Ruoka

Elin­tar­vik­kei­den vastuullinen tuotanto kiinnostaa kuluttajia – "käsitteen avaaminen voi jäädä puolitiehen"

Erikoistutkijan mukaan vastuullisuudessa on vielä parannettavaa. Kuvituskuva. KUVA: Silja Viitala
Ruoka 9.1.2018 10:37
Petri Hakkarainen

Elintarvikkeiden vastuullinen tuotanto kiinnostaa kuluttajia. Asia on otettava huomioon läpi koko tuotantoketjun.

Johtaja Sari Forsman-Hugg Luonnonvarakeskuksesta (Luke) tähdentää, että käsitys vastuullisesta ruoantuotannosta vaihtelee sen mukaan, kenen näkökulmasta asiaa katsoo.

– Se voi olla eläinten, ihmisten ja ympäristön hyvinvointia, terveyttä ja taloutta. Vaikkapa tuotteen hiilijalanjäljestä puhutaan paljon, mutta käsitteen avaaminen voi jäädä puolitiehen.

Luken erikoistutkijan Juha-Matti Katajajuuren mukaan vastuullisuudessa on vielä parannettavaa.

- Alan toimijoiden mukaan ympäristövastuu on tärkein kehitettävä asia. Vain harvat yritykset minimoivat tai edes mittaavat tuotteidensa ketjun ympäristöjalanjälkiä.

Kuluttajatkin ovat vastuullisuuden puolesta vielä enemmän puheissaan kuin teoissaan, Katajajuuri toteaa.

Lue lisää 09.01.2018 Kalevasta.

MAINOS

Kommentoi

Niin luomusta puhutaan hyvänä vaikka todellisuudessa luomu lisää hiilijalanjälkeä, lisää peltopinta-alaa huonomman tuottavuuden takia ja se taas lisää maapallon autioitumista. Tämä taas pahentaa ihmiskunnan suurinta ongelmaa eli kestävyys vajetta. Eikö ihmisille saada oikeaa tietoa eikä vaan mutu mainontaa tunteeloisesti vääristetynä? Valtiokin jakaa oikein ministerin suulla vääristävää luomu propagandaa ja kunnat ajaa luomupakkojaan. Pitäisikö välillä keskittyä tietoon?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aikuisten maailmassa vastuullisuus on sitä, ettei ympäristöön jätettyjä jalanjälkiä yritetä peitellä lapsilta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ole vastuullista pakkotuleennuttaa viljaa glyfosaatilla (Roundup) tai käyttää muitakaan myrkkyjä. Tätäkin on tehty, kun syyskesällä ELY-keskus antoi kiellon. Lisäksi asiasta on uutisoitu. Suomalaiset viljelijät puolustivat raivoisasti glyfosaatin käyttöä, kun EU meinasi kieltää käytön.
https://yle.fi/uutiset/3-9880691

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuinka vastuullista on tuottaa lihaa josta 70% sisältää antibiooteille vastustuskykyisiä bakteereja?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Suuri sotaharjoitus 2021

253 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Kotona on siistiä, kun mies ei ole sotkemassa

Kylläpä miestä lykisti kun pääsi huutavasta ja nalkuttavasta akasta eroon. Ei kumma kun miehet alkavat katsella uutta ,... Lue lisää...
kuiva korppu

Jari ja sarjakuvat

Jari

22.4.

Naapurit

23.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image