Mainos

Ilja Kovaltshuk: KOK:n päätös oli pelkkää politiikkaa

Urheilu 6.12.2017 10:00
STT

Venäjän jääkiekkomaajoukkueen olisi ehdottomasti otettava osaa Pyeongchangin talviolympialaisten kiekkoturnaukseen, vaikka joukkue joutuukin pelaamaan neutraalin lipun alla. Näin toteaa venäläistähti Ilja Kovaltshuk.

Kansainvälinen olympiakomitea KOK sulki eilen Venäjän talviolympialaisista sen jälkeen, kun Sveitsin ex-liittopresidentin Samuel Schmidin vetämä tutkimuskomissio oli jättänyt selvityksensä. Sen mukaan Venäjältä paljastui systemaattinen dopingkulttuuri.

KOK kuitenkin antaa urheilijoille mahdollisuuden hakea osallistumislupaa, jos taustalla ei ole dopingkäryjä ja jos kaikista kisoja edeltävistä testeistä selviää puhtain paperein.

- Meidän on ehdottomasti lähdettävä olympialaisiin. Jos emme sitä tee, se tarkoittaa, että olemme luovuttaneet. Tiedämme kaikki, että KOK:n päätös oli pelkkää politiikkaa. Tiedämme, mihin tuolla pyritään. Oli itse asiassa selvää, että tuollainen päätös tulee, Kovaltshuk sanoo uutistoimisto Tassin mukaan.

KOK:n seulan läpäisevät venäläisurheilijat kilpailevat "joukkueessa" nimeltä "Olympiaurheilija Venäjältä", joka kisaa olympialipun alla. Jos menestystä tulee, palkintojenjaossa soi olympiahymni.

- Jos urheilijat tulevat kisoihin, se yhdistää koko kansakunnan. Kaikkien puhtaiden urheilijoiden on lähdettävä kisoihin. Monelle ne ovat viimeiset kisat, muita mahdollisuuksia ei enää tule. Ja jos onnistumme, laulamme kansallislaulun. Me urheilijat olemme politiikan ulkopuolella, Kovaltshuk painottaa.

Linkki juttuun

MAINOS
Mainos

Kommentoi

Kyllä on naurettavaa tämä kok:n jeesustelu tässä dopingasiassa. Ei ole pitkä aika kun amerikassa oli omat dopinglaboratoriot ja kun ne paljastuivat niin uhrattiin muutama urheilija ja tiedemies. Marion Jones aikoi kirjoittaa yleisurheilu-urastaan ja valtion rahoittamasta dopingohjelmasta kirjan mutta FBI danoi että ei tule onnistumaan. Uhkasivat elinkautisella vankeustuomiolla. Missä oli silloin KOK:n todistajien suojeluohjelma ja tutkimukset. Niinpä. Samoin muutama vuosi sitten pari englantilaista toimittajaa tekeytyi valmentajiksi ja ottivat yhteyden lääkäriin jotta saisivat dopingaineita. Paljastui että tällä lääkärillä oli asiakkaina parisataa urheilijaa eri urheilulajeista esim. soutu, yleisurheilu ja jalkapallo. Uutinen julkaistiin mutta sen jälkeen asian tutkimiseksi ei,ole tapahtunut. On näissä Venäjän sanktioissa mitään logiikkaa verrattuna edellämainittuihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Puhdasta satua kirjoituksesi. Nimeksi totta ja siihen lisätty satua reeippaasti. Ei onnistu, ei onnistu, tehdas.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Missähän on sanktiot norjalaisille tai vaikkapa amerikkalaisten labradouppailusta? Essayjahit ja muut jeesustelevat, että oikea päätös. Kyllä sais moiset turnajaiset kuolata, puhdasta huippu-urheilua ei ole. Älkää naurattako, raha puhuu..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hassulta kuullostaa tuo " Me urheilijat olemme politiikan yläpuolella". Venäjä lie ainoa maa, jossa presidentti on tehnyt päätöksen kisoihin osallistumisesta? Toisaalta Sotshin doping-rikokset olivat valtion suojeluksessa tehtyjä. Kyllä siinä politiikka särähtää mielessä....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pääseehän ne venäläiset sinne ilman tunnuksia. Sama periaate kuin Ukrainaan lähetetyillä sotilailla.

PS: Kamalaa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos
Mainos

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Lopettakaa jo Väyrysen kannattajat

155 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Lopettakaa jo Väyrysen kannattajat

Minä en ole Paavolla sen enempiä vouhkannut ja aioinkin äänestää häntä kaikessa hiljaisuudessa, mutta kun otit asian/asi... Lue lisää...
vouhkaampa minäkin, ...

Jari ja sarjakuvat

Jari

20.1.

Naapurit

22.1.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image