Nuoret

Salla sanoo simsalabim!

Kortti- ja narutemppujen lisäksi taikurityttö Salla Pyynyltä onnistuu myös ilmapalloeläinten taiteilu.
Nuoret 29.1.2012 0:01
Iida Ahonen
"Enpä ole koskaan nähnyt taikureiden sahaavan ihmisiä", Salla Pyyny, 17, sanoo.

Salla innostui taikuudesta kahdeksannella luokalla, kun hän näki koulussa oululaisen taikurin Joni Pakasen esityksen.

"Temput olivat tosi hienoja ja ajattelin, että olisi kiva itsekin osata taikoa. Marssin saman tien kirjastoon ja lainasin kasan taikatemppukirjoja. Seuraavana kesänä osallistuin ensimmäiselle taikurikurssilleni."

Taikaharrastuksensa alussa Salla liittyi Oulun Tähtisirkukseen opiskelemaan taikuutta. Tähtisirkuksessa Salla viihtyi vuoden. Nykyään hän on Oulun Taikurit ry:n jäsen.

"Olen kuitenkin edelleen yhteistyössä Tähtisirkuksen kanssa. Meillä on joskus yhteisiä esityksiä", Salla kertoo.

Oulun Taikureihin Salla napattiin mukaan Oulun päivien taikurikurssilta. Yhdistyksen kautta Salla on päässyt esiintymään ja myös itse ohjaamaan taikurikursseja.

"Oulun Taikureissa on parisenkymmentä vakituista jäsentä. Yhdistys tarjoaa paljon mahdollisuuksia eikä innostus taikuuteen pääse lopahtamaan, kun ympärillä on jatkuvasti muita taikureita."

Salla aloitti esiintymisen uuden harrastuksen alkumetreillä.

"Ensimmäinen esiintymiseni oli Oulun päivien taikurikurssin lopuksi järjestetty taikurinäytös Pohjankartanossa. Omia keikkoja olen tehnyt viime vuodesta lähtien. Esiinnyn lasten synttärijuhlissa ja pikkujouluissa."

Taikuudessa järjestetään myös kilpailuja. Salla on tähän mennessä osallistunut yhteen kisaa.

"Olin junioreiden SM-kisoissa Kouvolan taikapäivillä vuonna 2010 ja voitin sieltä viihdyttävin esitys -kiertopalkinnon. Tämän vuoden kisatavoitteena on ykkössija."

Kilpailuissa luodaan itse mahdollisimman omaperäinen esitys alusta loppuun.

"Tärkeintä on, että esityksestä näkee tekemiseen nähty vaivaa. Esityksestä pitää tehdä mahdollisimman erilainen ja kiinnostava."

Sallan suosikkitemppuja ovat kortti- ja narutemput. Päinvastoin kuin voisi luulla, temppuja opettelu onnistuu hyvin myös kirjoista.

"Vaikeinta tempun tekemisessä on peittää joku olennainen liike, jonka avulla temppu onnistuu. Pitää onnistua harhauttamaan katsojia. Täytyy muistaa pitää yllä katsekontakti yleisöön ja ohjata katsojien huomio muualle liikkeen ajaksi", Salla kertoo.

Joihinkin temppuihin tarvitsee enemmän teknistä osaamista, toiset temput taas ovat helpompia.

"Ihmismieltä on aika helppo huijata. Vaikka temppu epäonnistuisikin, se on helppo peittää ja esityksen pystyy pelastamaan. Usein katsojat eivät edes huomaa kömmähdystä."

Taikuudesta innostuneille Salla suosittelee sekä kirjoista opiskelua että kursseille osallistumista.

"Ihan ensimmäiseksi kannattaa mennä kirjastoon ja lainata paljon taikuuskirjoja."

Kursseilla oppii Sallan mukaan myös niitä taitoja, joita kirjasta ei voi opetella. Opettajilta saa lisäksi käyttökelpoisia vinkkejä ja neuvoja.

"Kursseilla hiotaan erityisesti taikurin esiintymis- ja showtaitoja, jotka ovat temppujen lisäksi erittäin tärkeä osa taikurin esitystä."

Kirjoittaja kuuluu Kalevan nuorten kirjoittajien ryhmään.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

On hienoa,kun ihminen pystyy harrastamaan tälläistä.Itse en jännttämisen vuoksi pysty.Tämmöisestä harrastuksesta on hyötyä tulevassa elämässä,onnea matkaan!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

62
Oulun torinrantaan suunnitellaan 22-kerroksista tornihotellia – Terwa Toweriin tulisi hotellin lisäksi asuntoja ja kokoustiloja
51
Suomalainen ei haluaisi muuttaa työn perässä - Janne Härmä on poikkeus
33
Oulun seudun joukkoliikenteeseen lisää tarjontaa – uudet asuinalueet bussireittien varrelle ja lisää liikennettä Linnanmaalle
33
Kärpät on lyönyt Tapparalle luun kurkkuun, kärppäluotsi Manner silti tyynenä: "Pelit vielä pahasti kesken" – katso huippuhetket!
31
Petteri Orpo Harkimon väitteistä: Kokoomuksessa päätetään yhdessä
29
Raahen Laivan kaivos parantaa tehoja - tavoitteena kaksi tonnia kultaa vuodessa
17
Poliisia paenneet törmäsivät tyhjään poliisiautoon Oulunsalossa – asuntomurrosta epäillyt pakenijat ajoivat jopa 180 km/h

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Pohjois-Karjalan, Kainuun ja Lapin maakunnissa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo lumi- tai räntäsateen vuoksi. Ajokeli muuttuu huonoksi aamupäivällä Etelä-Karjalan maakunnassa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Saksalaiset 1940 Oulussa

149 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Harmittaa ja ketuttaa kun meitä eläkeläisiä syyllistetään!

Hyvä kommentti joka meni melkein oikein. Työntekijän osuus on 6,35% joka menee palkasta. Palkanmaksaja tilittää loput n ... Lue lisää...
Ahas

Jari ja sarjakuvat

Jari

19.4.

Naapurit

20.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image