Mainos

Leijonat jätti Slovakian nollille

Jääkiekko 19.4.2017 20:11 | Päivitetty 19.4.2017 20:24
STT

Miesten jääkiekkomaajoukkue otti keskiviikkona Kosicessa vakuuttavan voiton Slovakiasta. Suomen maalintekijät 3-0 (2-0, 1-0, 0-0) -voittoon päättyneessä ottelussa olivat Ville Lajunen, Antti Pihlström ja Olli Palola.

Suomi pelasi ottelun selvästi terävämmin kuin viime viikolla Tanskaa vastaan. Käytännössä voitto ratkesi heti ensi erässä Lajusen ja Pihlströmin osumiin. Lajunen teki avausmaalin ylivoimalla heti erän puolivälin jälkeen, ja Pihlström kasvatti Sakari Mannisen syötöstä johdon kahteen maaliin viisi minuuttia ennen erän loppua.

Toisen erän alku oli Suomelta nihkeä. Vaihdot venyivät tarpeettoman pitkiksi, ja kotijoukkue sai nopeilla hyökkäyksillä otetta pelistä. Slovakian pyristely päättyi kuitenkin Palolan ylivoimamaaliin jo ennen erän puoliväliä.

Palola paukautti kiekon ohi Slovakian maalivahdin Julius Hudacekin ensimmäisen maaottelunsa pelanneen Julius Hongan reboundista.

Säteri torjui kaiken

Suomen maalissa Harri Säteri pelasi varmasti, ja hänet palkittiin Suomen parhaana pelaajana. Michael Vandasin läpiajo ensi erässä ja Michal Cajkovskyn läpiajo toisessa erässä olivat kiperimmät paikat, mutta Säteri selvisi molemmista.

- Päätimme Tanska-otteluiden jälkeen, että lähdemme nyt kunnolla peliin, ja ensimmäinen erä olikin meiltä hyvä, Pihlström kertoi Ylen tv-haastattelussa.

- Toinen erä oli meiltä vähän ensimmäistä huonompi, mutta oma peli alkoi sujua uudella pelipaikalla ihan hyvin.

Myös päävalmentaja Lauri Marjamäki iloitsi joukkueen edellistä maaottelua ryhdikkäämmästä esityksestä.

- Lauantaina Lappeenrannassa emme olleet jostain syystä valmiita, mutta peli oli laadukasta kiekon kanssa. Luottavaisin mielin mennään eteenpäin, Marjamäki kehui peliä Ylen haastattelussa.

Päävalmentaja kehui pelaajista Säteriä sekä maajoukkueryhmään liittyneitä Atte Ohtamaata ja Honkaa.

- Hyvä sisääntulo joukkueeseen Ohtamaalta ja Hongalta. Hongan pelistä tykkäsin kovasti, ei ollut kiekon kanssa kiirettä ollenkaan, Marjamäki totesi.

Suomi kohtaa Slovakian uudestaan perjantaina Bratislavassa.

MAINOS
Mainos

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Linnanmaan prisman parkkialue, sakot!

Ihan oikein, että vartioidaan ja on laitettu aikaraja. Kesällä ja syksyllä näkee kun pihit asuntoautoilijat majoittuvat ... Lue lisää...
saa vartioida

Jari ja sarjakuvat

Jari

18.3.

Naapurit

20.3.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image