Luonto

Mainos

Metsähallitus kokeilee reittien esittelemistä videon avulla - ensimmäinen video on Syötteen pyöräreitistä

Syötteen kierros on 19 kilometrin mittainen maastopyöräreitti Iso-Syötteen maisemissa. KUVA: Metsähallitus
Luonto 14.11.2017 8:46
Kaleva

Metsähallitus on tehnyt esittelyvideon, jonka kohteena on maastopyöräreitti Syötteen maisemissa Pudasjärvellä. Kyseessä on ensimmäinen Metsähallituksen julkaisema kohdevideo.

– Olemme kehittäneet palveluitamme viime vuosina yhä paremmin asiakkaiden tarpeita vastaaviksi. Niistä on myös pyritty viestimään siten, että luontoon lähtemisen kynnys madaltuisi, sanoo Metsähallituksen Luontopalvelujen kehityspäällikkö Veikko Virkkunen.

Esittelyvideon tavoitteena on havainnollistaa reitin soveltuvuutta ja vaativuutta tehokkaammin kuin muut välineet.

– Esimerkiksi reitin vaativuutta voi olla hankala ilmaista sanoin, mutta videolta jokainen näkee, millainen reitti on. Lisäksi asiakkaat jo odottavat saavansa kaiken tarvitsemansa tiedon digitaalisessa muodossa, toteaa Syötteen kansallispuiston asiakaspalvelussa työskentelevä Irja Leppänen.

Metsähallituksella on tarkoitus jatkaa reittien esittelyä lyhyiden videoiden avulla. Tämän vuoden aikana julkaistaan vielä toinen Syötteen maisemiin sijoittuva esittelyvideo. Siinä kohteena on Rytivaaran kierros.

Asiakkailta toivotaan palautetta siitä, miten video heidän mielestään toimii reittiesittelyssä. Palautteen voi antaa Metsähallituksen verkkopalvelujen kautta.

MAINOS
Mainos

Kommentoi

hyvä juttu ku o tuommone esittelyviteo ja kyllähä siellä patikoijat,juoksijat ja pyöräilijät sopivat kukukemaan .....hyvännäköne reittti kaikinpuolin....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiitokset Metsähallitukselle kulkureittien parannuksista. Lisäkiitos siitä, ettei ole pidetty kynttilää vakan alla, vaan asiasta kerrotaan myös hyvällä videolla, joka esittelee reitin realistisesti mutta nykyaikaan sopivan lyhyesti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

osa oulun metsäpoluista on taas pyöräilty kävelykelvottomaan kuntoon. ei hyvä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

HOX !
Nyt olikin kysymys Syötteen pyöräilyreitistä ja patikka polusta. Kannattaa kommentoida kyseiseen aiheeseen ei Oulun poluista.

Hieno on pyöräreitti!! Pitääpä ensikesänä kokeilla miten kulkee. Kiitos metsähallituksen jotain positiivista saatu aikaan!!!!!!!!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Visuaalisesti hyvä video, mutta miksi ei mainita sanallakaan muiden liikkujien (kävelijöiden) huomioon ottamista? Nyt jäi vaikutelma suorituskeskeisestä, vauhtia täynnä olevasta reitistä, jossa ei ole muita liikkujia pyöräilijöiden lisäksi. Esimerkiksi pitkospuupätkällä en haluaisi olla kävellen liikkeellä esim. koiran kanssa sillä selväähän olisi kumpi siinä joutuisi hyppäämään suon puolelle...
Seuraavaksi tulee eteen myös polkujen soraistaminen, koska eihän nuo harjumaastot kestä loputtomiin pyörillä runttaamista.

Muutenkin Syötteen linja on viime vuosina ollut enenevissä määrin pyöräilijöitä suosiva (pyöräreittien laajennus), mutta toivoa sopii etteivät unohda perinteistä liikkumismuotoa eli kävellen ja hiihtäen liikkuvia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ole huoleti, kyllä sä sinne mahdut reppuinesi sekaan.
Videosta: oikein hyvä ja virkistävä video, tällä kelpaa puistoa esitellä.
Kunpa kaikki ihmiset itsekkyydessään muistaisivat että luonto kuuluu kaikille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Syötteellä on seurattu useamman vuoden ajan miten harjut kestävät pyöräilyä. Hyvin kestävät, paremmin kuin kävelyä. Jalkamies ruopaisee joka askelella kuopan, kun pyöräilijä rullaa nätisti. Jalankulkijoiden kuluttavuutta voi käydä katsomassa esim. karhunkierroksella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Käsittääkseni mm. Pitämävaaran pyöräreitin reittilinjausta muutettiin/kestävöintiä parannettiin aiheutuneiden ongelmien takia. Hyvä sinänsä, että hoksattiin toimia, mutta en nyt siis kutsuisi pyöräilyn vaikutusta kevyeksi rullaamiseksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiitokset Metsähallituksen lisäksi myös pyöräilyreittejä rakentaville ja ylläpitäville pyöräilyaktivisteille! Käsittääkseni pyöräilyreitillä patikointia ei estä kukaan, jos se pyöräilyyn tehty reitti kelpaa kävelijälle. Erityisesti vain kävelijöille varattua reittiä tarvitsevat patikoijat voisivat varmaan hankkia tarvittavat luvat ja rakentaa tarvitsemansa "ajoneuvolla ajo kielletty" reitit itse, eikä pyrkiä karkottamaan pyöräilijöitä pois pyöräilyreitiltä?

