Mainos

Curlingparin tie katkeaa alkusarjaan - Kausteen ja Rantamäen pelinautinto kestää toistuvat tappiotkin

Urheilu 9.2.2018 3:23 | Päivitetty 9.2.2018 9:01
STT

Paricurlingista ei tule suomalaisten mitalilajia ainakaan kisamuodon ensimmäisellä olympiayrittämällä. Oona Kausteen ja Tomi Rantamäen ottelut päättyvät sunnuntaina alkusarjaan, sillä neljän tappion rasittamina he eivät enää pysty nousemaan pudotuspeleihin.

Kahden kisapäivän tappiotahti ei silti sammuta kaksikon pelihuumoria ja motivaatiota.

- Tunnelmat ovat edelleen hyvät siinä mielessä, että me saamme pelata näitä pelejä. Pelin aikana ei tiedä vielä, voitetaanko vai hävitäänkö, joten se on yhtä nautintoa. Eikä se nautinto mihinkään haihdu sen jälkeen, kun selviää, voitettiinko vai hävittiinkö, Rantamäki kuvasi.

Olympiakokemus on kummallekin ensimmäinen. Kausteen ja Rantamäen mukaan lajin käytöstavat tuntevan korealaisyleisön edessä on ollut hienoa pelata, ja olympiakylässä he ovat päässeet kontaktiin myös muiden suomalaisurheilijoiden kanssa.

- Joukkueessa on hyvä yhteishenki. Kaikki ovat tsempanneet meitä todella paljon, kun me olemme jo aloittaneet, ja muilla ovat kisat vielä edessä. Tavallisesti me olemme oman lajin edustajien kanssa samoissa kisoissa, Kauste kertasi.

Kello pakotti kiireeseen

Perjantaina Kauste ja Rantamäki hävisivät ensin neutraaleista venäläisistä urheilijoista koostuneelle OAR:lle 5-7 ja muutaman tunnin kuluttua Kanadalle 2-8. Otteluja leimasi kiire, sillä 22 minuuttia heittoaikaa ottelua kohden suova kello tikitti suomalaisille uhkaavasti.

- Viimeisellä heitollani olisi jälkikäteen pitänyt tehdä jotain muuta. Olisi pitänyt käydä katsomassa tarkemmin, miten ne kivet sijaitsevat. Sitä se kiire teettää, ettei ehdi ihan jokaista asiaa tarkastella, Rantamäki viittasi Kanada-ottelun ratkaisuun, jossa vastustaja sai viisi pistettä kuudennessa päässä.

Pyeongchangissa jäljellä olevissa otteluissa kaksikon ehdoton tavoite on voittotilin avaaminen. Lauantain vastustajat ovat Norja ja Kiina, ja kahdeksan joukkueen turnaus päättyy sunnuntaina Yhdysvaltoja vastaan.

- Vaikka mitaleille ei ole mahdollista päästä, jokainen voitto on kunnia-asia, Rantamäki tiivisti.

MAINOS
Mainos

Kommentoi

Ei pitäisi lähettää kalliille matkoille ihmisiä, jotka eivät hallitse omaa lajiaan. Hävinnyt on hävinnyt ja Suomi on pieni maa. Matkatoimistot tarjoavat matkoja niin halvalla, että ei tarvitse käyttää valtion rahoja. Mukanaolo kun ei ole samaa kuin voittaminen ja hyvän maineen kasvattaminen. Olympiatasolla vaaditaan osaamista muussakin kuin flunssan valittelussa ja tavaroiden pakkaamisessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos
Mainos

Uutisvirta

150
Utajärvi vähentää johtajia – kunnanjohtajan mukaan pieni kunta pärjää pienemmällä hallinnolla
81
Kärpät avaa Raksilan jäähalliin uuden yli satapaikkaisen pystybaarin – katsomoihin K18-aluetta ei ole näillä näkymin luvassa
75
Oma lautakunta lyttäsi koko Oulun palveluverkkoselvityksen, lautakunta haluaa lapset ja nuoret keskiöön
64
Iivo Niskaselle kuninkuusmatkan olympiakultaa! "Lämmin oli se Suomen lippu kietoutua"
50
Ministeri Sampo Terho lupasi vetäistä arhinmäet, jos Iivo Niskanen tuo kultaa: "Luulen, että kyllä kansa ymmärtää"
32
"Me emme saa apua sinisten silmiemme tähden" - Jussi Niinistö vastaa, voiko Suomi turvautua Saksaan kuten aiemmin historiassa
28
Äänestys: Mikä on paras biisi Saara Aallon UMK18-kilpailukappaleeksi?

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Lukijakuvat

Katsotuin tänään

RentoReino

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Sipilän mahdoton työllisyystavoite toteutuu !

Huonoin hallitus ikinä. Takinkäääntäjiä ja valehtelijoita. Tempputyöllistämisellä ja mailmantalouden nousulla saavutettu... Lue lisää...
vempula porukkaa

Jari ja sarjakuvat

Jari

24.2.

Naapurit

24.2.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image