Mainos

Rapeita, kullankeltaisia kevätkääryleitä

Jätä kääryleet odottamaan kypsennystä saumapuoli alaspäin. Jätä kääryleet odottamaan kypsennystä saumapuoli alaspäin.
Ruoka  1.5.2008 | Peerit Tähtinen Muuta tekstin kokoa -+
Kevätkääryleet eli Spring Rolls ovat tulleet tutuiksi ennen kaikkea kiinalaisissa ravintoloissa. "Mutta niitä on yllättävän helppo tehdä kotonakin", kertoo Filippiineiltä lähtöisin oleva Clarisa Raz, joka on ehtinyt asua Oulussa kolme vuotta. Eniten hän nauttii Suomen muuttuvista vuodenajoista, eikä myönnä kaipaavansa lämmintä säätä edes talvella.

Clarisalla on aina valmiiksi täytettyjä kevätkääryleitä jääkaapissaan. Niitä voi friteerata nopeasti syötäväksi. Moni hänen tuttavistaan on saanut opastusta kädestä pitäen, kuinka kääryleitä voi valmistaa kotioloissa.

"Tavallisin täyte on juuri kaalista, porkkanoista ja sipulista kuullotettu, mutta täytteeksi voi laittaa melkein mitä tahansa", Clarisa jatkaa.

Jos täytteeseen käytetään lihaa, pitää huolehtia, ettei siihen jää liikaa kosteutta.

Paistoöljyn voi kuumentaa joko wokkipannussa tai kattilassa, jos kotona ei ole friteerauskeitintä.

Kevätkääryleiden kanssa tarjotaan soija- ja hapanimelää kastiketta, jota voi ostaa joko valmiina kaupasta tai tehdä itse. Chilin määrä ratkaisee sen voimakkuuden.



Kasvistäytteiset kevätkääryleet


12 kpl eli 2 arkkia /syöjä riisipaperia
kevätkääryleille
Täyte:
keräkaali noin 600 g
3 porkkanaa
1 iso sipuli
1 tl soijakastiketta
mustapippuria
suolaa
(maustesekoitusta)
Lisäksi:
voita
noin 1 l ruokaöljyä uppopaistamiseen

Kasta riisipaperit yksitellen kiehuvaan veteen ja nosta erikseen leivinpaperille odottamaan täyttämistä. Peitä kostutetut levyt toisella leivinpaperilla, etteivät ne pääse kuivumaan. Paperinohuet taikinakääryleet repeävät helposti, joten niitä on käsiteltävä varoen.

Suikaloi kaali hienoksi silpuksi.Kuori porkkanat ja sipuli. Suikaloi sipuli ja leikkaa porkkanat ohuiksi tikuiksi.

Kuumenna laakealla pannulla ruokalusikallinen voita ja kuullota siinä ensin sipulia kolmisen minuuttia.

Lisää pannulle kaali- ja porkkanasekoitus ja jatka kuullottamista seuraavat kolme minuuttia. Lisää mausteet ja sekoita.

Jaa jäähtynyt täyte kostutettujen riisipapereiden kesken ja kääri tiukoiksi rulliksi.

Kuumenna wokkipannussa tai kattilassa öljy kuumaksi. Friteerauskeittimessä valitse 180 astetta.

Uppopaista rullia noin neljä minuuttia, kunnes kääryleet saavat kauniin kullankeltaisen värin.

Nosta valmiit rullat talouspaperille valumaan.

Vinkki: Kevätrullat voi valmistaa myös pakastefilotaikinasta taikinapakkauksen ohjeen mukaan.



Hapanimeläkastike


3 rkl valkoviinietikkaa
2 rkl tomaattipyreetä
4 rkl fariinisokeria
2 rkl soijaa
2 rkl appelsiinimehua
1/4-1/2 hienonnettua punaista chiliä,
josta on poistettu siemenet
2 tl maissijauhoa

Sekoita muut aineet paitsi maissijauhot ja kiehauta. Lisää joukkoon ruokalusikalliseen kylmää vettä sekoitetut maissijauhot.

Sekoita ja jäähdytä.

Lähetä kuva, video tai juttuvinkki viestinä puhelimellasi numeroon 13222 tai käytä lomaketta.

Mainos

Kommentit

2/2 kommenttia

Martta
1.5.2008 19:22

Millä nimellä ne kaupan hyllyssä on ja onko ne syötäviä ? Eräs Martta kysyy


Kotikokkikolmonen
1.5.2008 10:52

Mistä niitä riisipapereita saa?


Mainos
Mainos

Galleriat

Mainos
Uusimmat » | Ruoka Down Up
Pääuutiset
Mainos
stats-image
Takaisin ylös