Kärp­pä­ba­ro­met­ri: Aho syötti voittomaalin, Kemppainenkin onnistui

Juhamatti Aaltonen, Joonas Kamppainen ja Antti Pihlström juhlivat Suomen 2-0-maalia. KUVA: SASCHA STEINBACH / EPA
Jääkiekko 18.5.2017 19:56 | Päivitetty 18.5.2017 20:28
Janne Onnela

Suomi pelaa viikonloppuna MM-mitaleista, kun se kaatoi Yhdysvallat Kölnissä MM-kisojen puolivälierissä. Kärppätaustaiset pelaajat olivat näkyvässä roolissa leijonien voitossa. Sebastian Aho syötti ottelun voittomaalin. Juhamatti Aaltonen ja Joonas Kemppainen tehtailivat Suomen toisen osuman.

Kärppäbarometri antaa arvosanan (K–KKK) kärppätaustaisille pelaajille jokaisen Suomen pelin jälkeen.

Lasse Kukkonen KK

Peruspakin onnistunut ilta. Kukkosen taso tiedetään, eikä se näissä peleissä vaihtele. Kapteeni antaa leijonapaidassa aina kaikkensa. Puolustaminen onnistui, avauspelaamisen kanssa pieniä ongelmia. Merkitys kaukalon ulkopuolella: hinnaton.

Topi Jaakola KK

Paransi edellisestä pelistä ja pelasi ihan kohtuullisen pelin. Jokaista kaksinkamppailua ei voittanut. Kaivoi kiekon kuitenkin monta kertaa omassa päässä. Paras esimerkki toisen erän lopun 3vs1-alivoimahyökkäys, jonka Jaakola käynnisti.

Miro Aaltonen –

Ei saanut peliaikaa.

Sebastian Aho KKK

Loistavia syöttöjä, katkoja, kiekonriistoja ja syöttöpiste Suomen ensimmäiseen maaliin. Urakoi niin yli- kuin alivoimaakin. Pelaa käytännössä niin paljon kuin jaksaa ja aivan aiheesta.

Mikko Rantanen iskee Leijonat 1-0-johtoon ylivoimalla Yhdysvaltoja vastaan.

Joonas Kemppainen KKK

Paransi edelliseen pelin nähden. Pelasi kiekottomana omassa päässä hyvin, etenkin alivoimalla. Heittäytyi uhrautuvasti kiekon eteen ja purki pääsääntöisesti varmasti. Kiekollisessa pelissä edelleen toivomisen varaa. Osui kuitenkin Aaltosen loistavasta syötöstä ja viimeisteli Suomen tärkeän toisen maalin.

Joonas Kemppainen teki Suomen 2-0-maalin. Syöttöpisteen maaliin sai Juhamatti Aaltonen.

Mika Pyörälä KK

Toimii kuin tietokone. Tunnistaa tilanteet ja tietää oikean paikkansa kentällä aina. Vaikuttaa vähän passiiviselta, mutta ei todellisuudessa ole niin passiivinen kuin miltä näyttää.

Jesse Puljujärvi KK

Tuli peliin erittäin hyvin, karvasi kiekon jo ensimmäisessä vaihdossa. Oli aktiivinen ja sai monta hyvää ja tärkeää katkoa aikaan. Muutamia vetopaikkoja, mutta maalitili jäi avaamatta. Hyytyi hieman loppua kohden.

Juhamatti Aaltonen KK

Huono purku ensin alivoimalla, mutta sitten jenkkipakin virheen seurauksena Kemppaisen kanssa ylivoimahyökkäykseen. Syöttöpiste 2-0-maaliin maistui varmasti. Ei onnistunut läpiajosta, joten gorilla edelleen hartioilla.

Atte Ohtamaa KK

Välillä pientä harhailua ja huonoja avaussyöttöjä. Ajoittain taas purki hyvin paineen alta ja hyökkäyspäässä sai muutaman kerran kiekon viivasta maalille. Jälkipeli jenkkien kanssa luonnistui myös. Taas tarpeeton jäähy ottelun lopussa.

Suomi pelaa seuraavan kerran lauantaina välierissä. Peliaika ja leijonien vastustaja selviävät myöhemmin tänään.

Katso ottelun huippuhetket:

USA-Suomi-puolivälieräottelun huippuhetket.

Katso jääkiekon MM-kisojen otteluohjelma.

Lue tästä Suomen MM-joukkueen esittely pelaaja pelaajalta.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Makia homma. Turnaus siitä mukava että on pitkä. Vähän nihkiää peliä ollu paitsi eilen. Mahtava peli, ei peruuteltu, harhasyöttöjä eikä viivelähtöjä montaa nähty. Paras peli ja oikea tulos. Nyt vain samanlaisella rohkeudella ja itseluottamuksella eteenpäin. Saapa nähä mihin riittää. Tsemppiä kaukaloon ja kotikatsomoihin

