Nuoret

Mainos

Manageri jätti Pikku G:n omilleen

Taustalta parrasvaloihin . Pikku G:n taustavoima Jan Quilitzsch eli Yor123 tekee myös omaa musiikkiaan.
Nuoret 19.12.2004 0:00
Tia Nikkinen, STT
Pikku G:n tuntevat kyllä kaikki, mutta mies 17-vuotiaan rap-sensaation takana on monelle tuntemattomampi. Ei ole hänkään kyllä iällä pilattu: tähden taustavoima Jan Quilitzsch, taiteilijanimeltään Yor123, on vasta 20-vuotias.

"Me tultiin Suomeen viisi vuotta sitten äidin työn perässä. Silloin hip hop -buumi oli täällä vasta alussa, ja aloimme ulkomaalaisten kavereideni kanssa järjestää hip hop -tapahtumia nimellä Rockin da North", Jan kertaa.

Rockin da Northista kehkeytyi alan merkittävä tekijä, ja nimen alla puuhanneet räppärit alkoivat kutsua itseään Royal Familyksi. Ryhmän jäseneksi päätyi myös Pikku G, joka voitti Rockin da Northin ja Radio Mafian järjestämän rap-tähtikilpailun.

Pojat ystävystyivät, ja pian Jan olikin jo nuorempansa vastaava tuottaja, asiainhoitaja ja manageri.

"Kyllä levy-yhtiöissä mua kuunnellaan iästä huolimatta. Olen aika varma, että tiedän hip hopista enemmän kuin joku 50-vuotias tuotantopäällikkö."

Jan jätti silti mainitsematta tarkan ikänsä neuvottelupöydissä ennen kuin täytti 18.

"Moni sopimus ei olisi muuten ollut virallinen", hän paljastaa.

Tästä talvesta lähtien Pikku G joutuu kuitenkin opettelemaan bisneksen saloja itse. Jan on vastikään jättänyt managerin pestinsä.

"Pikku G täyttää pian 18 ja pystyy laillisesti hoitamaan asiansa itse. On paljon parempi, että hän oppii nyt itse bisneksen ja säästää vähän rahaa.

Normaalisti artistin tuloista menee 15-20 prosenttia managerille.Suomen kallein
hip hop -albumi


Muutokset jylläävät myös Royal Familyn sisällä. Kaikki sen 15 artistia on nyt menossa omiin suuntiinsa ja suunnittelevat oman materiaalinsa julkaisemista. Niin myös Jan eli Yor123.

"Julkaisen Skandaalin kanssa yhteisalbumin tammikuussa. Se on aika historiallinen projekti, koska jokaisessa biisissä on mukana myös ulkomaalainen tähtiartisti."

Jan ei suostu paljastamaan vielä nimiä, mutta kertoo vierailevia räppäreitä tulevan yhdeksästä eri maasta aina Tanskasta Yhdysvaltoihin ja Ranskasta Kanadaan.

"Useat heistä ovat miljoonia myyneitä artisteja. Tässä projektissa tulee esiin hip hopin alkuperäisidea: kansallisuudella ei ole väliä, ja tärkeintä on yhteistyö."

Rajojen ylittämisellä on kuitenkin hintansa: Jan itse arvelee levystä tulevan Suomen kallein rap-albumi.

"Sovimme esimerkiksi Jenkki-artistien kanssa, että palkkioksi riittävät lennot Suomeen ja asuminen täällä, mutta hehän ottivat monta kaveria mukaan ja pitivät kunnolla hauskaa!"Mukana Pikku G:n taustatiimissä


Monikansallinen hip hop -hedelmä tullaan julkaisemaan koko Skandinaviassa. Yor123:a ei kuitenkaan tulla näkemään suuren luokan promootiokiertueilla.

"Tykkään enemmän olla taustalla. Olen musiikkipiireissä nyt sisällä ja on parempi vain, jos kaikki eivät tunne naamaani.

Tulevaisuudessa nuori mies aikoo jatkaa myös Pikku G:n taustatiimissä.

"Me ollaan edelleen hyviä ystäviä ja tottakai tehdään yhdessä jatkossakin musiikkia."

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS
Mainos

Kommentoi

Mainos
Mainos

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa sekä Koillismaalla ja seuraavissa Lapin kunnissa: Posio, Kemijärvi, Salla, Sodankylä, Pelkosenniemi ja Savukoski lumisateen ja pöllyävän lumen vuoksi. Ajokeli muuttuu huonoksi sunnuntaina aamupäivällä Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan ja Etelä-Savon maakunnissa lumisateen ja pöllyävän lumen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Merja Kyllönen ylivoimainen !

340 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

natovaalit

Paavon valinta johtaa YYA-sopimukseen. Lue lisää...
Muttas

Jari ja sarjakuvat

Jari

20.1.

Naapurit

20.1.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image