Herola ja Hirvonen pal­kin­to­ko­rok­keel­le yhdistetyn pa­risp­rin­tis­sä

Ilkka Herola ilmassa Lahdessa lauantaina. KUVA: KIMMO BRANDT / EPA
Urheilu 3.3.2018 17:06 | Päivitetty 3.3.2018 17:24
STT

Ilkka Herola ja Eero Hirvonen ylsivät palkintokorokkeelle yhdistetyn maailmancupin parisprintissä Lahdessa. Suomalaiskaksikko sijoittui kolmanneksi kilpailussa, jonka voittajaksi kiri Itävallan ykkösjoukkue Bernhard Gruber ja Wilhelm Denifl. Norjan ykkösjoukkue Jörgen Graabak ja Jan Schmid ylsi toiseksi.

- Eiköhän se ihan hieno hetki tule olemaan, ennakoi Hirvonen palkintopallille nousemista Ylen tv-haastattelussa.

Herola ja Hirvonen pääsivät 10x1,5 kilometrin hiihtoon kolmantena Itävallan kakkosjoukkueen ja Norjan ykkösjoukkueen jälkeen.

Itävallan kaksikko Franz-Josef Rehrl ja Lukas Greiderer lähti ladulle 37 sekuntia Suomen edellä, Norjan Schmid ja Graabak 12 sekuntia edellä.

Itävallan ykkösjoukkue nousi ensiosuuksilla kärkitaistoon ja oli Suomen kanssa ajanut Norjan kiinni. Pian myös Itävallan kakkosryhmän etumatka oli hiihdetty kiinni.

Hiihto-osuuden puolitiessä letkaa veti Suomi. Toiseksi viimeisellä lenkillä Hirvonen nykäisi, ja vain Norjan Schmid pysyi mukana.

Ankkuriosuudella Herola mitteli norjalaisen Graabakin kanssa voitosta. Lopun lähestyessä Herola kaatui, ja Graabak sekä huiman kirin tehnyt Itävallan ykkösjoukkueen Gruber pääsivät karkuun.

- Meni ihan hyvin siihen asti, kun lähdettiin työntämään vauhtia viimeiseen laskuun. Vedin perseelleni. Ei tuossa kohtaa tommoiseen kämmiin ole varaa, mutta onneksi ei neljänneksi jääty, Herola sanoi.

Maaliin Herola hiihti 2,1 sekuntia voittajan jälkeen. Gruberin ja toisena maaliviivan ylittäneen Schmidin eroksi jäi 0,8 sekuntia.

Suomen kakkosjoukkue Hannu Manninen/Arttu Mäkiaho sijoittui yhdeksänneksi.

MAINOS

Kommentoi

Herola ja Hirvonen ovat loistava kaksikko .Mielettömän hyviä hiihtäjiä molemmat ja iloista ,huumoripitoista sanailua keskenään .Keskinäinen kilpailu parantaa sopivasti tuloksia .Siinä on tulevaisuuden parhaimmistoon kuuluva kaksikko .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei tule Herolasta nimimiestä tähän lajiin. Hiihto näkyy olevan koikkurointia ja teknisesti hätäistä. Ei ihme että vetää lipat. Hirvosesta saadaan iloita tulevaisuudessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Et taida seurata yhdistettyä kovinkaan tiiviisti. Herola on todella lahjakas yhdistetyn mies, joka on nyt jo alansa huippu, vaikka ikää on vasta 22 v.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen ja Satakunnan maakunnissa lännen ja luoteen välinen tuuli on vaarallisen voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Uudenmaan, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan ja Etelä-Savon maakunnissa etelän ja lounaan välinen tuuli on vaarallisen voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Kanta-Hämeen ja Pirkanmaan maakunnissa länsituuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Keski-Suomen, Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa etelätuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Keski-Pohjanmaan maakunnassa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia itätuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa lounaistuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Sadevaroitus: Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa voi sataa runsaasti, yli 50 mm vuorokaudessa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

197 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

Muistatteko vielä, kun Sipilä, Stubb ja Lindström juhlivat kilpailukykysopimuksen syntyä tv-kameroiden edessä ja tekivät... Lue lisää...
Oikeistolainen nyrkk...

Jari ja sarjakuvat

Jari

21.6.

Naapurit

22.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image