Kaleva.fi uudistuu!

Kaleva.fi-palvelu on uudistumassa. Sinulla on nyt mahdollisuus ottaa uusi Kaleva.fi käyttöön jo ennen muita. Lue lisää...

Ota uudistunut Kaleva.fi käyttöön
Mainos

Hirsitalo joka kantaa modernisti perinnettä

None None
  • None
  • None
  • Kontio Seutula on modernilla tavalla perinnettä kantava hirsitalo kaupunkimaiseen omakotiasumiseen.
Koti  18.2.2012 | Timo Jokelainen Muuta tekstin kokoa -+
Kontio Seutula. 6 h + k + s.
Huoneistoala 144 m2 Kontio Seutula on kaupunkimaiselle pientaloalueelle suunniteltu kaksikerroksinen hirsitalo.

Ratkaisussa on mukana hirsitalon perinnettä, kun on tehty nykyrakentamisesta ainakin runkosyvyydeltään poikkeava talo. Talo on kapea, alle seitsemän metriä.

Runkosyvyydellä on vaikutusta sekä talon hahmoon ja ulkoilmeeseen että pohjaratkaisuun. Seutulankin kohdalla on nähtävissä, että kapearunkoisuus antaa usein hyvän lähtökohdan onnistuneisiin ratkaisuihin.

Kapea ja korkea hahmo tuottavat taloon dynaamisuutta ja toisaalta perinnetietoisuutta, jota yksityiskohdat - kuten viistetyt räystäskannattajat - voimistavat. Ikkuna-aukotus ja rimakaiteet ovat taas ihan tätä päivää.

Talon kapea runko antaa raamit pohjaratkaisulle. Joku voisi ajatella, että se ahdistaisi ratkaisuvaihtoehdot minimiin, mutta todellisuudessa niin ei taida kuitenkaan olla.

Seutulaan tullaan sisälle tuulikaapin kautta. Vaatesäilytystilaa on siellä ja lisää eteisessä, jonka kautta mennään kodinhoitohuoneeseen, saunaosastoon, työhuoneeseen ja vessaan.

Myös porras yläkertaan lähtee eteisen vierestä. Kaikkialle on lyhyt matka.

Saunaosasto on melko tilava. Pukuhuoneena toimii kodinhoitohuone, josta on myös uloskäynti saunasta vilvoittelemaan takapihalle.

Alakerran makuuhuone on pariovin viritetty myös työ- tai kirjastohuoneeksi. Pariovien ollessa auki alakertaan syntyy pitkä sisänäkymä, joka aukeaa molemmista päistä ikkunoilla ulkotilaan.

Parisängynkin huone juuri ja juuri vetää, jos sellainen tarve asumisen elinkaaren jossakin vaiheessa eteen tulee.

Keittiö, joka on hyvin eteisestä saavutettavissa, on mallia putki ja tilajärjestelyiltään toimiva. Sen päässä on tila suuremmallekin ruokapöydälle.

Olohuone liittyy samaan tilaan ja talon päätyyn syntyy nykyaikainen tupa, joka avautuu myös yläkertaan osittain aukaistun välipohjan ja portaan kautta.

Olohuoneessa on takka ja sieltä on kulku terassille. Yläkertaan on suunniteltu isohko aula ja kolme makuuhuonetta.

Kun porras tulee aulaan ja portaan vieressä olohuone on kahden kerroksen kokoinen, on yläkerrassa avaruutta ja ehkä jopa hiukan tunnetta tilankäytön tehottomuudesta varsinkin lyhyen käytävän pätkän osalta.

Makuuhuoneista kaksi on pienehköä, kolmas parisängyn vetävä. Siihen liittyy myös vaatehuone.

Aulasta, johon on mahdollista sijoittaa kaksikin pientä oleskeluryhmää, käydään sisääntulon päälle sijoittuvalle parvekkeelle. Yläkerrassa on suihkullinen wc.

Talon tilat tuntuvat suunnitellun siten, että sisääntulosivu suuntaisi etelään, jolloin sisääntulo- ja oleskelupiha ovat yhtä ja samaa oleskelupihan laajetessa länsipäädyn ympäri: hyvä ja pienelle tontille sopiva ratkaisu.

Lähetä kuva, video tai juttuvinkki viestinä puhelimellasi numeroon 13222 tai käytä lomaketta.

Mainos

Kommentit

1/1 kommentti

Nimimerkki
18.2.2012 01:22

On se vaan arkkitehti ylittänyt itten kun on laatikon suunnitellut .


Mainos
Mainos

Galleriat

Mainos
Uusimmat » | Koti Down Up
Mainos
stats-image
Takaisin ylös