Onko kuvaamasi kauhuskenaario pitkospuilla kohdattaessa osunut kohdallesi yhtään kertaa todellisuudessa, vai onko se sen vain sinun perustelusi, miksi et itse liiku ulkona?

Paljon en ole noissa maastoissa pyöräillyt, mutta pienelläkin otannalla olen huomannut, että kyllä pyörälläkin mahtuu kohtaamaan, ja myös tervehtimään, vaikka osuisi vaikeakin maastopaikka kohtaamiseen. Luulisin jalankulkijan kohtaamista vastaavan kaltaiseksi ystävällismieliseksi tapahtumaksi, mutta varma en voi olla, koska niitä jalankulkijoita ei oikeasti juuri näy kuin Pytkynharjussa ja Kellarilammen laavulla. Eli siis muutaman sadan metrin päässä parkkipaikasta. Niiden ulkopuolella mahtuu polkemaan tuntikausia kohtaamatta jalkamiestä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Samaa reittiä käyttävät niin kävelijät kuin pyöräilijät. Olenko muuta väittänytkään? Tarkoitin, että videolla voisi tätäkin asiaa jotenkin huomioida. Nyt saattoi jäädä se vaikutelma, että reitit ovat vain ja ainoastaan pyöräilijöille vaikka asia ei näin ole.

Itse olen liikkunut Syötteen alueella paljon ja ennen kuin koko puistoa, saatika nykyisiä pyöräilyreittejä on ollut olemassakaan, ja siten alue on minulle hyvin tärkeä. Toivon, että osa alueista säilyisi pelkästään kävelijöille (viime vuosina on avattu mm. Rytivaaran talvireitti ja paineita saattaa olla myös kesäreitin avaamiseksi).

Pyörällä nyt vain tunnetusti on kovempi vauhti kuin kävelijällä, joka voi aiheuttaa turhaa hämmennystä/vaaratilanteita kapeilla poluilla kohdatessa. Nämä tilanteet lisääntyvät sitä mukaa kuin kävijämäärät. Toki tilanne vielä on aivan hyvä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos
Mainos

Uutisvirta

171
Mikä ihme meni pieleen 35 vuotta sitten? Sekä suomalaisten koulutustaso että älykkyys kääntyivät laskuun
101
Ely-keskus: Pohjantien sillat eivät kestäkään raskaita kuormia – siltaremontti voi viivästyä 2–3 vuotta ja lisäkustannuksia tulee
49
Lindström Ylellä: Oikeus opiskella työttömyysetuudella eduskunnan käsittelyyn maaliskuussa
45
Tyrnäväläisen muistisairaan omainen epäilee vilppiä kotiäänestyksessä – Vaalilautakunta: kaikki sujunut ohjeistuksen mukaan
38
Suomella ei ole Norjan aikeita kieltää turkistarhausta – eläinten vedensaantiin tulossa uutta
32
Kukkonen ei hätkähdä kohinaa ympärillään – "Isossa kuvassa vain hyvä asia"
31
Hanna Sarkkinen juhli Forbesin listalle pääsyä syömällä piiraan Lidlin parkkipaikalla – "Iso ja häkellyttävä huomionosoitus"

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu erittäin huonoksi keskiyöstä alkaen Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan ja Pohjanmaan maakunnissa lumisateen ja sään lauhtumisen vuoksi. Ajokeli on huono Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kolari, Muonio ja Kittilä lumisateen ja pöllyävän lumen vuoksi. Ajokeli muuttuu huonoksi aamuyöstä alkaen maan pohjois- ja itäosassa sekä Ahvenanmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa lumisateen ja sään lauhtumisen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Lopettakaa jo Väyrysen kannattajat

270 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Väyrynen hurjassa nousussa

Väyrysen kannatus verrattuna Vanhasen kannatukseen on jo sitä luokkaa, että presidentinvaalista on tulossa Sipilälle neu... Lue lisää...
kansa neuvoo

Jari ja sarjakuvat

Jari

20.1.

Naapurit

23.1.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image