Ruokahävikki pienenee – paikoin myös avustuskassi

Tervareitti 20.2.2018 10:10
Tervareitti

Kun kello käy iltakahdeksaa, alennustarratuotteiden metsästäjät valtaavat Muhoksen S-marketin käytävät.

– Kello 20 jälkeen -60 prosentin alennuksella myytävä ruoka on merkittävä vetovoimatekijä, kertovat työntekijät Jere Alatalo ja Tanja Juntunen.

Alatalon näppituntuman mukaan ilta-ale myös vähentää selkeästi ruoan hävikkiä.

Suunta on linjassa EU:n tavoitteiden kanssa: vuonna 2015 linjattiin, että ruokahävikin tulee puolittua vuoteen 2030 mennessä.

Kauppojen ja ravintoloiden hävikki onkin laskenut viime vuosina.

Kaupoissa hävikkiä vähentää alennustuotteiden lisäksi myös ennakoiva tilausjärjestelmä sekä ammattitaitoisen henkilökunnan arviot ruoan menekistä.

Ruokahävikkiin lasketaan myös lahjoituksena jaettava ruoka.

Kenties ainoa kääntöpuoli hävikin kutistumisessa on, että se kutistaa paikoin myös vähävaraisille jaettavaa ruoka-apua.

–Esimerkiksi Oulussa SPR:n Toppilan ruoka-avussa jaettavien liha- ja valmisruokatuotteiden määrä on laskenut viime syksystä, kun S-ketjun ilta-alennukset alkoivat laajamittaisesti, kertoo koordinaattori Sanna Tuorila.(ip)

Lue lisää tiistain 20.2. Tervareitistä.

 

Artikkeli Ruokahävikki pienenee – paikoin myös avustuskassi julkaistiin alunperin Tervareitti-lehden verkkosivuilla.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

21.6.

Naapurit

21.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image