Perheasunto löytyy eril­lis­ta­los­ta Oulun Soit­ta­jan­kan­kaan ka­pel­li­mes­ta­ris­sa

Asuntoon saavutaan katoksen kautta. Katoksessa on tilaa myös autoille ja pyörille. Suunnittelussa on paneuduttu huolella asukkaan matkaan kadulta aina sisälle kotiin saakka. KUVA: Jopera Rakennuspalvelu Oy
Asuntopuntari 11.6.2018 7:00
Matti Lakkala

Asunto Oy Oulun Tahti. Jopera Rakennuspalvelu Oy. Suunnittelu Arkkijussi Oy. Asunto C10, 5h+k+khh+s, 125,5 neliötä. Vh. 263 600 euroa.

Hiukkavaara on oululaisille tuttu puheenaihe, eikä suotta. Alueelle rakentuu kodit 20 000 ihmiselle.

Keskustan sykettä kaipaavalle alue on korpea. Rotuaarille on taitettava noin seitsemän kilometrin matka. Toisaalta Hiukkavaaran keskuksen palvelukaavailut lupaavat, että keskustaan ei ole välttämätöntä päästä ainakaan päivittäin. Poikkimaantien siltakin helpottaa kulkemista.

Keskustan puutetta kompensoi myös kiistattoman hyvät ulkoilumahdollisuudet heti takapihalla.

Rakentuva suuralue koostuu tiiviisti rakennetuista saarekkeista luonnon ympäröimänä. Eräs saarekkeista on Soittajankangas, kilometrin päässä Hiukkavaaran keskuksesta.

Soittajankankaalle Vaalantien puolelle, kokoojakatu Soittokunnantien kupeeseen, valmistuu kesäksi 2019 erillistalojen yhtiö.

Toisiinsa kytkettyjen tai kytkemättömien erillistalojen yhtiöt ovat yleistyneet, ja täältäkin niitä äkkää pikakatsauksella useampia.

Oman perunamaan ja reippaan hajuraon naapuritaloon haluavaa voi tiiveys häiritä. Jos taas multasormensa saa tyydytettyä vähemmälläkin, ja lähiön asukastiheys tuo enemmänkin turvaa kuin ahdistusta, on yhtiömuotoinen pientaloasuminen todella toimivaa asukkaan näkökulmasta.

Myös kaupunkikuvallisia etuja on. Yhtiö suunnitellaan yhtenäiseksi kokonaisuudeksi, ja ympäristö muotoutuu näin helpommin harmoniseksi.

Korttelissa valkoisten ja tummanharmaiden lapekattoisten asuinrakennusten, autokatosten sekä lauta- ja pensasaitojen porrastava sijoittelu luo viihtyisää miljöötä. Alueen talvikaupunkistrategian mukaisia lumenläjityspaikkoja ei ole varattu ylen määrin, mutta löytyvät kuitenkin.

125 neliön kokoinen neljän makuuhuoneen perheasunto on kaksikerroksinen. KUVA: Jopera Rakennuspalvelu Oy

Yhteensä 16 asuntoa vaihtelevat kooltaan hieman alle 80-neliöisestä kolmiosta tässä tarkastellun 125 neliön neljän makuuhuoneen kaksikerroksiseen perheasuntoon.

Talokokonaisuudesta huokuu varmaotteinen suunnittelu kautta linjan. Oleskelutilat ja -pihat ovat lännen puolella, makuuhuoneet idän puolella. Suunnittelussa on myös paneuduttu huolella asukkaan matkaan kadulta aina sisälle kotiin saakka.

Asuntoon saavutaan katoksen kautta. Katoksessa on myös tilaa autoille ja pyörille. Sen lisäksi sisääntulosta tekee erityisen miellyttävän pieni kivetty etupiha, jossa kasvaa yksi puu.

Sopivan tilavasta eteisestä avautuu näkymä portaan ohi asunnon päätilaan, kahden kerroksen korkuiseen keittiön ja olohuoneen yhdistelmään. Tila kylpee luonnonvalossa suurten länteen avautuvien ikkunoiden ansiosta. Olohuone jatkuu hulppean kokoiselle katetulle terassille.

Keittiö on napakan kokoinen, mutta lasku- ja säilytystila riittävät mukavasti erillisen saarekkeen ansiosta. Keittiöönkin on saatu luonnonvaloa sijoittamalla ikkuna altaan taakse, josta yläkaapit on jätetty muodikkaasti pois.

Yläkerran makuuhuoneissa on ikkunat kahteen suuntaan, joka on luonnonvalon ja näkymien kannalta luksusta.

Wc-pöntön parempi paikka olisi kodinhoitohuoneen puolella, kylpyhuone olisi näin tunnelmallisempi. Tilaan saisi luonnonvaloa ja tuuletusmahdollisuuden pienellä ikkunalla.

Kohteen suunnittelu on poikkeuksellisen laadukasta. Nimensä mukaisesti, yhtiön talot näyttävät esimerkillään kapellimestarin tavoin tahtia muille Soittajankankaan taloille.

MAINOS

Kommentoi

No nyt löytyi paikka niille ainaisille valittajille, jotka kitisee liian tiiviistä rakentamisesta tai puuston vähyydestä. Ostatte nyt tuolta mökin ja olkaa hiljaa. Saa huvipuisto tulla ja muutenkin rakentaa kaupunkia. Ja eläkää alottako. Tarina kertoo, että siellä on kauppakin. Ja saa tehä oman pottumaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Te keskustan meteliä kaipaavat , ette ole korpea edes nähnetkään. Kokemus maailmasta jää teillä parin korttelin sisään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Uudenmaan, Päijät-Hämeen ja Kymenlaakson maakunnissa etelän ja lounaan välinen tuuli on vaarallisen voimakasta iltapäivällä ja illalla, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa etelätuuli on voimakasta aamupäivästä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia itätuuli on voimakasta iltapäivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Satakunnan, Kanta-Hämeen ja Pirkanmaan maakunnissa länsituuli on voimakasta iltapäivästä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Sadevaroitus: Satakunnan, Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa voi sataa aamusta alkaen runsaasti, yli 50 mm vuorokaudessa. Kymenlaakson, Etelä-Karjalan ja Etelä-Savon maakunnissa voi sataa rankasti, yli 20 mm tunnissa. Metsäpalovaroitus on voimassa Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen ja Satakunnan maakunnissa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

283 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

Keskusta on ahneuden perikuva. Tämän osoittaa hallituksen ja erityisesti Sipilän toiminta. Köyhiltä ja sairailta leikata... Lue lisää...
KEPU PETTÄÄ AINA

Jari ja sarjakuvat

Jari

21.6.

Naapurit

22.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image