Ilja Kovaltshuk: KOK:n päätös oli pelkkää politiikkaa

Urheilu 6.12.2017 10:00
STT

Venäjän jääkiekkomaajoukkueen olisi ehdottomasti otettava osaa Pyeongchangin talviolympialaisten kiekkoturnaukseen, vaikka joukkue joutuukin pelaamaan neutraalin lipun alla. Näin toteaa venäläistähti Ilja Kovaltshuk.

Kansainvälinen olympiakomitea KOK sulki eilen Venäjän talviolympialaisista sen jälkeen, kun Sveitsin ex-liittopresidentin Samuel Schmidin vetämä tutkimuskomissio oli jättänyt selvityksensä. Sen mukaan Venäjältä paljastui systemaattinen dopingkulttuuri.

KOK kuitenkin antaa urheilijoille mahdollisuuden hakea osallistumislupaa, jos taustalla ei ole dopingkäryjä ja jos kaikista kisoja edeltävistä testeistä selviää puhtain paperein.

- Meidän on ehdottomasti lähdettävä olympialaisiin. Jos emme sitä tee, se tarkoittaa, että olemme luovuttaneet. Tiedämme kaikki, että KOK:n päätös oli pelkkää politiikkaa. Tiedämme, mihin tuolla pyritään. Oli itse asiassa selvää, että tuollainen päätös tulee, Kovaltshuk sanoo uutistoimisto Tassin mukaan.

KOK:n seulan läpäisevät venäläisurheilijat kilpailevat "joukkueessa" nimeltä "Olympiaurheilija Venäjältä", joka kisaa olympialipun alla. Jos menestystä tulee, palkintojenjaossa soi olympiahymni.

- Jos urheilijat tulevat kisoihin, se yhdistää koko kansakunnan. Kaikkien puhtaiden urheilijoiden on lähdettävä kisoihin. Monelle ne ovat viimeiset kisat, muita mahdollisuuksia ei enää tule. Ja jos onnistumme, laulamme kansallislaulun. Me urheilijat olemme politiikan ulkopuolella, Kovaltshuk painottaa.

Linkki juttuun

MAINOS

Kommentoi

Kyllä on naurettavaa tämä kok:n jeesustelu tässä dopingasiassa. Ei ole pitkä aika kun amerikassa oli omat dopinglaboratoriot ja kun ne paljastuivat niin uhrattiin muutama urheilija ja tiedemies. Marion Jones aikoi kirjoittaa yleisurheilu-urastaan ja valtion rahoittamasta dopingohjelmasta kirjan mutta FBI danoi että ei tule onnistumaan. Uhkasivat elinkautisella vankeustuomiolla. Missä oli silloin KOK:n todistajien suojeluohjelma ja tutkimukset. Niinpä. Samoin muutama vuosi sitten pari englantilaista toimittajaa tekeytyi valmentajiksi ja ottivat yhteyden lääkäriin jotta saisivat dopingaineita. Paljastui että tällä lääkärillä oli asiakkaina parisataa urheilijaa eri urheilulajeista esim. soutu, yleisurheilu ja jalkapallo. Uutinen julkaistiin mutta sen jälkeen asian tutkimiseksi ei,ole tapahtunut. On näissä Venäjän sanktioissa mitään logiikkaa verrattuna edellämainittuihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Puhdasta satua kirjoituksesi. Nimeksi totta ja siihen lisätty satua reeippaasti. Ei onnistu, ei onnistu, tehdas.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Missähän on sanktiot norjalaisille tai vaikkapa amerikkalaisten labradouppailusta? Essayjahit ja muut jeesustelevat, että oikea päätös. Kyllä sais moiset turnajaiset kuolata, puhdasta huippu-urheilua ei ole. Älkää naurattako, raha puhuu..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hassulta kuullostaa tuo " Me urheilijat olemme politiikan yläpuolella". Venäjä lie ainoa maa, jossa presidentti on tehnyt päätöksen kisoihin osallistumisesta? Toisaalta Sotshin doping-rikokset olivat valtion suojeluksessa tehtyjä. Kyllä siinä politiikka särähtää mielessä....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pääseehän ne venäläiset sinne ilman tunnuksia. Sama periaate kuin Ukrainaan lähetetyillä sotilailla.

PS: Kamalaa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

28
Thaipoimijoiden määrä romahti – nyt mustikat, hillat ja puolukat uhkaavat jäädä metsiin, vaikka kysyntää riittäisi
24
Ruotsi lähetti ruuhkamaksun pyhäjokiselle miehelle, jonka auto on seissyt tallissa vuosikausia – "Tämä on lähes rikollista toimintaa"
22
Helteellä keho ei pysty viilentämään itseään tarpeeksi nukahtaakseen – unirytmistä ei kuitenkaan kannata luopua
11
Sähköauto – kiva kesäinen harrastepeli Suomessa Lukijalta
11
Pyörätie, jossa olo on kuin tunkeilijalla – Kaleva testasi Oulun kehutut pyöräilymaisemat
11
Poliiseille maksettavat hyvitykset vaihtelevat – SPJL:n Rinne: erityistehtävien hyvityskäytännöt pitäisi yhdenmukaistaa
7
Lapissa maastopaloja tiettömien taipaleiden takana, Inarissa varusmiehiä sammutustöihin – Venäjällä suurpalo Rajajoosepin kupeessa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä koko maassa.

Sadevaroitus: Varsinais-Suomen, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan maakunnissa voi sataa iltapäivästä alkaen rankasti, yli 20 mm tunnissa.

Metsäpalovaroitus on voimassa koko maassa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Työttömät sylkykuppina

207 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Työttömät sylkykuppina

Jos joku luulee työttömyyden olevan jonkinlainen nautintoetuus, josta ei enemmistö ihmisistä halua pois eikä luopua, nii... Lue lisää...
Kiitos ja näkemiin.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

20.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image