Saunan malli löytyi netistä

Tervareitti 28.11.2017 14:30
Tervareitti

Arto Nenonen

Internetistä löytyy monenlaista, usein hyödyllistäkin. Muhoslaisen Esa Holopaisen nettisessio poiki idean pihasaunan rakentamisesta.

– Malli alkoi kiinnostaa välittömästi. En ollut aiemmin nähnyt sellaista, mutta olin kyllä kuullut tuosta rakennustavasta, Holopainen kertoo.

Rakennustapa tuo väistämättä mieleen maailmanvalloitukseen kyenneen tanskalaisen innovaation eli Lego-palikat.

Saunarakennuksen runko, ulkovuori ja sisäpinta syntyvät yhdellä kertaa, kun kakkosneloslankkuja kasataan lappeelleen päällekkäin ja naulataan toisiinsa kiinni.

Lankkujen väleihin, pitkittäisliitoksiin sekä nurkkiin laitetaan eristeeksi kuuden millimetrin paksuista pellavanauhaa. Rakenne on siis taatusti luomua ja ”hengittävää”.

– Totesin rakennustavan olevan sellaisen, että minäkin osaisin saunan rakentaa. Puusepän töitä olen tehnyt, mutten ole suinkaan mikään timpuri, Holopainen sanoo.

Lue lisää tiistain 28.11. Tervareitistä.

 

Artikkeli Saunan malli löytyi netistä julkaistiin alunperin Tervareitti-lehden verkkosivuilla.

MAINOS

Kommentoi

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa erittäin tukalaa hellettä maan eteläosassa. Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä maan keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä- ja Keski-Lapissa.

Metsäpalovaroitus päättyy tänään klo 6 seuraavissa Lapin kunnissa: Ylitornio, Pello, Pelkosenniemi, Savukoski, Inari ja Utsjoki. Metsäpalovaroitus on edelleen voimassa Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Satakunnan, Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Tervola, Rovaniemi, Kemijärvi, Salla ja Muonio.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Työttömät sylkykuppina

327 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Luikuri-työnantaja yritti viilata linssiin

Kirjoittajan ensimmäinen lause alkaa: "Olin aikeissa vaihtaa työpaikkaa..." Joillakin on vain selkärangassa saakka sama ... Lue lisää...
Sisälukutaito

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

16.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image