Ruoka

Mistä näitä niksejä tulee? - Taas seitsemän keittiöniksiä lisää

Ruoka 13.1.2015 15:00
Kaleva

Keittiössä on mukava puuhailla ja vielä mukavammaksi homma muuttuu, kun tietää muutaman niksin, joilla saa iloa ja väriä ruoanlaittoon.

Olemme esitelleet jo munaniksin, jonka avulla voi erotella keltuaiset ja valkuaiset näppärästi. Viimeksi esittelimme seitsemän muuta helppoa niksiä keittiöön. Niissä kerrottiin muun muassa hernekeiton puhaltamisesta kattilaan.

Nyt Kalevan ikioma niksitoimittaja Heikki Uusitalo on koonnut oheiselle videolle vielä seitsemän niksiä lisää. Niiden avulla opit muun muassa halkaisemaan minitomaatit nopeasti ja tekemään hetkessä banaanijäätelöä.

Mitä keittiöniksejä sinulla? Kerro alla olevaan kommenttilaatikkoon.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Luulin jo heittäneeni munanleikkurin lähes käyttämättömänä roskiin, mutta se löytyikin yläkomerosta.Kokeilin siivuttaa sillä herkkusieniä, mutta eihän se kestänyt. No ei tullut suuri vahinko kun oli ollut hukassa viimeiset 15 vuotta enkä ollut aiemmin vekotinta kaivannut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Keitetyn kuoriperunan kun nostaa kauhalla sieltä kiehuvasta vedestä kylmään veteen pariksi sekunniksi jonka jälkeen ottaa kämmenillä otteen potusta ja pyöräyttää eri suuntiin niin kuori lähtee melko sutjakkaasti. Helpottaa kummasti jos pitää muutama kilo vaikka joulun alla kuoria pottuja perunalootaan..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kurkusta tuli mieleen, että sen voi myös koittaa leikata tähden muotoon. Yhteen väliin tenavien kanssa toimi kuin hullu puuroon. Mikä lie kausi ollut että vihannekset eivät meinanneet käydä kaupaksi niin teeppä tähen muotosia kurkkuja niin avot!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos granaattiomenan leikkaa oikeaoppisesti ei mehua tule pisaraakaan. Ei siis niinkuin videolla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voisiko näyttää kunnollisen veitsenteroitusniksin. Siis ei mitään teroituspuikkoa (sillähän vain pidetään terää kunnossa), vaan oikeasti tylsän veitsen teroittaminen, mieluummin "tavallisilla" välineillä.
Voihan tänne kirjoittaa "kaikkitietävät" lukijatkin miten se veitsen terä teroitetaan

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Veitsen voi teroittaa semmoisen kahvimotin pohjalla, joka ei ole "Glaseerattu" eli kiiltävä. Pohjan reunaa vasten vetää puukon terää muutaman kerran molemmilta puolilta ja avot!

Jos ei löydy sopivaa mottia, semmoisen voi tuunata hiekkapaperin avulla.

Mutta tuskimpa tuollakaan konstilla voiveitsestä fileerausveistä tulee - helpoimmalla pääset kun pyörähdät umpitylsän puukon kanssa suutarilla että saat puukon kuntoon jossa sitä voi vain ylläpitää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Että ihan suutarilla?
Kyllä minä teroitan itse ja onnistuu, kun on työkalut siihen Tahkosta lähtien.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämähän on vanha venäläisten konsti, mutta se kuintenkaan niin satavarma ole, etenkin veli valtsu on jo joutunut kääntämään kupin nurin, niin onko enää terotuskunnossakaan.
Eikö sillä hiekkapaperilla voi tuunata sitä puukkoa?
Puukko ja veitsi ovat vähän eri asioitakin.
Jään kuitenkin odottamaan sitä videota.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rainbowin pakastepizzoja ostaessa säästät tiskiä irroittamalla pahvisen ¨kannen¨ päältä.
Kierrättämällä ruuan uuestaan säästät myös rahaa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joku kokeilee uutta, joku pilailee ja hoksaa jotakin josta voisi olla hyötyä ja sitten on kaiken alan asiantuntijoita. Suurin sosa keksinnöistä on itsestäänselvyyksiä, kun ne on keksitty. Mutta itse niitä ei keksi, ellei satu huomaan jotakin vinkkiä, joka on jo itselläkin käytössä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Öklöä jos joku tarjoaa puhaltamaansa hernekeittoa. Syömättä jäisi, jos tietäisin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun kaadat kiehuvaa vettä perunakattilasta, puhalla samalla höyrypilveen niin ei sormet kärvähdä kuumassa höyryssä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyväksi todettu temppu myös silmälasien kanssa. Kun vähän puhaltelee niin ei huuruunnu linssit :D

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Paista" muna mikrossa . Ota pieni vati , riko muna myös keltuainen vatille . Ripottele suolaa että ei räisky .Sitten mikro puoliteholle ja kolme minuuttia . Terveellinen ei rasvaa ja nopea . Myös munakas onnistuu , isommalla lautasella . Laita aikaa esim. 4 munaa x 3min =!2 min puoliteho .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aloite, seksi, suhde, avioliitto ja perhe. Tyypillinen tapahtumien ketju, joka muuttaa miehen elinvoimaisesta koiraasta keittöniksejä kehitteleväksi nössöksi!

Niksi tomaatin leikkaamiseen. COME ON!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Luin jostakin ,että kahvisuodattimenpussilla on hyvä voidella vuoat käsi pussiin ja voitelemaan oli hyvä niksi .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kemijärvi, Salla, Kolari, Pelkosenniemi ja Savukoski. Ruohikkopalojen vaara on suuri Pohjois-Lapissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Muonio, Kittilä ja Sodankylä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mannerheim oli hieno mies

123 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Orpo näpäytti Rinnettä punakapinasta

Jotkut hulluimmat syyttävät Mannerheimiä vankileirien olosuhteista. Hänhän lähti Suomesta 1.6.1918, ja palasi loppuvuonn... Lue lisää...
Ulkomailla

Jari ja sarjakuvat

Jari

24.5.

Naapurit

26.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image