Utajärven Op:n kolmen vuoden siivousurakka loppusuoralla

Tervareitti 28.2.2018 9:30
Tervareitti

Marianne Ollikainen

Utajärven Osuuspankki on kirjannut arvonalennustappioita kolmen viimeisen tilikauden aikana yhteensä bruttomääräisesti 7 338 000 euroa, nettomääräisesti 6 470 000 euroa. Viime vuodelta niitä kirjattiin noin 3 400 000 miljoonaa euroa.

– Nyt tämä kolmen vuoden siivousurakka alkaa olla ohi ja saamme vanhat, lähinnä yritysasiakkaisiin liittyvät luottotappiot pois, kuvailee toimitusjohtaja Martti Pulkkinen.

Hänen mielestä uusluotonanto on pankin taseeseen suhteutettuna nyt normaalilla tasolla, kun se on noin 27 miljoonaa euroa.

– Luotonanto voisi olla jonkin verran suurempaakin, mutta elämme vielä talouskasvun suhteen hiljaista aikaa.

Utajärven Osuuspankin toiminnallinen tulos pysyi tappiollisena luottojen arvonalennustappioiden seurauksena. Tilikauden tulos säilyi kuitenkin voitollisena luottotappiovarausten purkamisen vuoksi.

Liiketappio kasvoi viime vuonna 1 426 000 euroon ja luottojen arvonalentumistappiot kasvoivat nettomääräisesti 3 215 000 euroon. Luottotappiovarauksia purettiin 3 801 000 euroa.

Tilikauden tulos parani lähes puolella edelliseen vuoteen verrattuna ja oli vuonna 2017 runsas 2 miljoonaa euroa.

Talletuksia kirjattiin 137 731 000 euroa, jossa oli vähennystä kaksi prosenttia.

Pankin asiakasmäärä oli vuoden lopussa 13 551, jossa vähennystä edelliseen vuoteen 55. Omistaja-asiakkaita oli viime vuonna 4970, jossa oli kasvua 468 asiakasta.

– Itse asiassa tammikuussa tuli täyteen 5000 asiakasta, iloitsee Pulkkinen.

– Tosin tämän kokoisessa pankissa omistaja-asiakkaita pitäisi olla 7000, joten työtä ja tavoitetta riittää.

Lue lisää tiistain 27.2.2018 Tervareitistä.

 

Artikkeli Utajärven Op:n kolmen vuoden siivousurakka loppusuoralla julkaistiin alunperin Tervareitti-lehden verkkosivuilla.

MAINOS

Kommentoi

Kyllä sitä taas jaksataan purnata .kyllä 50 e löytyy pulloon tai muuhun turhakkeeseen.niistä hyvin lyhyt aikainen nautinto mutta jäsenyys niin kauan kun haluaa itse erota .tässä maalimassa ei mikään ole ikuista ja s-pankissa samat maksut ja pakko olla jäsen

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Huono pankki, se on tullut nyt viime vuoden aikana todettua. Ei mitään palvelualttiutta tai sen eleitäkään...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Asiakkaat pakotetaan omistaja-asiakkaiksi, kun ennen maksuttomat palvelut pistettiin maksullisiksi, ja ainoa keino saada niistä alennusta on liittyä omistaja-asiakkaaksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

69
Lomallakin kannattaa muistaa nauttia alkoholia kohtuudella, tissuttelu hankaloittaa stressistä ja rasituksesta palautumista
64
Kaupunginvaltuusto linjasi: Oulun lukioista ei päätetä osana palveluverkkouudistusta
59
Oulun kaupunginteatterin ongelmat menivät kirjelmänä hallitukselle – ”Kattava asialista siitä, mitä teatterissa henkilö­kunnan sisällä tapahtuu"
37
Elina Lepomäki: "Tarve, joka Suomella oli sote-uudistukseen kymmenisen vuotta sitten, on aika pitkälle jo mennyt ohi."
33
Kiikelin Löylymaailman suunnitelmia kiiteltiin – veneharrastajia huolettaa sataman toimivuus, oululaiset toivovat savusaunaa
28
Trump haluaa luoda Yhdysvalloille "avaruusvoimat" – pelkkä läsnäolo avaruudessa ei riitä takaamaan Yhdysvaltojen puolustusta
27
Raportti: Ranska käännyttää alaikäisiä turvapaikanhakijoita rajaltaan kovin ottein, 12-vuotiaat telkien taakse

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Maan etelä- ja länsiosassa, Etelä-Savon ja Pohjois-Savon maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia länsituuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa länsituuli on voimakasta aamuyöstä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja länsiosassa, Etelä-Savon ja Pohjois-Savon maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia.

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja länsiosassa, Etelä-Savon ja Pohjois-Savon maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

184 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

Sipilä jatkoon! Höpö höpö, mies joka luulee että kun rangaistaan köyhiä, eläkeläisiä, työttömiä, opiskelijoita, eläkeläi... Lue lisää...
Härski

Jari ja sarjakuvat

Jari

17.6.

Naapurit

19.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image