Pien­ta­lo­kort­te­li rakennetaan Metsokankaan Pirttilään Oulussa

KUVA: Puroila Oy
Asuntopuntari 9.4.2018 7:00
Hanne Helminen

AsuntopuntariAs Oy Oulun Havumetsä. Puroila Oy. Suunnittelu Arkkijussi Oy. Asunto D6, 4h+kt+s, 98,5 neliötä. Hinta 229 000 euroa.

Puroilan rakennusliikkeen erillistalotuotantoa on viime aikoina totuttu näkemään aivan erityisesti Oulun Kivikkokankaalla. Nyt hyppäämme kuitenkin aimo harppauksen suoraan kaupungin etelärajalle, Metsokankaalle.

Asuntopuntarin tämän viikon esittelykohde valmistuu helmikuussa 2019 Pirttilän alueelle, läpikulkuväylä Neitsytkorventien ja Pukkuritien kulmaukseen.

Omakotitalovaltainen Pirttilä on pienen mittakaavan asuinpaikka. Ammattirakentajalähtöisiä suurempia erillis- tai paritaloja käsittäviä yhtiökokonaisuuksia on alueella muutamia ja ne kaikki sijaitsevat Neitsytkorventien välittömässä läheisyydessä.

Asunto Oy Oulun Havumetsä käsittää kymmenen linjakkaasti toisiinsa nähden sijoiteltua erillistaloa neljässä eri koossa. Seiniä ei siis tarvitse jakaa kenenkään kanssa ja talojen pohjaratkaisut ovat yksitasoisia, joskin olohuone on korkeampaa tilaa.

Pulpettikattoiset talot maanläheisin sävyin väritettyine puupaneelijulkisivuineen ovat aiemmista tämän rakennuttajan kohteista tutun suunnittelijan käsialaa. Joku saattaisi toivoa puhtaamman tai värikkäämmän oloista ulkoasua, mutta hillitty värimaailma on looginen, aiempaa rakennuskantaa mukaileva valinta.

Jokaiseen taloon kuuluu kaksi autopaikkaa, joista toinen on katoksellinen. Lisäksi löytyy pieni lämmin pihavarasto sekä joko kaakkoon tai lounaaseen avautuva terassi aidattuine pihoineen. Pihoja on talosta ja sen sijainnista riippuen kahta tyyppiä – niin sisäänkäynnin puolelle sijoittuvia etupihoja kuin takapihojakin.

KUVA: Puroila Oy

Suurin talomalli on kooltaan 98,5 neliötä ja kolmen makuuhuoneen voimin luonteeltaan perheasunto.

Makuuhuoneisiin on tämän päivän mittakaavaan peilaten käytetty runsaasti neliöitä ja päämakuuhuoneesta löytyy pientä arjen luksustakin: vaatehuone pukeutumistilalla ja käynti suoraan kylpyhuoneeseen. Toinen ovi vain pitää muistaa lukita myös, mikäli yksityisyyden kokee tärkeäksi.

Huoneiden monikäyttöisyyttä ajatellen päämakuuhuoneen sijainti on optimaalinen vain, jos kaikki makuuhuoneet tulevat tarkoituksensa mukaiseen käyttöön.

Eteinen on koppimaisen kuraeteisen vuoksi sokkeloisen oloinen, mutta toisaalta ominaisuus on epäilemättä lapsi- tai koiraperheelle tarpeellinen. Tosin nyt näyttäisi kuitenkin vähän siltä, että olennainen asia eli viemäröity vesipiste puuttuu.

Vaatenaulakko on piilotettu sievästi liukuovien taakse, mutta saattaa olla kaksilapsisenkin perheen tarpeisiin vaatimattoman kokoinen. Kekseliäs kiinnittänee eteisen ja keittiön väliseen seinään lisäripustimia riippuen kuraeteisen säilytystilan määrästä.

Keittiö on tilava, mutta ainut ikkuna näyttää hieman orvolta ja väärin sijoitellulta. Sitä leventämällä ja paikkaa hieman muuttamalla ruokapaikasta saataisiin ikkunallinen.

Tämä talomalli on samalla myös rakennusliikkeen uutuus, vaikka aiempaan nähden samaa onkin paljon. Olisiko kokotrendi hivuttautumassa jälleen hieman suurempaan suuntaan vaatimattomamman kokoisia asuntoja suosivien vuosien jälkeen?

MAINOS

Kommentoi

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Uudenmaan, Päijät-Hämeen ja Kymenlaakson maakunnissa etelän ja lounaan välinen tuuli on vaarallisen voimakasta iltapäivällä ja illalla, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa etelätuuli on voimakasta aamupäivästä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia itätuuli on voimakasta iltapäivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Satakunnan, Kanta-Hämeen ja Pirkanmaan maakunnissa länsituuli on voimakasta iltapäivästä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Sadevaroitus: Satakunnan, Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa voi sataa aamusta alkaen runsaasti, yli 50 mm vuorokaudessa. Kymenlaakson, Etelä-Karjalan ja Etelä-Savon maakunnissa voi sataa rankasti, yli 20 mm tunnissa. Metsäpalovaroitus on voimassa Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen ja Satakunnan maakunnissa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

283 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

Keskusta on ahneuden perikuva. Tämän osoittaa hallituksen ja erityisesti Sipilän toiminta. Köyhiltä ja sairailta leikata... Lue lisää...
KEPU PETTÄÄ AINA

Jari ja sarjakuvat

Jari

21.6.

Naapurit

22.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image