Utajärven tu­lo­ve­rop­ro­sent­ti pysyy 20,5 prosentissa

Tervareitti 14.11.2017 9:30
Tervareitti

Jari Riekki

Utajärven kunnanvaltuusto päätti viime torstaina, että kunnan ansiotuloveroprosentti pysyy edelleen 20,5 prosentissa myös ensi vuonna.

Valtuusto hyväksyi myös kiinteistöveroprosentit, joihin tuli pieniä korotuksia. Yleinen kiinteistöveroprosentti nousee yhdellä prosentin kymmenyksellä 1,10 prosenttiin.

Vakituisten asuntojen kiinteistövero pysyy 0,45 prosentissa, mutta muiden asuinrakennusten veroprosentti nousee yhdellä kymmenyksellä 1,25 prosenttiin.

Rakentamattomista asuinpaikoista peritään kiinteistöveroa 6,00 prosenttia. Yleishyödylliset yhteisöt eivät Utajärvellä joudu edelleenkään maksamaan kiinteistöveroa.

Utajärven valtuustossa olisi varmaan ollut halua nostaa voimalaitosten kiinteistöveroa nykyisestä 3,1 prosentista, mutta kun eduskunta ei hyväksynytkään voimalaitosveron maksimin nostamista 3,5 prosenttiin, joudutaan tyytymään nykytasolle.

Voimalaitosveron tuotto on Utajärvelle nykytasollaankin merkittävä. Kunnan ennustetaan keräävän ensi vuonna kiinteistöveroa 2,681 miljoonaa euroa, josta voimalaitosveron osuus on 1,899 miljoonaa euroa.

Nyt tehdyt kiinteistöveron korotukset tuovat kunnan kassaan arviolta 44 000 euroa kuluvaa vuotta enemmän.

Lue lisää tiistain 14.11.2017 Tervareitistä.

 

Artikkeli Utajärven tuloveroprosentti pysyy 20,5 prosentissa julkaistiin alunperin Tervareitti-lehden verkkosivuilla.

MAINOS

Kommentoi

Järkyttävän korkeat verot. Maksaa nyt 1/5 tuloistasi kunnalle ja tähän päälle vielä valtion verot alveineen ja energiaveroineen jne. Hyvän tähden kyllä tähän on tultava muutos. Veroja on alettava karsimaan kovalla kädella ja ihmisten on annettava olla rauhassa ja vapaana omassa maassaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa erittäin tukalaa hellettä maan eteläosassa. Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä maan keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä- ja Keski-Lapissa.

Metsäpalovaroitus päättyy tänään klo 6 seuraavissa Lapin kunnissa: Ylitornio, Pello, Pelkosenniemi, Savukoski, Inari ja Utsjoki. Metsäpalovaroitus on edelleen voimassa Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Satakunnan, Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Tervola, Rovaniemi, Kemijärvi, Salla ja Muonio.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Työttömät sylkykuppina

327 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Luikuri-työnantaja yritti viilata linssiin

Kirjoittajan ensimmäinen lause alkaa: "Olin aikeissa vaihtaa työpaikkaa..." Joillakin on vain selkärangassa saakka sama ... Lue lisää...
Sisälukutaito

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

16.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image