Espanjan pesäpallo-ottelu on yhteistyön voimannäyte

Urheilu 22.4.2017 3:20 | Päivitetty 22.4.2017 7:28
STT

Suomalaiseen makuun sopivaa suvisäätä ja pesäpallokauden avausta huhtikuussa ei soviteta yhteen yhdessä puhelinpalaverissa. Imatran Pallo-Veikkojen ja Sotkamon Jymyn taustahahmot tarttuivat haasteeseen, ja sunnuntaina kansallispelin sarjapisteistä pelataan suomalaisten suosimalla Aurinkorannikolla, Espanjan Fuengirolassa.

- Monta sataa puhelua ja sähköpostia on vaihdettu seurojen välillä, että saamme tapahtuman järjestettyä, mutta on tämä sen arvoistakin, Sotkamon Jymyn markkinointipäällikkö Inga Ärnfors vakuuttaa.

- Idea on ollut olemassa jo 2-3 vuotta, mutta vasta meidän sarjanousumme myötä tätä voitiin lähteä viemään eteenpäin, Imatran urheilutoimenjohtaja Jani Valkeapää paljastaa.

Imatran Pallo-Veikot palaa Espanjan-ottelun myötä Superpesikseen kymmenen kauden tauon jälkeen.

Jymy ja IPV tunnetaan tempauksistaan. Sotkamolaiset ovat jo vuosia pelanneet kotiotteluitaan Etelä-Suomen kasvukeskuksissa, ja Imatralla sivakoitiin edelliskesänä hiihdon sprinttikilpailu pesäpalloviihteen lomassa. Fuengirolan tapahtumaa seurat ovat rakentaneet yhteistuumin.

- Yhteistyö Jymyn kanssa on ollut erittäin hyvää, ja Espanjan päässä on ollut usean kymmenen suomalaisen joukko auttamassa tapahtuman järjestelyissä, Valkeapää kiittää.

- Markkinointia on kohdennettu nimenomaan seurojen faneille sekä Aurinkorannikon suomalaisille, Ärnfors kertoo.

Suomesta saapuu noin 500 katsojaa

Ponnistukset näyttäisivät tuottaneen tulosta, sillä 3 000-paikkaiselle Pabellon Elola -stadionille on myyty jo pitkälti toistatuhatta ennakkolippua. Suomesta saapuu Fuengirolaan erilaisten matkanjärjestäjien mukana noin 500 kannattajaa.

- Olen jo odottanut, että kausi alkaisi. Ihan kaikille ei tule mahdollisuutta lähteä tänne pelaamaan, IPV:n kokeneimpiin pelaajiin lukeutuva Miikka Matikka sanoo.

Tapahtuman tuottaja Jasmine Pajari on ollut tyytyväinen pesäpallo-ottelun saamaan vastaanottoon Aurinkorannikolla asuvien suomalaisten keskuudessa.

- On ollut upeaa seurata, kuinka ihmiset ovat innostuneet lähtemään mukaan. Tavoitteena on tehdä koko Aurinkorannikon suomalaisyhteisölle yhteinen pesäpallotapahtuma.

Perjantai-iltapäivän tunnelma Fuengirolan kaduilla on vielä rauhallinen, mutta suomalaiskahvilan terassin pikagallupissa pesäpallo kirvoittaa mielipiteitä. Osa kertoo, ettei laji kiinnosta, ja osa kertoo menevänsä otteluun, mutta kaikki tuntuvat olevan tapahtumasta tietoisia.

- Toivottavasti kokeilu onnistuu, jotta tälle saataisiin tulevina vuosina jatkumoa, viisi vuotta Aurinkorannikolla asunut Jaakko Kuusisto tiivistää.

MAINOS

Kommentoi

No, onhan se kiva, että edes jotkut näkee kansallispeliämme pesäpalloa. Pesäpalloliitto, (=Jymy (?)) onkin tehnyt kaikkensa piilottaessaan pesäpallon tavalliselta suomalaiselta tv-katsojalta kiskurihintaisille maksukanaville. Ei kannata sitten ihmetellä, jos pesäpallon katsojamäärät myös pelikentillä hiipuu, kouluissa ei enää pelata pesistä ja kansallispelimme on muisto vain. Kauden avaus on käsillä, eikä pelejä näy.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

8:16
Haapalehdontiestä tullut vaaranpaikka etenkin pienille tienylittäjille – keskisaarekkeista lisää turvaa
8:10
Kuivuus jatkuu - hellepäivä etelään, pohjoisessa viilenee
8:00
Herra Hyrre on ensimmäinen hypokoira oikeussalissa – tarkkanenäinen koira haistaa verensokerin laskun ja kiikuttaa syyttäjälle välipalapussukan Tilaajille
7:00
Runsas ja koristeellinen on Oulun Kivikkokankaalla sijaitsevan kodin sisustus
7:00
Sielunsisaret elävät erillään – Kieslowskin elokuvaa myöhäisemmän esitysajan on saanut Juoksuhaudantie
7:00
"En halua pyörittää kelloa taaksepäin"– Uusi arkkipiispa vietti nuoruutensa kuuntelemalla kaukaisia radiokanavia, nyt tuo uskonnon takaisin uskontoon Tilaajille
7:00
Suomen siviilikriisinhallinta perustuu korkeaan laatuun Lukijalta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kemijärvi, Salla, Kolari, Pelkosenniemi ja Savukoski. Ruohikkopalojen vaara on suuri Pohjois-Lapissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Muonio, Kittilä ja Sodankylä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mannerheim oli hieno mies

118 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Orpo näpäytti Rinnettä punakapinasta

Jotkut hulluimmat syyttävät Mannerheimiä vankileirien olosuhteista. Hänhän lähti Suomesta 1.6.1918, ja palasi loppuvuonn... Lue lisää...
Ulkomailla

Jari ja sarjakuvat

Jari

24.5.

Naapurit

26.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image