Moottori

Ravat pois ja auto kiiltämään – katso millä hinnalla voit Oulussa pestä auton

Kevät on loskan ja pölyn aikaa. Autopesuun on usein pitkät jonot. KUVA: Jarmo Kontiainen
Moottori 17.4.2018 7:50
Kari Sankala

Talven jälkeen tekee mieli tien päälle. Mutta, mutta, auto on usein vähintäänkin pölyinen, jos ei aivan loskassa. Katupöly ja rapa ovat autolle paha yhdistelmä.

Viime sunnuntaina aurinko porotti taivaalla ja lämpötila nousi Oulussakin yli 10 asteen. Tämä sai autonpesijät liikkeelle. Esimerkiksi Kaakkurissa pesukadulle Boss Gloss Autopesuun oli ajoittain yli kymmenen auton jonoja.

Varsinkin omakotiasujat pesevät autonsa usein itse omalla pihalla.

Oulun Vedellä ei ole mitään ohjeistusta autonpesuun tai siihen liittyvään viemäröintiin. Ohjeistuksen on tehnyt Oulun seudun ympäristötoimi.

Oulun seudun kuntien Hailuodon, Kempeleen, Limingan, Lumijoen, Muhoksen, Oulun ja Tyrnävän yhteisten ympäristönsuojelumääräysten 7. pykälässä määrätään ajoneuvojen, veneiden, koneiden ja vastaavien laitteiden pesusta.

Pesu on kielletty katu- ja tiealueilla sekä muilla yleisessä käytössä olevilla alueilla. Sen sijaan muilla kuin liotinaineilla autoja saa pestä satunnaisesti asuinkiinteistöillä, kun pesuvedet voidaan imeyttää maaperään tai johtaa jätevesiviemäriin. Säädös koskee myös veneiden pesua talvisäilytyspaikoilla.

Pesussa syntyviä jätevesiä ei saa johtaa suoraan vesistöön.

Esimerkkejä autonpesun hinnoista:

Kaakkurin pesukatu Boss Gloss Autopesu edullisin pesu 20 euroa, kallein pesu Big Boss 33 euroa.

Kivisydämen FixStop automaatissa edullisin pesu 17 euroa ja paras pesu 33 euroa. Käsinpesu alkaen 35 euroa.

City Car Wash Oulu Linnanmaan ABC edullisin 6 minuutin pehmoharjapesu 18 euroa ja kallein 11 minuutin Luxpesu 27 euroa.

Oulunsalon Shell-huoltamo edullisin pesu 19,90 euroa ja kallein pesu 39,90 euroa.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (67)

Järjetöntä hommaa pestä yleessäkin juomakelpoisella vedellä autoa.Pitäis kehitellä jokin muu homma joka käyttäis joki tai järvivettä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Maksaa aikalailla vetää toiset vesijohdot jokapaikkaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minä pesin ennen autoni työpaikalla työaikana ja tätä jatkui noin 30 vuotta. Joskus vahasinkin ja kun pesin Sunnuntaina niin sain vielä auton pesusta pyhälisätkin. Yksi ikävä puoli siinä kuitenkin oli ja se oli kun joutui itse käsin sen auton pesemään. Nykyisin on jo laiskistunut, että enää en käsin autoani pese ja pesukoneetkin on olleet jo pitkään sellaisia, että ei niissä auton maalipinta kärsi vaikka joka päivä pesisi ja onhan niitä harjattomia pesujakin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei kyyti paranekkaan mutta ei siinä autoa käyttäessä sotke itseään kun se on puhdas.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä paranee. Ei sotke itseään pölyiseen, kuraiseen autoon. Auton pellit kestävät paremmin, kun suolarapa pestään pois.
Vässykät vaan eivät viiti huoltaa autojaan. Ilmankos niitä "pommeja" liikkuu tiellä.
Ei se poika niin mene, että vaan ajetaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun lukee näitä, niin tuntuu täysin käsittämättömältä että ihmisille tuntuu auton puhtaus olevan tärkeämpää kuin itse elämä. Auton putsaukseen tuntuvat käyttävän aikaa hirveesti. Pesen auton mahdollisimman vähän aikaa kuluttaen kun se on likanen, en ikinä siksi että se olisi "puhdas ja kiiltävä."

