Etelästä on pitkä matka maakuntiin

Tervareitti 12.1.2018 15:22
Tervareitti

Marianne Ollikainen

Pelson vankilan kohtalo huolettaa poliittisia päättäjiä. Rikosseuraamuslaitos valmistelee parhaillaan selvitystä, joka pitkälti osoittaa sen, mihin suuntaan vankeinhoito-oloja Pohjois-Suomessa halutaan kehittää.

Vaalan kunta on jakanut tietoa, antanut lausuntoja ja laskelmia kahden vankilan säilyttämisen mallista, mutta ristiriitaisiksi väitetyt taustalaskelmat osoittavat suunnan vievän yhden laitoksen malliin. Jos näin päätetään, niin Pohjois-Suomeen rakennettaisiin yksi uusi vankeinhoitolaitos Ouluun.

Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun aluetalouden kannalta isolla päätöksellä on vähän ymmärtäjiä maakuntien ulkopuolella, mikä Vaalassa huolestuttaa kuntapäättäjiä aivan erityisesti.

– Meillä on paljon esimerkkejä muistakin asioista, miten vaikea on saada virastojen ja laitosten johtajia ja muita päättäjiä jalkautumaan maakuntaan. Miten saisimme valmisteluun ymmärtämystä, jos heitä ei saa edes käymään.

– Silloin on helppo tehdä ikäviäkin päätöksiä kaukana pääkaupunkiseudulla, kun aluetuntemus ja paikallisten ihmisten mielipide puuttuu tai ainakin hämärtyy, sanoo Vaalan kunnanhallituksen puheenjohtaja Esa Karjalainen.

Lue lisää perjantain 12.1. Tervareitistä.

 

Artikkeli Etelästä on pitkä matka maakuntiin julkaistiin alunperin Tervareitti-lehden verkkosivuilla.

MAINOS

Kommentoi

eikös olisi myös turvallisuuden kannalta parempi hajauttaa noita vankia. vankikaanei välttämättä sovi samaan vankilaan jonkun tietyn vangin kanssa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä koko maassa lukuun ottamatta Lapin maakuntaa.

Metsäpalovaroitus päättyy tänään klo 6 seuraavissa Lapin kunnissa: Tervola, Muonio, Enontekiö ja Utsjoki. Metsäpalovaroitus on edelleen voimassa Ahvenanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Kemi ja Keminmaa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

takaa-ajon mielekkyys?

344 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Pride

"...jos lapsiperheiden asioita käsitellään, niin silloinhan lapset ovat siinä merkittäviä asianosaisia." Sateenkaariperh... Lue lisää...
Boyodd 1.1

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

23.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image