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisin mielelläni nähnyt myös puolustajat Lehtonen ja Mikkola myös kisoissa.
Pojat pelasivat ihan hyvän kauden pakkiparina liigassa..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Puolustaja Mikko Lehtonen pelaa kisoissa ja on parin vuoden päästä runkopuolustajia näissä skaboissa. Toinen U20-maailmanmestari, uusi Jäälin jättiläinen Mikkola (Niko) oli puolestaan lähellä kisapaikkaa. NHL:ään varattu komearaaminen Mikkola (194cm) teki tällä kaudella läpimurron niin Liigassa kuin maajoukkueessakin. Harmi vaan oululaisittain, Niko lähti Kuopioon b-junnuna katsoen siellä murtautumisen Liigaan paremmin mahdolliseksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No Lehtonenhan siellä on jos tarkoitat Mikkoa. Mikkolan nopeus olisi liikaa tällä tasolla. Annetaan Ruotsillekin mahdollisuus...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt pelaa suomen maajoukkue eikä mikään kärpät . Älkää olko niin juntteja , että puhutte jostain kärpistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

heti kun late jätti kärppien pelikirjan romu koppaan niin alettiin heti pärjäämään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se on siinä. Mitaleita ei tule. Krapulassa vielä pronssista pikkuisen pelaillaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oiskin jo liikaa. Suomen MM ensikertalaivalmentajien joukkueet kun tapaavat jäädä puolivälieriin. Nyt meni niin sanotusti paljon yläkanttiin edellisiin verrattuna. Pelityylistä huolimatta ja pelaajakadostahuolimatta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Höpö ukot horisee lämpimikseen joutavia....esim. Juhis on paikkansa ansainnut, yksi parhaista Leijonista....Aho, Pulju Ne pohjoisen Pojat, ilman heitä ei olisi Leijonia!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllähän Aaltonen pelasi paljon paremman pelin kuin Pulju vaikka omakin tsemppi oli teinin puolella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kärppätaustainen maajoukkueen valmennustiimikin myös sai komeasta voitosta palsamia "etelän median" ja ns "kiekkoasiantuntijain" aiempien tölvimisien aiheuttamiin henkisiin "haavoihin". Mutta kisat vasta huipentuvat, seurataan loppuun asti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllähän Kärpät-vuodet näyttivät minkä tasoinen valmentaja on kyseessä.
Asiantuntijoilta vain tahtoo unohtua se tosiasia, että peli kehittyy koko ajan muissakin maissa. "Asiantuntijuus" on jäänyt tasolle Tamminen ;)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jesss, tämä oli niin nannaa. Kiitos Kalevan kirjoittelijat, Iltasanomat veti niin pohjat tänäkin aamuna. Omia kannatetaan aina! Loppuun asti. Ja siellä se kiitos seisoo. Ollaan kuulkaas mukana mitalipeleissä. Hyvä Marjamäki ja hyvä Kärpät!;!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ns. asiantuntijat ovat haukkuneet Suomen joukkueen maan rakoon niin perusteellisesti, että heidän pitää nyt mennä nurkkaan häpeämään ja miettimään, miten joukkuetta olisi pitänyt tukea ja rohkaista. Onneksi pelaajat eivät lue meidän sohvaperunoiden jaarituksia. Toivottavasti synkistelijät ottavat nyt oppia: Suomalainen ei luovuta! Oli kuvavaa, miten esim. Tamminen ja Jalonen muikistelivat TV:ssä: Heillä ei ollut kanttia tunnustaa, että joukkue ja Marjamäki olivat parempia kuin mitä heidän "viisaissa" arvioinneissaan oli kirjoitettu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitenkän net Suomi-riitikot nyt jaksaa. Marjamäelle ja Aaltoselle potkuja taas kaupataan. Heh-heh.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mediahan on jakanut potkuja Marjamäelle, jo pari viikkoa. Varmaan sitä faktatarkistettua tietoa !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

63
Kaupunginvaltuusto linjasi: Oulun lukioista ei päätetä osana palveluverkkouudistusta
56
Lomallakin kannattaa muistaa nauttia alkoholia kohtuudella, tissuttelu hankaloittaa stressistä ja rasituksesta palautumista
39
Oulun kaupunginteatterin ongelmat menivät kirjelmänä hallitukselle – ”Kattava asialista siitä, mitä teatterissa henkilö­kunnan sisällä tapahtuu"
32
Kiikelin Löylymaailman suunnitelmia kiiteltiin – veneharrastajia huolettaa sataman toimivuus, oululaiset toivovat savusaunaa
27
Trump haluaa luoda Yhdysvalloille "avaruusvoimat" – pelkkä läsnäolo avaruudessa ei riitä takaamaan Yhdysvaltojen puolustusta
24
Elina Lepomäki: "Tarve, joka Suomella oli sote-uudistukseen kymmenisen vuotta sitten, on aika pitkälle jo mennyt ohi."
22
Raportti: Ranska käännyttää alaikäisiä turvapaikanhakijoita rajaltaan kovin ottein, 12-vuotiaat telkien taakse

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Varsinais-Suomen ja Uudenmaan maakunnissa länsituuli on vaarallisen voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Koko maassa lukuun ottamatta Varsinais-Suomen, Lapin ja Uudenmaan maakuntia sekä Pudasjärven, Kuusamon ja Taivalkosken kuntia länsituuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja länsiosassa, Etelä-Savon ja Pohjois-Savon maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia.

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja länsiosassa, Etelä-Savon ja Pohjois-Savon maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

MV lehden kommentointi

183 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

-ei pääse pm:ksi moinen kieroilija, ajanut Suomen katastrofiin Soten, Aktiivimallien, työläisten työaikojen pidentämisel... Lue lisää...
ei jatkoon

Jari ja sarjakuvat

Jari

17.6.

Naapurit

19.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image