Kesäduunia ja ke­säy­rit­tä­jyyt­tä kannattaa alkaa jo suunnitella

Tervareitti 6.3.2018 9:40
Tervareitti

Jari Riekki

Nuorten kesätöiden haku alkaa olla ajankohtainen asia Oulujokivarren kunnissa. Kunnat tukevat nuoriaan kesätyön haussa tarjoamalla hallintokunnissaan kesätöitä. Nuori voi kokeilla myös oman yrityksen perustamista.

Muhoksella kunta tarjoaa kunnan kesätöitä ensisijaisesti vuonna 2001 syntyneille nuorille, mutta kesätöitä voivat hakea myös 2000 ja 2002 syntyneet.

Muhoksen kunta tarjoaa myös kesätyösetelin, jolla vuosina 2001–2002 syntynyt nuori voi hakea kesätöihin siinä tapauksessa, ettei hän ole aiemmin työllistynyt kunnan kesätöihin.

Nuori voi myös perustaa kesäksi oman 4H-yrityksen.

Kesäyrittäjät osallistuvat 4H-yhdistyksen järjestämälle yrittäjäkurssille huhtikuussa, joten yrittäjähaaveiden kanssa kannattaa olla ajoissa liikkeellä.

Lisätietoja kesätyöllistymisestä antaa työnsuunnittelija Arja Kolu-Korhonen, 044 4970 160 tai sähköpostitse: arja.kolu-korhonen@muhos.fi.

Utajärvellä kesätyöllistetään vuosina 2000–2003 syntyneitä nuoria. Kunnan kesätöissä on tarjolla 60 tunnin työjakso 300 eurolla. Kunta ja 4H peräänkuuluttavat jo tässä vaiheessa työnantajia ilmoittamaan kuinka monelle nuorelle ja mille ajanjaksolle heillä on kesätyövoiman tarvetta.

Tiedot tulee toimittaa 7.3. mennessä sähköpostilla osoitteeseen 4h@utajarvi.fi.

Nuoria voivat yritysten lisäksi työllistää myös kotitaloudet esimerkiksi lastenhoito-, kotityö- ja pihanhoitoavuksi.

Lisätietoja kesätyöllistämisestä saa 4H-toimistolta numerosta 0400 945 207 tai sähköpostitse 4h@utajarvi.fi.

Vaalassa ovat kunnan kesätyöllistymisvuorossa vuosina 2000–2001 syntyneet nuoret eli peruskoulun yhdeksännen luokan päättäneet sekä toisen asteen 1. ja 2. vuoden opiskelijat.

Kesätöihin haetaan ensisijaisesti sähköisesti www.kuntarekry.fi -palvelun kautta.

Vapaa-aikaohjaaja Jenna Leinosen mukaan kunnassa on yleensä saatu hyvin työllistettyä kaikki 15–18-vuotiaat kesätyötä tarvinneet nuoret.

 

Artikkeli Kesäduunia ja kesäyrittäjyyttä kannattaa alkaa jo suunnitella julkaistiin alunperin Tervareitti-lehden verkkosivuilla.

MAINOS

Kommentoi

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Uudenmaan, Päijät-Hämeen ja Kymenlaakson maakunnissa etelän ja lounaan välinen tuuli on vaarallisen voimakasta iltapäivällä ja illalla, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa etelätuuli on voimakasta aamupäivästä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia itätuuli on voimakasta iltapäivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Satakunnan, Kanta-Hämeen ja Pirkanmaan maakunnissa länsituuli on voimakasta iltapäivästä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Sadevaroitus: Satakunnan, Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa voi sataa aamusta alkaen runsaasti, yli 50 mm vuorokaudessa. Kymenlaakson, Etelä-Karjalan ja Etelä-Savon maakunnissa voi sataa rankasti, yli 20 mm tunnissa. Metsäpalovaroitus on voimassa Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen ja Satakunnan maakunnissa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

280 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

Keskusta on ahneuden perikuva. Tämän osoittaa hallituksen ja erityisesti Sipilän toiminta. Köyhiltä ja sairailta leikata... Lue lisää...
KEPU PETTÄÄ AINA

Jari ja sarjakuvat

Jari

21.6.

Naapurit

22.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image