Vaala kannattaa kahden vankilan mallia

Tervareitti 3.1.2018 11:32
Tervareitti

Marianne Ollikainen

Rikosseuraamuslaitos on pyytänyt tarveselvitystyöhönsä sekä Vaalan kunnalta että Oulun kaupungilta lausuntoa Pohjois-Suomen suljettujen vankipaikkojen pysyvän ratkaisun toteuttamiseen.

Rikosseuraamuslaitoksen selvityksessä on kaksi toteuttamisvaihtoehtoa: Pelson ja Oulun vankilat pysyvät erillisinä laitoksina ja niihin tehdään uudisrakentamista tai Pelson ja Oulun vankilat yhdistetään yhdeksi Pohjois-Suomen vankilaksi.

Vaalan kunta esittää, että Pohjois-Suomessa jatkettaisiin kahden vankilan mallilla. Tämä tarkoittaisi sitä, että sekä Pelson vankila että Oulun vankila saisivat uudisrakentamista omina erillisinä laitoksina.

Lausunnossa arvostellaan erityisesti Rikosseuraamuslaitoksen esittämiä kustannusvertailuja Pelson ja Oulun vankiloiden uusinvestoinneissa.

Pelson vankilan erityisyys on pitkään ollut siinä, että laitoksessa on paljon vankien aktivointiin tähtäävää työ- ja opintotoimintaa. Pelson kustannuslaskelmissa on mukana erilliset toimintatilat ja sinne sijoittuvan muun toiminnan kustannukset, mutta kunnan mielestä niistä pitää tehdä erillinen päätös ja toiminnasta syntyvä nettokustannus pitää näkyä erillisenä laskemissa.

Kunta painottaa, että Pelson uuden vankilan kustannuslaskelmasta pitää erottaa työtoiminnan aiheuttamat menot, koska vastaavaa menoerää ei ole Oulun vankilan eikä Pohjois-Suomen vankilan vaihtoehdoissa.

Työtoiminnan jatkosta ja laajuudesta Pelson vankilalla tulee tehdä erillinen päätös, mikäli nykyisen kaltaista toimintaa Pelson vankilalla halutaan jatkaa. Samassa yhteydessä oikeusministeriön, maa- ja metsätalousministeriön sekä valtiovarainministeriön tulee kohdentaa tarvittava vuotuinen määräraha toiminnan harjoittamiseen ja kehittämiseen.

Lue lisää Tervareitistä 5.1.2018.

 

Artikkeli Vaala kannattaa kahden vankilan mallia julkaistiin alunperin Tervareitti-lehden verkkosivuilla.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä koko maassa lukuun ottamatta Lapin maakuntaa.

Metsäpalovaroitus päättyy tänään klo 6 seuraavissa Lapin kunnissa: Tervola, Muonio, Enontekiö ja Utsjoki. Metsäpalovaroitus on edelleen voimassa Ahvenanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Kemi ja Keminmaa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

takaa-ajon mielekkyys?

343 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

siveysarvojen rappio

Siis sinulla on oikeus olla eri mieltä, mutta seksuaalisilla vähemmistöillä ei sitä oikeutta ole? Lue lisää...
kenellä on, kenellä ...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

23.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image