Koiran kanssa hiihtämään?

Tervareitti 1.2.2018 10:12
Tervareitti

Arto Nenonen

Koiran juoksuttaminen hiihtoladulla nousee aika ajoin puheenaiheeksi.

Oulujokilaakson kunnissa ei ole tällä haavaa virallisia koiralatuja, joten lemmikkejä saatetaan ulkoiluttaa tavallisilla hiihtobaanoilla. Toisille ladunkäyttäjille tämä sopii, toisille ei ollenkaan.

Muhoksen vapaa-aikatoimenjohtaja Juha Pesonen sanoo, että koirien juoksuttaminen on melko yleistä esimerkiksi Tervareitistön laduilla. Muhoksen valaistuilta laduilta hiihtävät koiranjuoksuttajat ovat sen sijaan pysytelleet pois.

– Tervareitistö on lähtökohtaisesti hoidettu hiihtolatu, johon koiria ei saa viedä. Järjestyslain mukaan se on kiellettyä. Tiedän, että joku toinen voi tulkita asiaa toisinkin, Juha Pesonen toteaa.

Pesosen mukaan Tervareitistölle ei ole tehty mitään virallista linjausta koirien suhteen. Pitkällä reitillä koirakieltoa olisi mahdotonta käytännössä valvoakin. Toisaalta, valvontaa tekevät muut hiihtäjät, muutamat oikeinkin ponnekkaasti.

Lue lisää perjantain 2.2. Tervareitistä.

 

Artikkeli Koiran kanssa hiihtämään? julkaistiin alunperin Tervareitti-lehden verkkosivuilla.

MAINOS

Kommentoi

miksei nyt kukaan kysele koirien uimapaikkojen perään...tai hevosten? Valtakunnan miljoona koiraa ja satatuhatta hevosta ovat vailla yhteiskunnan palveluita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mä oo kans samaa mieltä, että uimahalliin pitää saada karvakavereille omat vuorot joka arkipäivälle! ..tarkotin siis, että koirille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Käykää ottamassa Kuusamosta mallia. Siellä on mahtavat ladut koirahiihtäjille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kemijärvi, Salla, Kolari ja Pelkosenniemi. Ruohikkopalojen vaara on suuri seuraavissa Lapin kunnissa: Muonio, Kittilä, Sodankylä, Savukoski ja Enontekiö.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mannerheim oli hieno mies

285 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

mölisevät lapset linja-autoissa

Eikös ne lasten äänet ole niitä elämisen ääniä aidoimmillaan? Pipo kiristyy ja naama muuttuu norsun takapuoleksi vasta ... Lue lisää...
mirko

Jari ja sarjakuvat

Jari

24.5.

Naapurit

24.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image