo valmentajasta kaiken. Kukaan muu ei haluakaan enää lateksin kyytiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pokka pelaa Bellevillessä ja Ottawassa, jotka molemmat sijaitsevat Kanadan Ontariossa. Tätä ennen pelasi Chicagossa USA:ssa. New Yorkin varaus alkujaan, mutta siellä ei ehtinyt pelata.

New Jersey taas ei liity asiaan mitenkään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Liittyy kuvaannnollisesti. Belleville ajaa saman asian. Ei kannata sotkeutua lillukanavarsiin. Nyt kommentoitiin pelaajan pelitaidoista. Ainoa joukkue josta saa peliaikaa on merjamäen maajoukkue. Hohhhoijaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Saksalaiset 1940 Oulussa

162 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Harmittaa ja ketuttaa kun meitä eläkeläisiä syyllistetään!

Kyllä meillä ikätoverit on nyt aika vähän nöyrtyä ja osoittaa kunnioitusta nyt työssäkäyviä kohtaan. He kuitenkin loppus... Lue lisää...
Vanha patu

Jari ja sarjakuvat

Jari

21.4.

Naapurit

21.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image