Mainos

Kinnusen Mylly rakentaa kauramyllyn 9,5 miljoonalla eurolla

Tervareitti 13.10.2017 8:52
Tervareitti

Jari Riekki

Utajärvellä toimiva Kinnusen Mylly on viimeisen kymmenen vuoden aikana pikkuhiljaa investoinut tuotantolaitokseensa noin kymmenen miljoonan euron edestä.

Nyt yritys toteuttaa samansuuruisen investoinnin kertarysäyksellä seuraavan kahden vuoden aikana. Yritys rakentaa noin 9,5 miljoonaa euroa maksavan kauramyllyn.

Toimitusjohtaja Aarne Kinnunen kertoo, että yhtiö rakentaa kauran elintarvikejalostukselle kokonaan omat vastaanottotilat, myllyn, pakkaamon ja varaston.

Uusien tuotantotilojen rakentamisessa menee aikaa noin vuosi ja sen päälle kuluu vielä puoli vuotta koneiston ja automaation asennuksessa sekä koekäytössä.

Elintarvikkeiksi menevien kaurahiutaleiden ja suurimoiden jauhamisen on määrä alkaa keväällä 2019. Pääurakoitsijana toimii utajärveläinen Rakennuspalvelu Kurtti Oy.

– Tämä on Kinnusen Myllyn historian suurin yksittäinen investointi. Saimme hankkeeseen ely-keskuksen kautta 25 prosentin investointituen, Kinnunen kertoo.

Kinnusen Myllyn talousjohtaja Annu Kuure kertoo, että kauramyllyn rakentamista on yhtiössä suunniteltu pitkän aikaa. Kinnusella on Utajärvellä rehutehtaan lisäksi vehnä-, ruis- ja ohramyllyt, jotka käyttävät vuodessa 50 000 tonnia viljaa.

Investoinnin myötä Kinnusen viljojen ostot kasvavat vuositasolla enimmillään 50 prosenttia nykyisestä, noin 75 000 tonniin. Kauramyllyn pyöriessä täydellä teholla se työllistää 6-10 työntekijää.

Lue lisää perjantain 13.10.2017 Tervareitin yritysteemasta.

 

Artikkeli Kinnusen Mylly rakentaa kauramyllyn 9,5 miljoonalla eurolla julkaistiin alunperin Tervareitti-lehden verkkosivuilla.

MAINOS
Mainos

Kommentoi

Näissä investointituissa olisi karsimisen varaa. Yksityinen yritys saa investointitukea.Tulevat voitot kyllä menevät omistajien taskuun.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos
Mainos

Uutisvirta

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Lapsella kaksi äitiä ?

208 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

suvi linden sopeutumis eläke

Onhan tuo eläkejuttukin asia sinänsä..mutta hurjempaa on, että entinen ministeri liitetään murhaan, jossa on tullut esil... Lue lisää...
Aika rajua.

Jari ja sarjakuvat

Jari

21.2.

Naapurit

21.2.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image