Nuoret

Mainos

Salla sanoo simsalabim!

Kortti- ja narutemppujen lisäksi taikurityttö Salla Pyynyltä onnistuu myös ilmapalloeläinten taiteilu.
Nuoret 29.1.2012 0:01
Iida Ahonen
"Enpä ole koskaan nähnyt taikureiden sahaavan ihmisiä", Salla Pyyny, 17, sanoo.

Salla innostui taikuudesta kahdeksannella luokalla, kun hän näki koulussa oululaisen taikurin Joni Pakasen esityksen.

"Temput olivat tosi hienoja ja ajattelin, että olisi kiva itsekin osata taikoa. Marssin saman tien kirjastoon ja lainasin kasan taikatemppukirjoja. Seuraavana kesänä osallistuin ensimmäiselle taikurikurssilleni."

Taikaharrastuksensa alussa Salla liittyi Oulun Tähtisirkukseen opiskelemaan taikuutta. Tähtisirkuksessa Salla viihtyi vuoden. Nykyään hän on Oulun Taikurit ry:n jäsen.

"Olen kuitenkin edelleen yhteistyössä Tähtisirkuksen kanssa. Meillä on joskus yhteisiä esityksiä", Salla kertoo.

Oulun Taikureihin Salla napattiin mukaan Oulun päivien taikurikurssilta. Yhdistyksen kautta Salla on päässyt esiintymään ja myös itse ohjaamaan taikurikursseja.

"Oulun Taikureissa on parisenkymmentä vakituista jäsentä. Yhdistys tarjoaa paljon mahdollisuuksia eikä innostus taikuuteen pääse lopahtamaan, kun ympärillä on jatkuvasti muita taikureita."

Salla aloitti esiintymisen uuden harrastuksen alkumetreillä.

"Ensimmäinen esiintymiseni oli Oulun päivien taikurikurssin lopuksi järjestetty taikurinäytös Pohjankartanossa. Omia keikkoja olen tehnyt viime vuodesta lähtien. Esiinnyn lasten synttärijuhlissa ja pikkujouluissa."

Taikuudessa järjestetään myös kilpailuja. Salla on tähän mennessä osallistunut yhteen kisaa.

"Olin junioreiden SM-kisoissa Kouvolan taikapäivillä vuonna 2010 ja voitin sieltä viihdyttävin esitys -kiertopalkinnon. Tämän vuoden kisatavoitteena on ykkössija."

Kilpailuissa luodaan itse mahdollisimman omaperäinen esitys alusta loppuun.

"Tärkeintä on, että esityksestä näkee tekemiseen nähty vaivaa. Esityksestä pitää tehdä mahdollisimman erilainen ja kiinnostava."

Sallan suosikkitemppuja ovat kortti- ja narutemput. Päinvastoin kuin voisi luulla, temppuja opettelu onnistuu hyvin myös kirjoista.

"Vaikeinta tempun tekemisessä on peittää joku olennainen liike, jonka avulla temppu onnistuu. Pitää onnistua harhauttamaan katsojia. Täytyy muistaa pitää yllä katsekontakti yleisöön ja ohjata katsojien huomio muualle liikkeen ajaksi", Salla kertoo.

Joihinkin temppuihin tarvitsee enemmän teknistä osaamista, toiset temput taas ovat helpompia.

"Ihmismieltä on aika helppo huijata. Vaikka temppu epäonnistuisikin, se on helppo peittää ja esityksen pystyy pelastamaan. Usein katsojat eivät edes huomaa kömmähdystä."

Taikuudesta innostuneille Salla suosittelee sekä kirjoista opiskelua että kursseille osallistumista.

"Ihan ensimmäiseksi kannattaa mennä kirjastoon ja lainata paljon taikuuskirjoja."

Kursseilla oppii Sallan mukaan myös niitä taitoja, joita kirjasta ei voi opetella. Opettajilta saa lisäksi käyttökelpoisia vinkkejä ja neuvoja.

"Kursseilla hiotaan erityisesti taikurin esiintymis- ja showtaitoja, jotka ovat temppujen lisäksi erittäin tärkeä osa taikurin esitystä."

Kirjoittaja kuuluu Kalevan nuorten kirjoittajien ryhmään.

MAINOS
Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
Mainos

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on erittäin huono Uudenmaan, Kymenlaakson ja Pohjois-Pohjanmaan maakunnissa sekä Etelä-Lapissa lumi- tai räntäsateen vuoksi. Ajokeli on huono maan keskiosassa sekä Varsinais-Suomen, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Etelä-Karjalan ja Kainuun maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi. Ajokeli on huono Keski-Lapissa ja Pohjois-Lapissa lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Soinille

No ei siitä nyt mihinkään pääse, että oikeistohallituksen säästötoimenpiteet kohdistuvat ja osuvat kipeimmin niihin joil... Lue lisää...
Tenavatähti

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 8-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 354 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut

stats-image