CAS piti ve­nä­läis­hiih­tä­jien kil­pai­lu­kiel­lot voimassa

Kansainvälinen hiihtoliitto FIS asetti Sotshissa 50 kilometrin olympiakultaa voittaneen Aleksander Legkovin (kuvassa) ja viisi muuta venäläistä kilpailukieltoon viime vuoden lopulla. KUVA: GIAN EHRENZELLER / EPA
Urheilu 29.5.2017 22:37
STT

Urheilun välitystuomioistuin CAS on pitänyt voimassa kuuden venäläishiihtäjän dopingpannat. CAS määräsi hiihtäjien kilpailukiellot päättymään 31. lokakuuta.

Kansainvälinen hiihtoliitto FIS asetti Sotshissa 50 kilometrin olympiakultaa voittaneen Aleksander Legkovin ja viisi muuta venäläistä kilpailukieltoon viime vuoden lopulla.

Syynä oli maailman antidopingneuvoston Wadan raportti, jonka mukaan hiihtäjien dopingnäytteissä Sotshin olympialaisissa 2014 oli merkkejä peukaloinnista.

Hiihtäjät valittivat päätöksestä CASiin, joka päätti kuitenkin nyt pitää pannat voimassa. Tutkimukset Wadan kohuraportissa mainittujen syytösten tiimoilta ovat edelleen käynnissä.

CAS päätti, että kilpailukiellot lakkaavat olemasta voimasta, jos FIS ei esitä konkreettisia todisteita dopingista lokakuun loppuun mennessä.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Ainoa oikea tie, jos halutaan edes yrittää lajin säilymistä elossa. Pahoin pelkään, että doping vielä hävittää maastohiihdon urheilusta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kemijärvi, Salla, Kolari ja Pelkosenniemi. Ruohikkopalojen vaara on suuri seuraavissa Lapin kunnissa: Muonio, Kittilä, Sodankylä, Savukoski ja Enontekiö.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mannerheim oli hieno mies

244 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Orpo näpäytti Rinnettä punakapinasta

Kylläpä sattui orpoon Rinteen maininta peruskoulun vastustamisesta kuuskymmentä luvulla. Ansio Suomen nousulle ja vakiin... Lue lisää...
elli persley

Jari ja sarjakuvat

Jari

24.5.

Naapurit

24.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image