Punainen tupa, vaan ei perunamaata

Pääjulkisivujen puuverhoillut pinnat ovat perinnehenkiset. Pihan puolella niiden väritys vaihtuu vaaleaksi.
Asuntopuntari 19.6.2017 7:00
Hanne Helminen

Asuntopuntari. As Oy Oulun Liikkujantie 2. Visate Oy. Suunnittelu Arkkitehtitoimisto Mattiveikko Salo Oy. Asunnot A1/7/8, 4h+k+s, 89 neliötä. Vh. 199 360 euroa.

Viime vuosina melko tutuksi käyneen Hiukkavaaran Kivikkokankaan rakentuminen 2 500 asukkaan pientalovaltaiseksi kaupunginosaksi jatkuu edelleen.

As Oy Oulun Liikkujantie 2 on yhdentoista tiiviisti rinta rinnan sijoittuvan erillispientalon pitkänomainen kokonaisuus. Tunnelma on kuitenkin aavistuksen rivitalomainen, vaikka yhteisiä seiniä huoneistoilla ei olekaan.

Rakentaminen on aloitettu tämän vuoden huhtikuussa ja lopputulosta päästään ihailemaan kesällä 2018, joskin ulkopuolia viimeisteltäneen aina syksyyn saakka. Sama rakennuttaja rakentaa näiden talojen sisäänkäyntejä vastapäätä myöhemmin vielä kaksitoista taloa lisää.

Harjakatot sekä varsin perinnehenkisten pääjulkisivujen puolelta punaisiksi maalatut, puuverhoillut pinnat palauttavat mieliin ajatuksen omasta idyllisestä pikku tuvasta. Pihojen puoli on kuitenkin käsitelty vaalein sävyin.

Taloryhmästä löytyy huoneistoja kolmea eri kokoa: 74-neliöisiä on viisi ja 89- sekä 103-neliöisiä kumpaakin kolme. Jokaiseen taloon kuuluu lounaaseen avautuva piha terasseineen, mutta autopaikka katoksella tai ilman on varattava erikseen, eikä paikka sijaitse aivan oman oven edessä. Lohdullista on kuitenkin, että paikkoja riittää varmasti jokaiselle, eikä välttämättä tarvitse tyytyä edes yhteen.

Keskikokoisen talomallin eteinen on ison neliömäärän ahmaiseva pitkä ja pimeä putki, mikä on tietenkin varsin yleinen ongelma näin syvärunkoisissa taloissa. Sen molemmin puolin on sijoitettu kaikki talon makuuhuoneet, joita on kolme. Leveyttä käytävältä löytyy kuitenkin sen verran, että tarvittavat naulakkokalusteet saadaan mahtumaan ihan näppärästi seinän vierelle.

Päämakuuhuoneen oven paikka vaikuttaa nopeasti katsottuna harkitsemattomalta, mutta sen tarkoitus on ilmeisesti jättää tilaa kaappivaraukselle, mikäli vaatehuone ei säilytystarpeisiin sattuisi riittämään. Toisaalta ilman kiintokomeroita isossa huoneessa on suhteellisen paljon tyhjää tilaa, ellei lapsen sängylle ole tarvetta. Sänky mahtuu käytännössä kuitenkin vain niille sijoilleen kuin se on mallikalustuksessa asetettu.

Kaksi muuta makuuhuonetta on mitoitettu yhden hengen tarpeisiin, mutta suurempaan niistä saattaisi mahtua kerrossänkyratkaisun kanssa tarvittaessa kaksikin pienempää lasta.

Kylpyhuoneen, saunan ja kodinhoitohuoneen yhdistävän monitoimitilan väljyys mahdollistaa tehokkaankin kodinhoitokeskuksen kokoamisen. Saunan ikkuna on kiva lisäys.

Pohjan kalustusehdotus havainnollistaa selkeästi sen, että keittiön ja etenkin ruokailupaikan mitoitus on ahtaanpuoleinen, varsinkin jos mietitään terassille kulkua. Toisaalta muutoksia tähän on hankala tehdä, koska liikkumavaraa ei ole suuntaan eikä toiseen lainkaan – ellei olohuoneen ikkunoiden leveyttä pienennä tuntuvasti.

Hanne Helminen

MAINOS

Kommentoi

Kuvasta näkyy, että se on täysin rivitalo eikä "rivitalomallinen". Kun ajaa Rautatienkatua niin tulee enemmänkin paniikinomainen tunne sitä rakentamista kohtaan, että "miten noissa kerrostaloissa voi yleensä asua kun seuraava talo on 10m päässä parvekkeineen". Nämä asemaakaavat ovat "krynderin asemakaavoja" joilla tehdään tehokkaasti rahaa rakentamalla vieri viereen. Näissä ei ajatella niissä asuvia ihmisiä vaan kerätään heiltä vain rahaa. Itse asun Peltolassa ja onneksi vielä 90-luvun lopulla on rakennettu riittävän väljästi ja se on juuri tällä alueella parasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rvitalojahan nämä todellisuudessa on vaikka nimikikkailulla koetaan muuta väittää....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ruohikkopalojen vaara on suuri Kainuun maakunnassa, seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Taivalkoski ja Kuusamo sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Salla, Kolari, Muonio, Kittilä, Sodankylä ja Pelkosenniemi.

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi ja Kemijärvi. Ruohikkopalojen vaara on suuri Kainuun maakunnassa, seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Taivalkoski ja Kuusamo sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Salla, Kolari, Muonio, Kittilä, Sodankylä ja Pelkosenniemi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mannerheim oli hieno mies

126 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Ulkopaikkakuntalaisten huomioita Oulusta

Mistäpäin Suomea kyseiset henkilöt ovat? Kallioparkki on toimiva muttei todellakaan ole toimivin saati tilavin. Otetaan ... Lue lisää...
BoB

Jari ja sarjakuvat

Jari

20.5.

Naapurit

21.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image