Mainos

Utajärvestä halutaan ”pöhinäpesä”

Tervareitti 29.11.2017 9:12
Tervareitti

Jari Riekki

Utajärvellä Roomari-salissa pidettiin viime viikon keskiviikkoiltana yhdistystapaaminen, johon osallistui 35 innokasta osallistujaa kunnasta eri yhdistyksistä.

Tilaisuuden avaukseksi puhunut kunnanjohtaja Anne Sormunen visioi, että hän haluaa yhdessä yhdistysten ja kuntalaisten kanssa brändätä Utajärvestä onnellisten ihmisten kunnan.

Kunnan visiossakin sanotaan, että ”Utajärvi luo edellytyksiä onnelliselle elämälle”.

– Sitä varten pitää meidän johtamisemme muuttua, jotta saamme Utajärvestä kunnon ”pöhinäpesän”, eräänlaisen paratiisisaaren tai mummolakunnan, Sormunen tsemppasi kuulijoita.

Yhdistykset mukaan suunnitteluun

Pohjois-Pohjanmaan Liikunnan aluejohtaja Esko Hassinen kertoi oivan esimerkin siitä, miksi kuntien kannattaa ottaa yhdistykset mukaan esimerkiksi investointien suunnitteluun.

Kunnat ovat Oulun seudulla tehneet hyviä suoristuspaikkoja mutta pahimmassa tapauksessa on huomattu, että seinät tulevat liikuntalajien kannalta vastaan pari metriä liian aikaisin.

Tämä vain siksi, ettei ole kunnolla kuunneltu lajien harrastajia.

Tulevaisuuden liikuntakunnassa on Hassisen mukaan muutenkin huomioitu liikuntamahdollisuudet. Tällaisessa kunnassa on jokin lautakunta, joka vastaa liikuntapalveluista.

– Tulevaisuuden liikuntakunnassa on saatavilla liikuntaneuvontaa. Tahtoo vain olla niin, että vanhan liikuntasihteerin jäädessä eläkkeelle, ei palkatakaan uutta tilalle, vaan tehtävät annetaan jonkin toisen viranhaltijan hoidettavaksi, Hassinen harmittelee.

Hassisen mielestä Utajärvellä näyttää asiat olevan liikuntapalvelujen suhteen oikein hyvin.

Kunnan kannattaisikin tavoitella 26.1. Pohjois-Pohjanmaan urheilugaalassa jaettavaa unelmien liikuntakunta -palkintoa, joka jaetaan innovatiiviselle, aktiiviselle ja liikuntamyönteiselle kunnalle.

Ihimiset.fi auttaa järjestöjä

Yhdistystapaamisessa puhunut Pohjois-Pohjanmaan järjestörakennehankkeessa järjestöagenttina työskentelevä Anni Rekilä kertoi hankkeensa tavoitteista.

Järjestörakennehankkeessa on tavoitteena nostaa erilaisten järjestöjen roolia kunnissa näkyvämmäksi esimerkiksi niin, että kunta kutsuu järjestöjä säännöllisesti tapaamisiin.

Rekilän mukaan järjestötoiminta on saatava näkyville kunnan strategiaan ja toimintasuunnitelmiin.

Järjestöjen tilojen käytöstä ja avustusten jakamisesta sovitaan yhdessä kunnan kanssa.

Hyvässä kunnassa järjestötoiminta on kiinteä osa kunnan palveluja esimerkiksi päiväkodissa pidettävän perhekahvilan kautta.

Parhaimmassa tapauksessa järjestötoiminnalla aikaan saatu taloudellinen hyöty voidaan osoittaa numeroin.

Rekilä suositteli utajärveläisille tutustumista Pohjois-Pohjanmaan sosiaali- ja terveysturvayhdistyksen ylläpitämään www.ihimiset.fi -sivustoon, jossa vapaaehtoistoiminnasta kiinnostuneet voivat etsiä itselleen sopivaa järjestöä.

Sivustolle kootaan tietoa järjestöjen ja ihmisten mahdollisuuksista vaikuttaa kuntansa asioihin.

 

Artikkeli Utajärvestä halutaan ”pöhinäpesä” julkaistiin alunperin Tervareitti-lehden verkkosivuilla.

MAINOS
Mainos

Kommentoi

Toivottavasti erilaista pöhinää kuin taannoinen idea ääntä ja hajua yhdistäneestä kisasta. Pöhinä on muutenkin jo hieman out. Utajärvelle tarvittaisiin yrityksiä, asukkaita ja uutta osaamista. Muoviputket, romun keräys ja Rokuan jäkäliköt eivät riitä. Siinä olisi kunnanjohtajalle Kyöstin jälkeen urakkaa toviksi aikaa ilman sen suurempia pärinöitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos
Mainos

Uutisvirta

189
Mikä ihme meni pieleen 35 vuotta sitten? Sekä suomalaisten koulutustaso että älykkyys kääntyivät laskuun
171
Ely-keskus: Pohjantien sillat eivät kestäkään raskaita kuormia – siltaremontti voi viivästyä 2–3 vuotta ja lisäkustannuksia tulee
73
Pohjantiellä körötellään Oulujoen yli hitaasti vielä vuosia
69
SAK:n liittopäättäjillä halua pysäyttää työt aktiivimallin takia: "Ei haluta pomppulinnatapahtumaa"
53
Lindström Ylellä: Oikeus opiskella työttömyysetuudella eduskunnan käsittelyyn maaliskuussa
52
Tyrnäväläisen muistisairaan omainen epäilee vilppiä kotiäänestyksessä – Vaalilautakunta: kaikki sujunut ohjeistuksen mukaan
43
Suomella ei ole Norjan aikeita kieltää turkistarhausta – eläinten vedensaantiin tulossa uutta

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on erittäin huono Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan ja Pohjanmaan maakunnissa lumisateen ja sään lauhtumisen vuoksi. Ajokeli on huono aluksi Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kolari, Muonio ja Kittilä lumisateen ja pöllyävän lumen vuoksi. Ajokeli muuttuu huonoksi aamuyöstä alkaen maan pohjois- ja itäosassa sekä Ahvenanmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa lumisateen ja sään lauhtumisen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Lopettakaa jo Väyrysen kannattajat

276 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Väyrynen hurjassa nousussa

Paavo herättää vaikka kuolleet vaaliuurnille. Lue lisää...
ei vain nukkuvia

Jari ja sarjakuvat

Jari

20.1.

Naapurit

23.1.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image