Mainos

Rantaluhdin per­he­lu­kaa­lis­sa on tilaa Raahen Pit­kä­ka­rin­ran­nas­sa

KUVA: Rakennusliike Lapti Oy
Asuntopuntari 5.2.2018 7:00
Hanne Helminen

Asunto Oy Pikkulahden Fiia. Rakennusliike Lapti Oy. Suunnittelu Arkkitehtitoimisto Jorma Paloranta Oy. Asunto B26, 4h+kt+s, 106,5 neliötä. Mh. 110 300 euroa (vh. 314 800 euroa).

Noin kilometrin päässä Raahen keskustan palveluista sijaitseva Pitkäkari on totuttu tuntemaan raahelaisten vehreänä olohuoneena uimarantoineen, liikuntapaikkoineen ja virkistysalueineen.

Sitä se on jatkossakin, tosin hieman erilaisena. Nykyään osa alueesta, lähellä olevaan vanhaan Puu-Raaheen soljuvasti liittyvä merenrantakaistale Pitkänkarinranta, on nimittäin alkuperäisten suunnitelmien mukaan kaavoitettu asumiseen.

Kerrostalojen ja rantaviivan välissä kulkee julkinen kevyenliikenteen väylä, joten täysin yksityistä merenrannasta ei tule.

As Oy Pikkulahden Fiia saattaa päätökseen Pitkänkarinrannan rakennusprojektin. Se on merellisen asuinkerrostaloalueen neljäs ja siten myös viimeinen kohde, joka jatkaa ulkoasultaan aiempien kohteiden, As Oy Pikkulahden Rannan, As Oy Pikkulahden Puiston sekä As Oy Raahen Pikkulahden arkkitehtonista teemaa.

Kaikki alueen uudet talot ovatkin syntyneet saman arkkitehtitoimiston kynästä.

Uudet kerrostalot ovat toki luonteeltaan kaupunkimaisempaa rakennuskantaa, mutta eivät silti Raahen mittakaavassa erityisen massiivisia. As Oy Pikkulahden Fiia tarjoaa aiempien taloyhtiöiden tapaan kaksi eri tyyppistä taloa – viisikerroksisen luonnonvalkoisen tiilitalon ja lähempänä rantaa kaksikerroksisen, vaaleasävyisen vaakapuuverhotun luhtitalon. Niihin rakennetaan yhteensä 34 asuntoa ja merinäköala on lähestulkoon jokaisen asukkaan katseen ulottuvilla.

KUVA: Rakennusliike Lapti Oy

Luhtitalon ensimmäisen kerroksen tilavan, jopa tilaa tuhlailevan päätyperheasunnon ikkunoista ja terassilta avautuu esteetön näköala Pikkulahdelle. Olohuoneen, keittiön ja ruokailutilan muodostama tilakokonaisuus on huoneiston sydän, sillä makuuhuoneet sekä aputilat kiertyvät sen ympärille.

Toiminnallisesti asunto jakaantuu kahteen selkeään osaan. Suuri virtaava oleskelutila saattaa joidenkin makuun olla liiankin suuri. Halutessaan tilaa voisi rajata vaihtamalla nyt hieman hankalassa paikassa sijaitsevien jääkaapin ja pakastimen ja saarekkeen tarjoaman pöytätilan paikkaa keskenään.

Saunalliseen kylpyhuoneeseen kuljetaan luksuskokoisen kodinhoitohuoneen kautta. Tilojen eriyttäminen saattaisi tietysti olla perusteltua, mutta ei kovin fiksusti järjestettävissä ja toisaalta nyt myös saunasta voi tiirailla ulos.

Kahdessa kolmesta makuuhuoneesta on vaatehuone tavaroiden säilyttämistä varten. Päämakuuhuoneen vaatehuoneesta tulisi vieläpä tämän päivän kuumimman muodin mukainen, mikäli oviaukon kasvattaisi tuplamittaiseksi ja vaihtaisi ovet liukuoviksi.

Kolmas makuuhuone taipuu kahdelle lapselle heikosti pitkulaisen muotonsa vuoksi, vaikka kokonsa puolesta olisi muutoin täysin riittävä. Käyttötarkoituksista lähinnä työ- tai vierashuone ovat sille soveltuvimmat.

Erityisesti juuri nämä rantaan kaavoitetut kerrostalot herättivät kaupunkilaisissa aikoinaan voimakasta vastustusta. Vaikka Pitkänkarinranta on nyt sinettiä vaille valmis kokonaisuus, Pitkäkarin alueelle rakennetaan vielä paljon lisää, niin kerrostaloja kuin pientalojakin. Sulattelemista siis riittää.

MAINOS
Mainos

Kommentoi

En ymmärrä miksi makuuhuoneista tehdään niin pieniä, ei niissä mahdu lapset leluineen leikkimään. Pienempiin huoneisiin taas ei mahdu parisänky, jotta voisi isoimman huoneen valjastaa lapsille. Sama ongelma lähes kaikissa uusissa asunnoissa. Monissa myös kummallisia ahtaita nurkkauksia, niin ettei kaappien ovia saa kunnolla auki.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos
Mainos

Uutisvirta

14:10
Urheilijat saavat lisää sananvaltaa olympialiikkeessä - Emma Terho toivoo, että urheilijat uskaltavat heittäytyä urheilemaan
14:07
Kemin asema koitui toistamiseen aasialaismatkustajien murheenkryyniksi: Tällä kertaa mies värjötteli pyjamahousuissa laiturilla
13:44
Ruotsin valtiopäivien puhemiestä syytettiin seksuaalisesta häirinnästä - selvitys asiasta valmistui
13:43
Sipilä ei lupaa vielä EU-parlamentin lisäpaikkaa Ahvenanmaalle
13:40
Oulun käräjäoikeus: Mies sai neljän vuoden vankeustuomion hyväksikäytöstä, kaksi uhria usean vuoden ajan
13:29
Vakaumuksellista totaalikieltäytyjää ei voi tuomita tällä hetkellä vankeuteen – oikeuden tuore ratkaisu voi mullistaa oikeuskäytännön
13:24
Poutalan potku kangistui tonnilla - mitali karkasi 1,37 sekunnin päähän

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Lapsella kaksi äitiä ?

156 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Sipilän mahdoton työllisyystavoite toteutuu !

Täysin Juhan taitavaa propagandaa. Tähän lukuun on laskettu esim. ne tuhannet, jotka ovat muutaman tunnin tai yhden tunn... Lue lisää...
valetta taöysin

Jari ja sarjakuvat

Jari

22.2.

Naapurit

23.2.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image