Huimariinan pitkän matkan kirous murtui Vermossa

Urheilu 11.7.2018 22:06
STT

Maamme kylmäveritammojen parhaimmistoon kuuluva Huimariina onnistui vihdoin voiton arvoisesti myös pitkällä matkalla A.V. Marttilan Tammasarjassa. Huimariinan täysosuma oli uran ensimmäinen 3100 metrin matkalla, vaikka tamma on tunnettu voimamenijänä.

Ari Moilasen ohjastama Huimariina ei ollut alussa nopein, mutta painui vauhdikkaan alkurynnistyksen päätteeksi vetojuhdan paikalle. Huipputamma sai vetää haluamaansa vauhtia, eikä ohjastajan tarvinnut maalisuoralla kuin katsella, missä muut takana tulevat. Huimariinan yhdeksäs kilpailu pitkällä matkalla toi kirkkaimman mitalisijan.

- Tammalle on tullut lähtönopeutta lisää, olisi pystytty niin halutessa lähtemään lujempaa matkaan, Ari Moilanen paljasti.

- Nyt hevosella on kaikki hyvin, ja tästä on hyvä lähteä Rovaniemeä kohti.

Huimariinan valmentajan Johanna Sianojan ilta Vermossa oli takuulla ikimuistoinen, sillä Sastamalassa hevosiaan valmentavan treenarin toinenkin suojatti ylsi voittoon. Olli Koivusen ohjastama Wall In Carlina voitti heti Huimariinan lähtöä seuraavan koitoksen ja toi Johanna Sianojalle lisää ilon hetkiä.

Hallitseva ravikuningatar Saaga S ei suorittanut lähdössä tasollaan ja sen yllä leijuu kasa mustia pilviä, sillä kauden huipennukseen Rovaniemen Kuninkuusraveihin on aikaa enää kaksi viikkoa.

Rata huippunopeassa kunnossa

Vermossa mentiin tällä viikolla lähdöstä toiseen lujaa. Hannu Torvisen ohjastama Robin Roof oli nopein, kun paineli lämminveristen ykkössarjassa hurjat voittolukemat 10,4a/1609 metriä.

Markku Niemisen huipputallin väreissä kilpaileva Robin Roof nautiskeli kärkihevosen pitämästä vauhti-ilottelusta toisessa juoksuparissa ulkona. Hannu Torvinen käänteli ajokkinsa kiriin viimeistä takasuoraa mentäessä ja se ohitti keulan William Pinen helposti.

Voittajaesittelyyn Vermossa kaartoivat myös Club Nord Elit, Juiseri ja Jugador.

Täysosumalla Toto65-pelissä voitti 169.70 euroa. Viidellä oikein sai 9 e.

MAINOS

Kommentoi

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa erittäin tukalaa hellettä maan eteläosassa. Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä maan keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä- ja Keski-Lapissa.

Metsäpalovaroitus päättyy tänään klo 6 seuraavissa Lapin kunnissa: Ylitornio, Pello, Pelkosenniemi, Savukoski, Inari ja Utsjoki. Metsäpalovaroitus on edelleen voimassa Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Satakunnan, Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Tervola, Rovaniemi, Kemijärvi, Salla ja Muonio.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Työttömät sylkykuppina

329 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Työttömät sylkykuppina

Ensinnäkään, tämä ei pidä paikkaansa. Ei ole ketään jotka "aina" saa töitä, eikä ketään jotka eivät "koskaan" saa töitä,... Lue lisää...
Väsynyt

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

16.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image