Hiihdon pää­val­men­ta­jak­si valittu Haavisto otti kovan tavoitteen: "Toi­vot­ta­vas­ti olemme pikkuisen lähempänä Norjaa"

Krista Pärmäkosken valmentaja Matti Haavisto on valittu odotetusti Suomen hiihtomaajoukkueen uudeksi päävalmentajaksi. KUVA: Markku Ulander
Urheilu 2.3.2018 16:04 | Päivitetty 2.3.2018 19:06
STT, Kaleva

Krista Pärmäkosken valmentaja Matti Haavisto on valittu odotetusti Suomen hiihtomaajoukkueen uudeksi päävalmentajaksi.

Haaviston kahden vuoden pesti alkaa kesäkuun alussa, ja siinä on kahden vuoden optio. Haavisto voi siten toimia päävalmentajana Pekingin 2022 talviolympialaisten yli.

- Toivottavasti olemme pikkuisen lähempänä Norjaa, eikä haittaa, vaikka oltaisiin vähän ohikin, Haavisto linjasi tavoitteitaan päävalmentajana.

Hän seuraa päävalmentajana Reijo Jylhää, jonka vuonna 2014 alkanut pesti loppuu toukokuussa. Jylhä palaa Rovaniemelle Lapin urheiluopiston Olympic Training Centeriin vastaamaan eri lajien huippu-urheilijoiden kehityksestä.

- Reijo on jättänyt hyvän perinnön. Toivotaan, että suunta jatkuu samanlaisena, Haavisto sanoi.

Haavisto, 49, on siviiliammatiltaan poliisi ja työskentelee ylikonstaapelina Sisä-Suomen poliisilaitoksella. Päävalmentajuus on kuitenkin päätoiminen, ja Haavisto kertoi saaneensa vihreää valoa virkavapaalle.

Haavisto on toiminut hiihtomaajoukkueen ja yhdistetyn huoltopäällikkönä Jylhän päävalmentajakaudella. Hän on tehnyt poliisin töitä yli puolet vuodesta ja ollut Hiihtoliiton palveluksessa kilpailukausien aikana.

Pyeongchangissa kolme mitalia hiihtänyttä Pärmäkoskea Haavisto on valmentanut 15 vuotta. Hän jatkaa Pärmäkosken valmentajana.

Maajoukkueen muut valmentajat ratkeavat kevään aikana. Sprinttimaajoukkueen valmentajana toiminut Olli Ohtonen vetäytyy sivummalle siviilitöiden ja väitöskirjan teon takia. Haavisto toivoo, että maajoukkuevalmentajista Teemu Pasanen jatkaisi.

- Katsotaan, millainen tiimi saadaan rakennettua, Haavisto ennakoi.

Vielä on auki, millaiset maajoukkueet ensi kautta varten rakentuvat. Kokeneista hiihtäjistä ainakin Aino-Kaisa Saarinen, Ville Nousiainen, Mona-Liisa Nousiainen ja Toni Ketelä ovat lopettamassa uraansa.

MAINOS

Kommentoi

Eli parhaat paikat ja palikat valittu Pärmäkoskelle.

Nyt pitää keskittyä nuoriin 16-20 vuotiaisiin lupauksiin. Mononen, Kyllönen ja Kerttu Niskanenkin oudosti taantuneet Jylhän opeilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mikä itsetarkoitus on menestyä kuin Norja? Eikö tärkeintä ole, että pystymme tuottamaaan niille muutamalle huipulle maksimaaliset olosuhteet menestyä kansainvälisellä huipulla, joilla on mahdollisuus ja lopuille luoda optimaaaliset harjoitusolosuhteeet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuusi kommenttia oli tullut, mutta ei yhtään tolkullista. Kummallisia nämä suomalaiset. No oli miten oli niin hyvä valinta ja toivotan kaikkea hyvää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

astma lääkitys jo alakoululaisille niinkuin norjassa niin kyllä hiihtäjiä tulee

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juu, aika kova lausunto päävalmentajalta, joka on siviiliammatiltaan poliisi. Itse toivoisin, että Suomi pysyisi näissä asioissa tolkun kohtuudessa ja tyydyttäisiin suosiolla pistesijoihin. Se on kuitenkin loppupeleissä urheilijan etu, kun meillä on niin monta surullista hiihtäjää / huippu-urheilijaa, joiden koko loppuelämä on mennyt ihan pe*****leen parin arvokisamitalin takia. Kannattaisi kautta linjan valmennuksessa painottaa opiskelun ja kunnollisen ammatin hankinnan tärkeyttä, ja hiihtää sen verran siinä sivussa jos haluttaa, että näkee mikä se urheilumaailma kaikessa raadollisuudessaan oikein on.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Laajamittaisella astmalääkkeiden käytöllä tavoittaisimme Norjan tason parissa - kolmessa kaudessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Uudenmaan, Päijät-Hämeen ja Kymenlaakson maakunnissa etelän ja lounaan välinen tuuli on vaarallisen voimakasta iltapäivällä ja illalla, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa etelätuuli on voimakasta aamupäivästä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia itätuuli on voimakasta iltapäivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Satakunnan, Kanta-Hämeen ja Pirkanmaan maakunnissa länsituuli on voimakasta iltapäivästä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Sadevaroitus: Satakunnan, Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa voi sataa aamusta alkaen runsaasti, yli 50 mm vuorokaudessa. Kymenlaakson, Etelä-Karjalan ja Etelä-Savon maakunnissa voi sataa rankasti, yli 20 mm tunnissa. Metsäpalovaroitus on voimassa Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen ja Satakunnan maakunnissa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

280 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

Keskusta on ahneuden perikuva. Tämän osoittaa hallituksen ja erityisesti Sipilän toiminta. Köyhiltä ja sairailta leikata... Lue lisää...
KEPU PETTÄÄ AINA

Jari ja sarjakuvat

Jari

21.6.

Naapurit

22.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image