Ruoka

Ryhdikästä rieslingiä joulukaloille - valkoviinien kuningatar sopii kalaherkkujen rinnalle

Ruoka 16.12.2017 19:09
Elisa Närhi

Sepp Moser Riesling Von den Terrassen 2016 Itävalta, 15,17 e 

Miksi: Valkoviinien kuningatar riesling sopii joulupöydän kalaherkuille mineraalisuutensa ja hapokkuutensa ansiosta. Kuuluisan Lenz Moserin jalanjäljissä Sepp Moser ja poikansa Nikolaus viljelevät luonnonmukaisuutta vaalien laatuviinejä Kremstalissa ja Apetlonissa. Jyrkillä terassimaisilla tarhoilla on viljelty viiniä jo vuodesta 1284 lähtien.

Maku: Kirpeän hedelmäisessä tuoksussa on greippiä, kuulasta omenaa ja vienoa kukkeutta. Keskitäyteläisessä maussa tulevat esiin tyypilliset nuoren rieslingin sitruksiset, kukkaiset ja valkopersikkaiset aromit. Viinin eloisa hapokkuus nostaa veden kielelle ja kantaa pitkään, aavistukseen savuisen mineraaliseen jälkivaikutelmaan.

Kokeile: Kalapöydän graavatut ja savustetut kalat, mädit, sillit ja silakat pitävät hapokkaasta ja ryhdikkäästä rieslingistä, joka raikastaa hedelmäisyydellään etikkaisia ja sitruunaisia kalaherkkuja.

Kommentoi

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa erittäin tukalaa hellettä maan eteläosassa sekä tukalaa hellettä maan keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä- ja Keski-Lapissa.

Metsäpalovaroitus on voimassa Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Satakunnan, Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kemijärvi, Salla, Muonio, Pelkosenniemi, Savukoski, Inari ja Utsjoki.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Työttömät sylkykuppina

329 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Työttömät sylkykuppina

Ensinnäkään, tämä ei pidä paikkaansa. Ei ole ketään jotka "aina" saa töitä, eikä ketään jotka eivät "koskaan" saa töitä,... Lue lisää...
Väsynyt

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

16.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image