Alén ja Kankkunen mukana Super Ral­lic­ros­sis­sa

Markku Alen (oik. ) ja Juha Kankkunen (vas.) sekä kuvassa näkyvän auton omistaja Ari Ruoppa (kesk.) lanseerasivat uuden kotimaisen aurourheilusarjan super rallicrossin sarjan Vantaalla keskiviikkona. Kuvan auto on ensimmäinen SRC-auto, Volvo S40 2,8 evo.
Urheilu 25.2.2004 18:58
Kaleva
AKK Sports herättää henkiin seitsemän- ja kahdeksankymmentäluvuilla kansanhuvina olleen rallicrossin. Tavoitteena on saada katsojat liikkeelle uuden autourheilusarjan, Super Rallicrossin, pariin.

"Uuden tuotteen kehittäminen on ollut mietintämyssyssä jo pitkään. Rallicross valittiin lajiksi, koska sen menneiden vuosikymmenten suosio osoittaa sen kelpoisuuden koko kansan lajiksi", kertoo AKK Sports Oy:n toimitusjohtaja Jarmo Mahonen.

"Ihmiset haluavat nähdä mies miestä vastaan kamppailua, vauhtia ja näyttäviä ajolinjoja. Show pitää pystyä luomaan kuitenkin kansallisen lajinharrastajan lompakolle sopivalla kalustolla", Mahonen valottaa.

Kankkunen ja Alén mukana jo ideointivaiheessa

Rallitähdet Markku Alén ja Juha Kankkunen ovat olleet ideoimassa uutta sarjaa alusta saakka. Molemmat tulevat myös ajamaan sarjaa ensi kesänä.

"Meiltähän on koko ajan puuttunut autourheilusta tällainen sarja, jossa yleisön viihtyvyys on etusijalla. Kisoissa pitää olla ääntä, voimaa ja kontakteja. Noin vuosi sitten Jarmon (Mahonen) kanssa ekakertaa juteltiin, että tällainen konsepti voisi olla mahdollinen. Tässä syksyllä istuttiin sitten alas ja todettiin, että tästähän tehdään kova juttu", kertoo Markku Alén.

Myös Juha Kankkunen on uudesta sarjasta innoissaan: "SRC on loistava idea, koska luokka on edullinen ja kisoissa sattuu ja tapahtuu. Kyllä sellainen pieni kontaktinotto on tällaiselle rallikuljettajalle kuin makkaraa laittaisi leivän päälle", Kankkunen hehkuttaa.

Muutama näytösluontoinen kierros juuri valmistuneella anjalankoskelaisen Ari Ruopan rakentamalla Volvo S40 SRC-autolla sai hymyn rallitähtien huulille. Autossa on 2,8-litrainen moottori ja tehoa siitä irtoaa noin 330 hevosvoimaa.

"Voimaa on itseasiassa vähän liikaakin tällaiselle jäiselle radalle", totesi Markku Alén ajettuaan muutaman kierroksen. "Erittäin vinkeähän se on ajaa, koko ajan tapahtuu", hän lisäsi.

"Kyllä on tosi hauskaa ajaa. Tämä on köykäsen tuntuinen ja tehoa on tosiaan vähän liikaakin kun ei jäinen rata pidä yhtään", todisti myös Juha Kankkunen. "SRC:stä tulee varmasti yleisölle mieleinen laji. Tähän menoon kun pannaan vielä monta autoa viivalle ja kontakteja peliin niin onhan se mahtavaa", Kankkunen hehkutti.

Tavoitteena saada yleisöä radoille

Osakilpailuja ajetaan kaikkiaan viisi, SRC-kausi käynnistyy 15.5. Kouvolassa. Osakilpailuja ajetaan lisäksi Joensuussa, Alahärmässä, Oulussa ja Nokialla.

"Olemme sitoutuneet tähän projektiin ainakin kolmeksi vuodeksi, jonka aikana aiomme nostaa rallicrossin yleisömäärällä mitattuna Suomen suosituimmaksi kansalliseksi autourheiluksi", ilmoittaa Jarmo Mahonen.

AKK Sports Oy on autourheilun lajiliiton AKK-Motorsportin kokonaan omistama markkinointiyhtiö ja sen tehtävä on kehittää autourheilutapahtumista huipputuotteita. Super Rallicross -sarjan sarjajohtajana toimii Teijo Lahti ja kilpailunjohtajia ovat Simo R. Lampinen ja Jaakko Markula.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

121
Tornitalobuumi hirvittää arkkitehteja: ”Nostan hattua, jos joku pystyy suunnittelemaan hienon tornitalon”
47
Manner luottavaisena kohti kuudetta liigafinaalia: ”Ottelun lopun ansiosta usko omaan tekemiseen heräsi uudestaan”
44
Valmet Automotive hakee mersujen tekijöitä rekkakiertueella – oululaiset innokkaimpia tulemaan töihin Uudenkaupungin autotehtaalle
43
Hulevesimaksut pysyvät ennallaan Oulussa – omakotitalossa asuva maksaa 22,50 euroa vuodessa
36
Vahvempi lonkero jyräsi miedomman – Kaakkurin Citymarket-kauppias: "Vahvemman osuus on 60–70 prosenttia"
30
Uudessa Heinäkengässä karaoke raikaa kellon ympäri – uutta ravintolan toimintamallia kokeillaan Oulussa
25
Rannan Terwa Towerin suunnitteluvaraus eteni Oulun kaupunginhallituksen ratkaistavaksi

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Suuri sotaharjoitus 2021

303 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miljonääri opastaa köyhää:Tämä päivittäinen tapa olla rikastumatta.

Miksi sitten mljoonia pääomatuloja saavilla lopullinen veroprosentti on alle ahkeran siivojan lopullisen veroprosentin? ... Lue lisää...
Niinköhän

Jari ja sarjakuvat

Jari

25.4.

Naapurit

25.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image