Mainos

Muhoksella Suomi 100 -tapahtumat täydessä vauhdissa

Tervareitti 27.4.2017 9:19
Tervareitti

Marianne Ollikainen

Muhoksella Suomi 100 -juhlavuoden tapahtumakalenterissa on ollut jo konsertteja ja näyttelyitä ja lisää on tiedossa.

Keväinen kuorokonsertti järjestetään keskiviikkona 26.4. klo 18.30 seurakuntatalolla. Kuorokonsertissa kuullaan yhteisvastuukeräyksen hyväksi suomalaista musiikkia. Esiintymässä ovat kirkkokuoro ja lapsikuoro, järjestäjänä Muhoksen seurakunta.

Kansallista veteraanipäivää juhlitaan torstaina 2.4. klo 18 alkaen seurakuntatalolla. Järjestäjinä toimivat Muhoksen kunta ja seurakunta.

Kuvataidekoulun kevätnäyttely on parhaillaan esillä Koivu ja tähti -kulttuurikeskuksessa. Näyttely päättyy 15.5.

Toukokuu käyntiin vapputapahtumalla

Muhoksen perinteinen motoristien vapputapahtuma järjestetään maanantai 1.5. klo 10-18.

Muhoksen torilla juhlitaan Suomen satavuotista taivalta vappuajojen rinnalla. Tapahtumassa kuvataan myös Muhoksen kunnan Koko Suomi tanssii -musiikkivideota.

Perjantaina 5.5. klo 19 järjestetään Juice – aika jätti -konsertti Koivu ja tähti -kulttuurikeskuksessa. Konsertin järjestävät Oulujoki-Opisto ja Muhoksen kulttuuritoimi yhteistyössä Pudasjärven kansalaisopiston. Konsertissa kuullaan Juicen kuolemattomia sävellyksiä ja sanoituksia esittävät musiikinopettajat ja oppilaat. Vapaa pääsy. Ohjelmamaksu 10 euroa.

Suomi 100 – Unelmien liikuntapäivää vietetään keskiviikkona 10.5. klo 13-15 Muhoksen torilla. Muhoslaisten yhdistysten, eläkeläisten ja urheiluseurojen järjestämä liikuntatapahtuma liikuttaa kansaa valtakunnallisena liikuntapäivänä. Esiintymisiä, kahvitarjoilu ja kaikille avoin ja ilmainen tilaisuus.

Kiehumispiste-dokumentti esitetään perjantai 12.5. klo 18 Koivu ja tähti -kulttuurikeskuksessa. Elina Hirvosen ohjaama Kiehumispiste on dokumenttielokuva, joka esittelee vihaisen ja jakautuneen Suomen eri osapuolet Odinin sotureista turvapaikanhakijoihin. Elokuva on kuvattu vuoden 2016 aikana. Esityksen kesto on 1,5 h / K-7.

Suomen luonnon päivää vietetään lauantaina 20.5. teemalla villiinny keväästä. Samana päivänä on Montan kala-apajan avajaiset ja LohtaLeipää-tapahtuma. Kirkkosaaren rantaan raivataan talkoilla luontopolku ja Leppiniemen kauneuspuro vesiputouksineen avautuu.

Helatorstaina 25.5. klo 12 järjestetään kansanlaulukirkko Muhoksen torilla. Suomalaiseen kansalauluperinteeseen nojaava tapahtumassa on yhteislaulua, järjestäjänä Muhoksen seurakunta.

Kesäkuussa musiikkia ja näyttelyitä

Suomalainen laulu- ja kitarakonsertti kahden Hannun esittämänä kuullaan sunnuntaina 4.6. klo 16 Koivu ja tähti -kulttuurikeskuksessa. Konsertissa esiintyvät Hannu Annala ja Hannu Ilmolahti, myös yhteislaulua.

Hannu Ilmolahti on kokkolalainen baritoni, joka kuuluu Lappeenrannan laulukilpailun voittajiin. Hannu Annala toimii kitaransoiton lehtorina Kokkolassa konservatoriossa ja Centria AMK:ssa.

Pääsymaksu on 15 euroa, ennakkomyynti kirjastossa toukokuun alusta alkaen. Järjestäjänä Koivu ja tähti -rahaston hoitokunta.

Lauantaina 10.6. sopraano Kaisa Ranta konsertoi Muhoksella, mukana Outi Rahko, Johanna Kiviharju ja Juho Nissi.

Oulujoki-opiston kesäkurssilla Yläkoulun puukäsityön tiloissa valmistetaan 5.-16.6. puukonterä oikeita työmenetelmiä ja oppeja käyttäen. Kurssin opettajana on puukonvalmistuksen v. 2016 Pohjoismaiden mestari ja moninkertainen SM-mestari Markku Parkkinen.

Tervasoutu Vaalasta Ouluun soudetaan 16.-17.6. Muhoksen Leppiniemessä soutajat ovat perjantai 16.6. klo 17-18. Montan leirintäalueella tanssit ovat perjantai-iltana. Matka jatkuu lauantaiaamuna Kirkkosaaresta.

Suomen luonnon päivää vietetään lauantaina 17.6. Leppiniemessä ja Montassa teemalla rakastu kesäyöhön. Tarjolla on runoesityksiä, piknik-henkeä, kotieläinpiha, yhteislaulua, musiikkiesityksiä ja kahden luukun ohijuoksutusnäytös.

