Ruoka

Mainos

Pizzaguru paljastaa roomalaisen levypizzan salaisuuden – videolla myös ohjeet kotikokeille

Hellavahdit-ruokavideossa toimittaja Riikka Happonen haastattelee italialaista pizzagurua Gabriele Boncia ja valmistaa kotioloissa levypizzaa roomalaiseen tapaan.
Ruoka 20.4.2017 7:42
Riikka Happonen

Roomalaiset rakastavat levypizzaansa eli viipaleina myytävää ”pizza al tagliota”. Se on paksumpaa kuin fiini, puulämmitteisessä uunissa paistettu napolilainen pizza, eikä täytteissäkään yleensä säästellä.

Lännen Median Hellavahdit-videosarjan tekijät piipahtivat Roomassa tutustumassa levypizzan tekoon. He tapasivat kuuluisan pizzamestarin Gabrielen Boncin, joka omistaa kulttimaineeseen nousseen Pizzarium-ravintolan. Oheisella videolla Bonci kertoo, mikä on hyvän roomalaisen pizzan salaisuus.

Lisäksi videolla näytetään, kuinka italialainen levypizza syntyy suomalaisessa kotikeittiössä pizzagurun antamien oppien inspiroimana.

Hellavahdit on kuukausittain ilmestyvä videosarja, jossa Lännen Median ruokatoimittaja Riikka Happonen ja kuvaaja Harri Kuittinen esittelevät ruoanlaiton tekniikoita. Molemmat ovat intohimoisia kotikokkeja ja aina valmiita kokeilemaan jotain uutta.

MAINOS
Mainos

Kommentoi

Roomalaisen levypizzan idea on kuohkea paksu pohja jossa ilmakuplia. Videolla syntyvä taikina voi olla ihan hyvää, mutta kuohkeaa ilmakuplaista pohjaa siitä ei tuolla tekniikalla tule. :(

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun hiiva on käynnissä (lämpimässä vedessä herätetty) niin lämpötila toimii katalyyttinä eli mitä lämpimämpää, sitä nopeampaa. Vasta kun se jäädytetään tai kuivataan täysin se taas lopettaa toimintansa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aivan huikea ja herkullinen levypizzaohjevideo. Tämän nähtyään 72 tunnin taikinan vetäytymisaika tuntuu kahdelta viikolta, kun vaan haluaisi jo päästä maistamaan ihanan maistuvalta ja hivenen erikoiseltakin tuntuvaa perunalevypizzaa. Tämä on todellista antautumista ja paneutumista pizzan tekoon. Maltan tuskin odottaa ensipuraisua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos
Mainos

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Sipilän mahdoton työllisyystavoite toteutuu !

Huonoin hallitus ikinä. Takinkäääntäjiä ja valehtelijoita. Tempputyöllistämisellä ja mailmantalouden nousulla saavutettu... Lue lisää...
vempula porukkaa

Jari ja sarjakuvat

Jari

25.2.

Naapurit

24.2.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image