Ruoka

Pizzaguru paljastaa roomalaisen levypizzan salaisuuden – videolla myös ohjeet kotikokeille

Hellavahdit-ruokavideossa toimittaja Riikka Happonen haastattelee italialaista pizzagurua Gabriele Boncia ja valmistaa kotioloissa levypizzaa roomalaiseen tapaan.
Ruoka 20.4.2017 7:42
Riikka Happonen

Roomalaiset rakastavat levypizzaansa eli viipaleina myytävää ”pizza al tagliota”. Se on paksumpaa kuin fiini, puulämmitteisessä uunissa paistettu napolilainen pizza, eikä täytteissäkään yleensä säästellä.

Lännen Median Hellavahdit-videosarjan tekijät piipahtivat Roomassa tutustumassa levypizzan tekoon. He tapasivat kuuluisan pizzamestarin Gabrielen Boncin, joka omistaa kulttimaineeseen nousseen Pizzarium-ravintolan. Oheisella videolla Bonci kertoo, mikä on hyvän roomalaisen pizzan salaisuus.

Lisäksi videolla näytetään, kuinka italialainen levypizza syntyy suomalaisessa kotikeittiössä pizzagurun antamien oppien inspiroimana.

Hellavahdit on kuukausittain ilmestyvä videosarja, jossa Lännen Median ruokatoimittaja Riikka Happonen ja kuvaaja Harri Kuittinen esittelevät ruoanlaiton tekniikoita. Molemmat ovat intohimoisia kotikokkeja ja aina valmiita kokeilemaan jotain uutta.

MAINOS

Kommentoi

Roomalaisen levypizzan idea on kuohkea paksu pohja jossa ilmakuplia. Videolla syntyvä taikina voi olla ihan hyvää, mutta kuohkeaa ilmakuplaista pohjaa siitä ei tuolla tekniikalla tule. :(

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun hiiva on käynnissä (lämpimässä vedessä herätetty) niin lämpötila toimii katalyyttinä eli mitä lämpimämpää, sitä nopeampaa. Vasta kun se jäädytetään tai kuivataan täysin se taas lopettaa toimintansa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aivan huikea ja herkullinen levypizzaohjevideo. Tämän nähtyään 72 tunnin taikinan vetäytymisaika tuntuu kahdelta viikolta, kun vaan haluaisi jo päästä maistamaan ihanan maistuvalta ja hivenen erikoiseltakin tuntuvaa perunalevypizzaa. Tämä on todellista antautumista ja paneutumista pizzan tekoon. Maltan tuskin odottaa ensipuraisua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

124
Kaupunginhallitusta vetävä Kyösti Oikarinen haluaa Ouluun samanlaiset kaupunkipyörät kuin Helsingissä – 600 pyörää ja 50 asemaa olisi sopiva määrä
60
IL: Hoitajat järkyttyivät lomarahaleikkausten summista – ”Jäsenkuntamme ihan raivona” 
39
TuuliWatti rakentaa markkinaehtoisen tuulipuiston Iin Kuivaniemeen – voimaloilla korkeutta jopa 175 metriä
30
Selvitys esittää asevelvollisuuden tilalle kansalaispalvelusta, naiset ja Jehovan todistajat mukaan
28
Jos kutsu käy, Ylivieskan uusi kirkkoherra Eija Nivala on kesän kansanedustajana
25
Eurobarometri julki: EU-kriittisyys laskee Euroopassa – suomalaisten usko EU:n suuntaan silti heikentynyt
20
Palon vaurioittama Äimäraution ravikatsomo remontoidaan, myös uusia tiloja tulossa - töiden tarkoitus alkaa kesällä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kemijärvi, Salla, Kolari ja Pelkosenniemi. Ruohikkopalojen vaara on suuri seuraavissa Lapin kunnissa: Muonio, Kittilä, Sodankylä, Savukoski ja Enontekiö.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.5.

Naapurit

23.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image