Mainos

Anne Kyllösen olympianäyttö jäi vaisuksi, Kerttu Niskanen kymmenes Seefeldissä - Diggins voittoon

Yhdysvaltain Jessica Diggins hiihti voittoon maastohiihdon maailmancupin naisten 10 kilometrin yhteislähtökisassa Itävallan Seefeldissä.
Urheilu 28.1.2018 16:39
STT, Kaleva

Kerttu Niskanen on hiihtänyt parhaana suomalaisena kymmenenneksi maastohiihdon maailmancupin yhteislähtökilpailussa Itävallan Seefeldissä. Naisten hiihtomatka oli 10 kilometriä vapaalla hiihtotavalla.

Olympianäyttöä tavoitellut Anne Kyllönen oli vasta 31:s. Olympiakomitean on määrä täydentää Pyeongchangin joukkuetta Seefeldin kisojen jälkeen, ja Kyllösen tilanne näyttää huonolta.

Toistaiseksi naisten olympiahiihtoon on valittu kuusi suomalaista. Joukkueeseen kuuluvat nuorten MM-kisoissa alkavalla viikolla kilpaileva Johanna Matintalo, Laura Mononen, Niskanen, Krista Pärmäkoski, Riitta-Liisa Roponen ja Aino-Kaisa Saarinen.

Kuusikosta Pärmäkoski sairastui eilen Seiser Almin leirillä Italiassa ja keskeytti leirinsä ennen aikojaan. Matintalo ja Saarinen eivät kilpailleet Seefeldissä.

Roponen oli Seefeldissä 18:s, alkutalven keuhkokuumeesta kisakuntoon toipunut Susanna Saapunki 40:s, Mononen vasta 47:s ja paremmin sprintterinä tunnettu Andrea Julin 64:s

Yhdysvaltain Jessica Diggins karkasi voittoon viimeisellä kilometrillä ja piti norjalaiset uhkaajansa Heidi Wengin, Ragnhild Hagan ja Ingvild Flugstad Östbergin takanaan. Ensi kertaa tämän vuoden puolella maailmancupissa hiihtänyt Norjan Marit Björgen oli viides.

Voitto oli Digginsin ensimmäinen tämän kauden maailmancupissa. Kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n mukaan Diggins on ensimmäinen yhdysvaltalaishiihtäjä naisten vapaan hiihtotavan kympin maailmancup-voittajana.

Pärmäkoskella terveyspulmia

Krista Pärmäkosken valmistautumista olympialaisiin varjostavat terveyshuolet. Sunnuntaina kerrottiin, että Suomen suurimpiin mitalitoivoihin kuuluva Pärmäkoski palaa viimeistelyleiriltään Seiser Almista Suomeen suunniteltua aiemmin.

Pärmäkoskelle nousi lauantai-iltana lämpöä, ja urheilija koki taustatiiminsä kanssa järkevimmäksi palata Suomeen toipumaan.

– Eihän tämä tietenkään ole toivottu käänne leirillä, joka sujui muuten suunnitelmien mukaan ja hyvin. Nyt on tärkeintä toipua rauhassa ja mahdollisimman nopeasti, jotta olympialaisiin viimeistely pääsee jatkumaan suunnitellusti. Onneksi ensimmäiseen starttiin on vielä aikaa, Pärmäkoski sanoi tiedotteessa.

Pärmäkosken on määrä matkustaa Etelä-Korean talviolympialaisiin torstaina.

MAINOS
Mainos

Kommentoi

Kympin sakkiin voi Krista päästä,mutta valitettavasti mitalia ei tule. Norjalla kovat hiihtäjät, myös Kalla, Kovaltsuk, Usan naiset, Saksan hiihtäjät ovat mitalikunnossa. Naiset eivät saa yhtään mitalia hiihdosta, miehissä ehkä Niskanen pronssin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos
Mainos

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

18.2.

Naapurit

17.2.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image