Moottori

Mainos

Maybach, kun hinta ei ratkaise

Suuren maailman auto. Maybachin päämarkkinat löytyvät USA:tsa, öljynviejämaista ja vauraista Aasian maista, mutta hyvin auto istuu suomalaiseenkin maisemaan. Vuonna 2003 autoja tehtiin 700 kappaletta. Tehtaan vuosituotantokapasiteetti yltää tarvittaessa tuhanteen autoon.
Moottori 3.12.2004 0:00
Matti Heikura
Auton ostaminen on useimmille suomalaisille jo varsin arkipäiväinen tapahtuma. Siihen verrattuna Maybachin osto on jotain muuta. Tosiostajaa palvellaan tavalla, josta tavallinen kaasupolkimen tallaaja voi vain uneksia.

Kauppa aloitetaan lennolla Stuttgarttiin. Center of Excellence-erikoismyymälä asiantuntijoineen palvelee vain sinua. Halutessasi voit koeajaa auton, mutta yleensä tässä vaiheessa auton yksityiskohdista päättäminen on tärkeämpää. Laskennallisesti sinulla on valittavissa yli kaksi miljoonaa erilaista vaihtoehtoa, mutta valmistajan tähän mennessä saamien kokemusten mukaan eniten aikaa vie tehdä päätös auton väristä.

Jotta asiakas saisi todella oikean kuvan siitä, miltä auto näyttää tulevassa ympäristössään, liikkeeseen pystytään luomaan keinotekoisesti oikea valaistus oli auto sitten menossa kuuman ja keltaisen auringon arabimaihin tai tuli se sitten Pohjois-Euroopan kylmemmän sävyisen auringon alle.

Mikäli sinulla sattuisi kaiken tämän jälkeen olemaan muutama erikoistoive, ja kenellä meillä ei olisi, kaikki mikä on teknisesti mahdollista eikä ole lakien tai hyvien tapojen vastaista luonnollisesti toteutetaan.

"Auton saa vaikka ruudullisena, mutta mahdollisen jälleenmyynnin vuoksi en sitä suosittele", toteaa Veho Group Oy:n tekninen koulutuspäällikkö Max Blauberg.Toimitusaika 6 kuukautta


Koska jokainen auto on siis yksilö, eikä yksilöitä voi tehdä varastoon, aloitetaan auton kokoonpano tilauksen teon jälkeen Maybach Manufaktur-tehtaalla Sindelfingenissä Stuttgartissa. Pelkästään käsityönä tehtävä kokoonpano vie kymmenen viikkoa ja tilaaja joutuu odottamaan autoaan yhteensä 6 - 7 kuukautta.

Palvelukonsepti ei kuitenkaan lopu auton toimittamiseen. Jokaiselle autolle nimetään Personal Liaison Manager, jonka palvelut ovat ostajan käytössä 24 tuntia vuorokaudessa. Hän huolehtii muun muassa auton huolloista, jotka neljän vuoden takuuaikana sisältyvät auton hintaan, toimittaa huollon ajaksi sijaisauton (Suomessa S-sarjan Merceds-Benz) ja toimii muutenkin kaikin tavoin ostajan toiveiden mukaisesti.

Jos ostaja vaikka haluaisi lähteä F1-kisoihin, soitto PLM:lle ja hän hoitaa käytännön järjestelyt, eri maksusta tosin, mutta kuitenkin.Suomessa kaksi


Tähän mennessä Maybach-autoja on valmistettu noin 700. Suurin osa valmistetuista autoista on pienempää Maybach 57 mallia, pitemmän 62-mallin osuus on noin kolmannes.

Suomessa autoja on kaksi. Molemmat 62 -mallia, eikä kumpikaan niistä ole Helsingissä. Toisen voi nähdä liikenteessä Oulun ympäristössä, toisen kotipaikka löytyy Pohjanmaalta. Kaikkiaan Veho on toimittanut autoja Suomeen kolme, mutta kolmas myytiin saman tien eteenpäin Suomen ulkopuolelle.Loppu häämöttää


Maybachin tuotantoon otto yli 40 vuoden tauon jälkeen oli DaimlerChryslerille suuri investointi, mutta tämän hetkisten suunnitelmien Maybachin elinkaari on tarkoitus rajata noin kymmeneen vuoteen, joista kaksi siis on jo mennyt.

Tänä aikana auton ulkomuotoon ei ole tarkoitus puuttua, mutta tehdas lupaa pitää valmistamansa autot teknisesti koko ajan huipputasolla.

Mahdollisena kuitenkin pidetään, että mallistoa laajennettaisiin kolmannella versiolla. Kyseeseen tulisi silloin auto, jonka pitäisi vedota nykyistä nuorempaan ostajakuntaan.

Yhtä lailla mahdollisena pidetään, että auto olisi esillä jo Geneven autonäyttelyssä ensi vuoden maaliskuun alussa.Veronmaksajan auto


Maybach on Suomen liikenteessä auto, joka varmasti huomataan. Kovin suurta kademieltä sen omistajan perään ei kuitenkaan kannattaisi kantaa.

Lyhyemmän version lähtöhinta on 585 000 euroa ja 62-mallin 680 000 euroa. Tällä hinnalla saa tosin vain perusauton, jonka varustelusta puuttuu yhtä sun toista makoisaa lisävarustelistalta.

Toisaalta 62-mallin auto perushinta Saksassa on 380 000 euroa, joten Suomessa sen ostaja maksaa veroja yhteiseen kassaan vaatimattomat 300 000 euroa. Maybach siis on todellisen veromaksajan auto kaikki tyyni.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS
Mainos

Kommentoi

Joo-o, sellanen se -aikaslailla kallis.. Varmaan ihan hyvä kiesi, lienee "mersun" -sisarmalli -kylläkin luxus -sellainen(niiinkuin Toyota -ja Lexus). Vaan eikö olis hankala käytön kannalta omistaa moinen, aina pitäis varoa -ja miettiä -missä liikkuu -ja jos "fyffeä" ajattelee -tippuu se arvo kalliillakin autolla.. Niin, eikö se ois sama jo ottaa se S-sarjan hieman arkisempi mersu, tietty -tarvittavin varustein -ja aika paljon halvemmalla. Sillä olis huolettomampaa ajella -ja sitä vois käyttää ihan arki-autonakin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei tommosen ostajan tarvi miettiä arvon alenemista. Murheet ja varominen kuuluu köyhille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos
Mainos

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Lapsella kaksi äitiä ?

232 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

suvi linden sopeutumis eläke

Tavalliselle työttömälle pelkkä toiminimifirman olemassaolo riittää perusteksi evätä työttömyyskorvaus. Eikö kansanedust... Lue lisää...
Tyhjä Jouko

Jari ja sarjakuvat

Jari

18.2.

Naapurit

21.2.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image