Terttu Jurvakaisen taidegallerian 40-vuotiskesänäyttely avautuu 17.6. ja kestää 31.8. asti. Näyttely on avoinna ke-su klo 12-17. Terttu Jurvakaisen taidegalleria avattiin vuonna 1977 ja 50 vuotta sitten oli Jurvakaisen ensimmäinen näyttely Helsingissä. Jurvakaisen lisäksi näyttelyssä on esillä lasitaiteilija Alma Jantusen, kuvanveistäjä Veikko Myllerin, kuvanveistäjä Lasse Nissilän, kuvanveistäjä Veikko Nuutisen, lasitaiteilija Ritva-Liisa Pohjalaisen, taidemaalari Veikko Törmäsen töitä.

Torille, luontoon ja näyttelyyn

Suomi 100 -toritapahtuma on yksi kesän päätapahtumista ja se järjestetään lauantaina 15.7. klo 10-15 Muhoksen torilla.

Tapahtumassa esitetään taide- ja käsityöyrittäjien paikallista osaamista, ja julkistetaan uusi, joka toinen vuosi, kasvava muistomerkki. Tapahtumassa on mahdollista osallistua myös Koko Suomi tanssii -haasteeseen.

Lauantaina 26.8. järjestetään jälleen Suomen luonnon päivä, tällä kertaa teemalla juhli luontoa. Alustavasti on tiedossa, että kuorot esiintyvät Rokuan kansallispuistoissa.

Suomi 100 Kotiin -esitys nähdään perjantai 29.9. klo 18-19 Koivu ja tähti -kulttuurikeskuksessa. Kotiin on Pohjoisen oopperakomppanian tuottama, Jouko Tötterströmin säveltämä ja Jenni Kinnusen käsikirjoittama teos, joka perustuu evakkojen, maahanmuuttajien, siirtolaisten ja pakolaisten tarinoihin. Teoksen pääteemana on vierauden ja ulkopuolisuuden tunne, joka syntyy kotinsa jättäneille. Vajaan tunnin mittaisen esityksen jälkeen kaksi laulajaa ja neljä soittajaa keskustelevat aiheesta yleisön kanssa.

Juhlavuoden näyttely ja Oulujoki-ilta järjestetään 1.11. klo 17.30 Koivu ja tähti -kulttuurikeskuksessa. Esille tulee Oulujoki-aiheisia kuvia ennen ja nyt.

Pääjuhlassa sataspektaakkeli

Muhoksella Suomi 100 -juhlavuoden kaikille avoin päätapahtuma on Sataspektaakkeli maanantaina 4.12. klo 18-19 Tähtiareenalla.

Tunnin mittaisesta Sataspektaakkelissa esiintyvät Muhoksen peruskoululaiset yhdessä lukion sekä Oulujoki-opiston kanssa.

Jokainen koulu rakentaa oman viiden minuutin mittaisen ohjelmaosuuden, jossa kuullaan ja nähdään musiikkia, kuvia, puhetta ja liikettä. Kylmälänkylän koulu aloittaa tarinan Topeliuksen koivu ja tähti ajoista, muut koulut ja luokat jatkavat tuoden esille vuosisadan alun vuosikymmeniä, sotavuosia ja voimalaitosrakentamisen aikaa, Muhoksen Mimmiä tai painiakaan unohtamatta.

Itsenäisyyspäivänä 6.12. järjestetään juhlajumalanpalvelus Muhoksen kirkossa ja itsenäisyysjuhla seurakuntatalolla.

Artikkeli Muhoksella Suomi 100 -tapahtumat täydessä vauhdissa julkaistiin alunperin Tervareitti-lehden verkkosivuilla.

MAINOS
Mainos

Kommentoi

Mainos
Mainos

Uutisvirta

189
Mikä ihme meni pieleen 35 vuotta sitten? Sekä suomalaisten koulutustaso että älykkyys kääntyivät laskuun
171
Ely-keskus: Pohjantien sillat eivät kestäkään raskaita kuormia – siltaremontti voi viivästyä 2–3 vuotta ja lisäkustannuksia tulee
73
Pohjantiellä körötellään Oulujoen yli hitaasti vielä vuosia
69
SAK:n liittopäättäjillä halua pysäyttää työt aktiivimallin takia: "Ei haluta pomppulinnatapahtumaa"
53
Lindström Ylellä: Oikeus opiskella työttömyysetuudella eduskunnan käsittelyyn maaliskuussa
52
Tyrnäväläisen muistisairaan omainen epäilee vilppiä kotiäänestyksessä – Vaalilautakunta: kaikki sujunut ohjeistuksen mukaan
43
Suomella ei ole Norjan aikeita kieltää turkistarhausta – eläinten vedensaantiin tulossa uutta

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on erittäin huono Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan ja Pohjanmaan maakunnissa lumisateen ja sään lauhtumisen vuoksi. Ajokeli on huono aluksi Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kolari, Muonio ja Kittilä lumisateen ja pöllyävän lumen vuoksi. Ajokeli muuttuu huonoksi aamuyöstä alkaen maan pohjois- ja itäosassa sekä Ahvenanmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa lumisateen ja sään lauhtumisen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Lopettakaa jo Väyrysen kannattajat

276 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Väyrynen hurjassa nousussa

Paavo herättää vaikka kuolleet vaaliuurnille. Lue lisää...
ei vain nukkuvia

Jari ja sarjakuvat

Jari

20.1.

Naapurit

23.1.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image