Nuoret

Manageri jätti Pikku G:n omilleen

Taustalta parrasvaloihin . Pikku G:n taustavoima Jan Quilitzsch eli Yor123 tekee myös omaa musiikkiaan.
Nuoret 19.12.2004 0:00
Tia Nikkinen, STT
Pikku G:n tuntevat kyllä kaikki, mutta mies 17-vuotiaan rap-sensaation takana on monelle tuntemattomampi. Ei ole hänkään kyllä iällä pilattu: tähden taustavoima Jan Quilitzsch, taiteilijanimeltään Yor123, on vasta 20-vuotias.

"Me tultiin Suomeen viisi vuotta sitten äidin työn perässä. Silloin hip hop -buumi oli täällä vasta alussa, ja aloimme ulkomaalaisten kavereideni kanssa järjestää hip hop -tapahtumia nimellä Rockin da North", Jan kertaa.

Rockin da Northista kehkeytyi alan merkittävä tekijä, ja nimen alla puuhanneet räppärit alkoivat kutsua itseään Royal Familyksi. Ryhmän jäseneksi päätyi myös Pikku G, joka voitti Rockin da Northin ja Radio Mafian järjestämän rap-tähtikilpailun.

Pojat ystävystyivät, ja pian Jan olikin jo nuorempansa vastaava tuottaja, asiainhoitaja ja manageri.

"Kyllä levy-yhtiöissä mua kuunnellaan iästä huolimatta. Olen aika varma, että tiedän hip hopista enemmän kuin joku 50-vuotias tuotantopäällikkö."

Jan jätti silti mainitsematta tarkan ikänsä neuvottelupöydissä ennen kuin täytti 18.

"Moni sopimus ei olisi muuten ollut virallinen", hän paljastaa.

Tästä talvesta lähtien Pikku G joutuu kuitenkin opettelemaan bisneksen saloja itse. Jan on vastikään jättänyt managerin pestinsä.

"Pikku G täyttää pian 18 ja pystyy laillisesti hoitamaan asiansa itse. On paljon parempi, että hän oppii nyt itse bisneksen ja säästää vähän rahaa.

Normaalisti artistin tuloista menee 15-20 prosenttia managerille.Suomen kallein
hip hop -albumi


Muutokset jylläävät myös Royal Familyn sisällä. Kaikki sen 15 artistia on nyt menossa omiin suuntiinsa ja suunnittelevat oman materiaalinsa julkaisemista. Niin myös Jan eli Yor123.

"Julkaisen Skandaalin kanssa yhteisalbumin tammikuussa. Se on aika historiallinen projekti, koska jokaisessa biisissä on mukana myös ulkomaalainen tähtiartisti."

Jan ei suostu paljastamaan vielä nimiä, mutta kertoo vierailevia räppäreitä tulevan yhdeksästä eri maasta aina Tanskasta Yhdysvaltoihin ja Ranskasta Kanadaan.

"Useat heistä ovat miljoonia myyneitä artisteja. Tässä projektissa tulee esiin hip hopin alkuperäisidea: kansallisuudella ei ole väliä, ja tärkeintä on yhteistyö."

Rajojen ylittämisellä on kuitenkin hintansa: Jan itse arvelee levystä tulevan Suomen kallein rap-albumi.

"Sovimme esimerkiksi Jenkki-artistien kanssa, että palkkioksi riittävät lennot Suomeen ja asuminen täällä, mutta hehän ottivat monta kaveria mukaan ja pitivät kunnolla hauskaa!"Mukana Pikku G:n taustatiimissä


Monikansallinen hip hop -hedelmä tullaan julkaisemaan koko Skandinaviassa. Yor123:a ei kuitenkaan tulla näkemään suuren luokan promootiokiertueilla.

"Tykkään enemmän olla taustalla. Olen musiikkipiireissä nyt sisällä ja on parempi vain, jos kaikki eivät tunne naamaani.

Tulevaisuudessa nuori mies aikoo jatkaa myös Pikku G:n taustatiimissä.

"Me ollaan edelleen hyviä ystäviä ja tottakai tehdään yhdessä jatkossakin musiikkia."

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa erittäin tukalaa hellettä maan eteläosassa. Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä maan keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä- ja Keski-Lapissa.

Metsäpalovaroitus päättyy tänään klo 6 seuraavissa Lapin kunnissa: Ylitornio, Pello, Pelkosenniemi, Savukoski, Inari ja Utsjoki. Metsäpalovaroitus on edelleen voimassa Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Satakunnan, Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Tervola, Rovaniemi, Kemijärvi, Salla ja Muonio.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Työttömät sylkykuppina

327 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Luikuri-työnantaja yritti viilata linssiin

Kirjoittajan ensimmäinen lause alkaa: "Olin aikeissa vaihtaa työpaikkaa..." Joillakin on vain selkärangassa saakka sama ... Lue lisää...
Sisälukutaito

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

16.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image