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaikki päivänvaloa kestämättömät ongelmat unohtunevat ja olo tuntuu ylevöityneeltä, kun mahdollisimman vähän aikaa kuluttaen moraalisäteilee auton pesemisen sijaan. Niin kovi moni meistä odottaakin kiinnostuksella ensimmäistä pesukadun viereen avattua moraalisäteily-yksikköä ja sen tiimoilta edelleen laajennettua moraalisäteilyn asiantuntemukseen liittyvää liiketoimintaa, jolla merkittävä potentiaali muodostua koko Suomen kattavaksi moraalisäteilyverkostoksi,

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ostan nykyään ABC:n kymmenen pesun sarjakortin. 12,72 eur/harjapesu, ihan siedettävä hinta, kun huomioi miten nopea pesukatu on. Tuiran ABC:n kone vain on vanha ja huonossa kunnossa, Limingantullissa on hyvä laite.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Unohtuiko tarkotuksella mainita, että kaakkurin bossgloss pesukadulla saa autoa pesettää rajattomasti kaikilla pesuohjelmilla hintaan 33e/kk?? Siis vaikka 2 kertaa päivässä jos siltä tuntuu ja siellä on ollu ainakin aikasempina kesinä imuri ja fixi piste auton sisäsiivoukseen aineineen

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On edelleenkin mut pikkuisen vaiheessa on tarvikehankinta yms. Vapun korville tähdätään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Käytän autoa JJ-Autoclean:ssa, kellon teollisuusalueella. Käsin pesu ja kunnon aineilla 25€. Hyvä palvelu ja auto kiiltää. Eipä kannata pikapesuun viedä. Ei naarmuta varmasti. Suosittelen!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saksassa halvin pesu 7-8€. Ite kyllä kitsaana säästän ja pesen painepesuripaikoilla. 2€ masinaan, esipesu, harjapesu ja huuhtelu. 2€ riittää ku ripeesti toimii, no joskus heitän euron lisää, niin saa vahan päälle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Laskeppa matkakulut tuonne saksaan paljonko pesu yhteensä maksaa
minä ostin painepullon motonetistä ja pesen itse pelkällä vedellä
autossa kestovaha niin lähtee kun heti ajon jälkeen ruiskuttaa vettä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Melkoista veden tuhlausta siltä yhdeltä kaverilta, joka pesetti autonsa päivittäin siellä pesukadulla. Auton pesu kuluttaa liki 200 litraa vettä, ja tuon kun kertoo kolmellakymmenellä, niin saadaan melkoiset lukemat. Ihmiset ei ajattele luontoa ollenkaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saman verran se luontoa kuluttaa peseekä kerran päivässä vai kerran kuussa. Auto on paskasempi jos kerran kuussa sen pesee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

mulla menee kolme litraa auton pesuun vettä,ja pelkästään vedellä pesen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juuh, useimmat koneet käyttää kyllä kierrätettyä vettä. Muistelen että n. 8l menee pesuun jossain.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minusta melkoista tuhlausta on sekin, että me huuhtelemme vessanpöntön puhdistetulla vesijohtovedellä. No se tosin on osoitus siitä, että meillä ei ole pulaa puhtaasta vedestä ja siksi sillä voi pestä autonkin vaikka kahdesti päivässä kunhan itse maksaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Firman piikkiin, sopiva tosite kirjanpitoon tietenkin. Että itse jynssäisin Bemariani, ehei.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (67)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa.

Metsäpalovaroitus on voimassa Ahvenanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan länsiosassa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Kemi ja Keminmaa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

takaa-ajon mielekkyys?

287 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Arvokeskustelua köyhyydestä

"Sairastuivat ja osasivat arvostaa yhteiskunnan apua, kun omat voimat ja rahat eivät enää riittäneet. He ovat nyt vanhoj... Lue lisää...
Vähän ontuu nyt...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

23.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image