Hemmottele yövierastasi

Aamiainen vuoteeseen tuntuu ylelliseltä. Vierashuoneen ei tarvitse olla suuren suuri, kunhan se tarjoaa omaa rauhaa. Vieraille tarkoitetut pyyheliinat ja kylpytakit lisäävät mukavuutta. KUVA: Tapio Maikkola
Koti 5.3.2012 12:32 | Päivitetty 5.3.2012 16:29
Peerit Tähtinen

Aika harvoin kodeissa on erillistä vierashuonetta. Tavallisimmin vieraan nukkumapaikkana on työhuoneen laverisänky, takkahuoneen kulmasohva tai olohuoneen vuodesohva.


Vuodesohvaan voi saada parhaimmillaan aivan kelvollisen parivuoteen yöksi tai pariksi. Yövieraille tarkoitettu tilapäinen sänky voi olla myös pumpattava muovipatja tai metallirunkoinen kokoon taittuva vierassänky, joka sopii parhaiten vaahtomuovipatjoineen kevyehkölle yövieraalle. Muutoin se tarvitsee pohjan ja patjan väliin jonkin tukevahkon levyn, ettei se notku.


Jos olet valitsemassa vuodesohvaa, testaa sitä ostaessasi, onko sen mekanismi helppokäyttöinen ja millainen vuode siitä syntyy. Parasta olisi koemaata se jo kaupassa.


Monesti sohvan sänkyominaisuudet paranevat huomattavasti, kun vuoteen päälle hankkii laadukkaan sijauspatjan.
Parasta tietenkin olisi, jos vieraalle löytyisi kunnollinen sänky rauhallisessa sopessa, johon hän voisi vetäytyä viettämään välillä omaa rentoutumiseen varattua aikaa.


Jos kotona on riittävästi tilaa, niin vierashuoneen voi sisustaa vaikka ylelliseksi hotellihuoneen mukavuudet sisältäväksi keitaaksi.

Vierashuoneen tärkeimmät huonekalut ovat joka tapauksessa sänky ja patja. Mitä laadukkaampi kokonaisuus on, sitä rauhallisemmat unet. Varsinkin patjaan kannattaa satsata.


Untuvapeite edustaa monen mielestä ylellisyyttä. Talvella se antaa lämpöä ja kesällä se tuntuu viileältä.

Monet untuvapeitteet ovat nykyisin Allergialiiton hyväksymiä ja niiden päällinen valmistetaan tiiviistä puuvillakankaasta. Laadukkaat peitot on myös tikattu osastoihin, jolloin peite ei muutu muhkuraiseksi pesussakaan.

Selällään nukkuva haluaa matalan tyynyn. Kyljellään nukkuva suosii korkeampaa, joten varusta sänky tyynyröykkiöllä, josta vieras voi valita mieleisensä yhdistelmän.

Kauniit huolella valitut raikkaat vasta pestyt ja mankeloidut vuodevaatteet tuottavat kaikille mielihyvää.

Jos lisäät vielä huoneeseen torkkupeiton, kylpytakin, pyyheliinat ja tossut sekä lukemista, saat varmasti vieraan viihtymään. Muista yleisvalaistuksen lisäksi tilaa vähän vievä, seinälle kiinnitetty tehokas lukulamppu, niin sängyssä lukeminen onnistuu vaivatta.

Yöpöytä tai pikkutuoli sängyn vierellä on tarpeellinen esimerkiksi herätyskellolle, silmälaseille tai vaikkapa lasilliselle vettä.

Pitempiaikainen vieras tarvitsee myös säilytystilaa vaatteilleen ja matkatavaroilleen. Jos huoneessa on kaappi, täytä se sellaisilla tavaroilla, joita voi helposti raivata pois parin hyllyn verran vieraan tarpeisiin. Laita seinälle myös pari koukkua vaatteiden ripustamiseen.

Nojatuoliin on mukava käpertyä. Jos sellainen ei mahdu, niin varusta huone ainakin tuolilla. Kookkaasta peilistä vieras voi tarkistaa asunsa.

Varusta ikkunat verhoilla tai kaihtimilla, joilla saa tarvittaessa pimennettyä huoneen. Monet ulkomaalaiset eivät tahdo osata nukkua meidän valoisissa kesäöissä.
Jos haluat oikein hemmotella vierastasi, tarjoile vielä aamiainen vuoteeseen.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Uutisvirta

124
Kaupunginhallitusta vetävä Kyösti Oikarinen haluaa Ouluun samanlaiset kaupunkipyörät kuin Helsingissä – 600 pyörää ja 50 asemaa olisi sopiva määrä
60
IL: Hoitajat järkyttyivät lomarahaleikkausten summista – ”Jäsenkuntamme ihan raivona” 
39
TuuliWatti rakentaa markkinaehtoisen tuulipuiston Iin Kuivaniemeen – voimaloilla korkeutta jopa 175 metriä
30
Selvitys esittää asevelvollisuuden tilalle kansalaispalvelusta, naiset ja Jehovan todistajat mukaan
28
Jos kutsu käy, Ylivieskan uusi kirkkoherra Eija Nivala on kesän kansanedustajana
25
Eurobarometri julki: EU-kriittisyys laskee Euroopassa – suomalaisten usko EU:n suuntaan silti heikentynyt
20
Palon vaurioittama Äimäraution ravikatsomo remontoidaan, myös uusia tiloja tulossa - töiden tarkoitus alkaa kesällä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kemijärvi, Salla, Kolari ja Pelkosenniemi. Ruohikkopalojen vaara on suuri seuraavissa Lapin kunnissa: Muonio, Kittilä, Sodankylä, Savukoski ja Enontekiö.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.5.

Naapurit

23.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image