Mainos

Rokualle kaivataan talvista maas­to­pyö­rä­reit­tiä

Tervareitti 24.11.2017 14:00
Tervareitti

Jari Riekki

Pikkujouluajan pimeys ja hiljaisuus voivat olla matkailukohteelle yllättäviä valtteja vähän riippuen matkailijaryhmästä.

Rokuanhovin yrittäjä Keijo Kurttila kertoo, että osa Rokualle saapuvista ryhmistä arvostaa kohteen läheisyyden lisäksi myös sitä, että alueella on rauhallista.

Kaupungin hälinän ja valosaasteen vastakohtana voi pilkkopimeys tarjota matkailijalle rauhoittavan elämyksen. Toisaalta kyllä Rokualta säpinääkin löytyy varsinkin näin pikkujouluaikaan.

– Yrityksiä ja muita porukoita on ollut mukavasti liikkeellä. Ne eivät tosin tule meille tanssimaan, vaan laulamaan karaokea ja muuten ”rilluttelemaan” kevyen ohjelman parissa, Kurttila kertoo.

Talvireitti pyörille puuttuu

Kolmanteen talveen Rokuan yrittäjänä lähtevä Kurttila toivoo, että alueelle saataisiin lisää ohjelmapalvelualan yrittäjiä, jotta majoitusyrittäjät voisivat keskittyä varsinaiseen ydinliiketoimintaansa.

Urheilumiehenä Kurttila toivoo myös, että kun maastopyöräily on nykyisin kovasti nosteessa, niin Rokualla pitäisi olla myös talviajettavia pyöräreittejä fat bike -pyöräilijöille.

Rokua geoparkin toiminnanjohtaja Vesa Krökki vahvistaa, ettei Rokualla ole sellaisia reittejä, joilla voisi tai edes saisi talvella ajaa.

Rokualle rakennettiin juuri ensimmäinen virallinen maastopyöräreitti, joka avattiin viime keväänä. Reitillä ei kuitenkaan saa ajaa talvella.

– Kansallispuisto säännöt kieltävät puiston alueella polkupyöräilyn. Uudella kesäreitillä ajaminen sallittiin, mutta vain kesäaikana, Krökki kertoo.

Lyhytkin reitti auttaisi

Rokualla kuitenkin mietitään kovasti jonkinlaisen edes lyhyen talvipyöräreitin saamista. Sitä odotellessa fat bike- ja muut maastopyöräharrastajat joutuvat ajamaan alueen esimerkiksi alueen metsäautoteillä tai maanteillä.

Opastuskeskus Supan toiminnasta vastaava Thomas Virta kertoo, että talvisen maastopyöräreitin puuttuminen on pieni ongelma. Reitin ei tarvitsisi olla edes kovin pitkä.

Virran mukaan syksy on ollut Rokualla aika vilkasta aikaa ja ulkomaisiakin ryhmiä on ollut liikkeellä. Esimerkiksi elokuussa Supassa kävi 23 eri maan kansallisuuden edustajia matkailijoina.

Utajärven kunnan yritysaktivaattori Mirja Savolainen kertoo, että parhaillaan selvitellään mahdollisuutta ohjelmapalveluyrittäjien saamiseksi alueelle.

 

Artikkeli Rokualle kaivataan talvista maastopyöräreittiä julkaistiin alunperin Tervareitti-lehden verkkosivuilla.

MAINOS
Mainos

Kommentoi

Tuo fatbike on naurettava keksintö. Aamulla kahtoin toimiston ikkunasta ku yritti välillä joku tollasella polkea vaan ei onnistunu. Sitten työnti ni renkaisiin kietoutui lunta paku palte. Siinä sitä naama punasena ähkittiin fättiä.. joku teini painoi jopolla lippa vinossa ohi. Kyllä nauratti. Tuli vaan mieleen että missäs toi pyörä niin ihmeellinen on?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos
Mainos

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Lopettakaa jo Väyrysen kannattajat

156 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Lopettakaa jo Väyrysen kannattajat

Minä en ole Paavolla sen enempiä vouhkannut ja aioinkin äänestää häntä kaikessa hiljaisuudessa, mutta kun otit asian/asi... Lue lisää...
vouhkaampa minäkin, ...

Jari ja sarjakuvat

Jari

20.1.

Naapurit

22.1.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image