Ongelmissa vellominen ei kehitä kuntaa

Tervareitti 14.2.2018 11:12
Tervareitti

Arto Nenonen

Muhoslainen opettaja Jaakko Myllyniemi joutui tai pääsi tekemään viime keväänä ison valinnan.

Politiikan sivustaseuraajana kunnallisvaaleihin saakka itseään pitänyt, Keskustan ehdokkaaksi lähtenyt mies sai kylän suurimman äänipotin.

Peräti 299 muhoslaista piirsi äänestyslippuun Myllyniemen numeron. Äänivyörystäkään puhuminen ei ole liioittelua. Kuntapolitiikan untuvikko oli puolueen vaaleissa saaman torjuntavoiton täsmäase.

Kunnallispolitiikan kirjoittamattomien pelisääntöjen mukaan Myllyniemi tienasi vaaleissa kunnanhallituksen puheenjohtajuuden, jota pidetään merkittävimpänä vaikuttamisen paikkana.

Myllyniemi sanoo tienneensä, että edessä on haastava ja vaativa urakka.

– Tiesinhän minä tehtävän haastavuuden, mutta sitä en tiennyt, että kyseessä on henkisesti näin raskas luottamustehtävä.

Myllyniemi on paneutunut puheenjohtajan tehtäviin tunnollisesti. Lautakunta- ynnä muita kokouksia kertyi syyskaudella kolmesta neljään viikossa, ja sama tahti jatkuu.

– Se ei kuitenkaan ole se luottamustyön ikävä puoli, kestävyyskuntoni on kyllä kohdillaan, vaan eripuraisuus joka vaikuttaa haitallisesti yhteisten asioiden hoitamiseen.

Kunnanhallitus pui hallinnollisia ongelmia jo joulukuussa ja päätti, että tarvittaessa haetaan ulkopuolisen konsultin apua.

Myllyniemen mielestä on surullista, että monet hyvät asiat Muhoksella tahtovat jäädä varjoon.

– Meillä on kouluissa pienet opetusryhmät, viroissa ja toimissa on päteviä ihmisiä. Palvelut pelaavat. Esimerkiksi kirjastolaitoksemme ja terveyspalvelumme palvelut kestävät vertailun mihin tahansa kuntaan. Liikuntapuolellakin asiat ovat kunnossa ja kunnassa on paljon toisen asteen opiskelupaikkoja, Myllyniemi luettelee.

Lue lisää tiistain 13.2.2018 Tervareitistä.

 

Artikkeli Ongelmissa vellominen ei kehitä kuntaa julkaistiin alunperin Tervareitti-lehden verkkosivuilla.

MAINOS

Kommentoi

Tervetuloa politiikkaan. Ei siellä järjellä ole mitään tekemistä. Samaan pöytään kun saat mm. vasemmiston ja vihreät niin siinä saat ihmetellä...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ruohikkopalojen vaara on suuri Kainuun maakunnassa, seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Taivalkoski ja Kuusamo sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Salla, Kolari, Muonio, Kittilä, Sodankylä ja Pelkosenniemi.

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi ja Kemijärvi. Ruohikkopalojen vaara on suuri Kainuun maakunnassa, seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Taivalkoski ja Kuusamo sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Salla, Kolari, Muonio, Kittilä, Sodankylä ja Pelkosenniemi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mannerheim oli hieno mies

126 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Ulkopaikkakuntalaisten huomioita Oulusta

Mistäpäin Suomea kyseiset henkilöt ovat? Kallioparkki on toimiva muttei todellakaan ole toimivin saati tilavin. Otetaan ... Lue lisää...
BoB

Jari ja sarjakuvat

Jari

20.5.

Naapurit

21.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image