Ke­hän­kier­tä­jän kaksiosta Myllyojalla pääsee kirjastoon näppärästi

KUVA: YIT Rakennus Oy
Asuntopuntari 16.10.2017 7:00
Hanne Helminen

Asunto Oy Oulun Myllypiha. YIT Rakennus Oy. Suunnittelu Linja Arkkitehdit Oy. Asunto B12, 2h+kt, 44,5 neliötä. Mh. 44 520 euroa (vh. 148 400 euroa.).

Myllyojan keskuksen elinvoimaa lisäävä uudistushanke on edennyt vauhdilla jo toiseen vaiheeseensa. Nyt ennakkomarkkinoinnissa on kolmen uuden talon sarjasta keskimmäinen, As Oy Myllypiha. Jokunen tovi aiemmin markkinointiin julkistetun sisartalonsa As Oy Myllykartanon tavoin se käsittää viisi kerrosta.

Vertikaalisia ja horisontaalisia linjoja hyödyntävä ulkoinen ilme taloilla on lähes identtinen keltaisine väripilkkuineen. Moderneinta mahdollista rakentamista tämä kohde ei selvästikään tarjoile, mutta toisaalta taito on myös istuttaa täydennysrakentaminen olemassa olevaan maisemaan luontevasti siten, ettei se näytä päälle liimatulta lisältä.

Kerrostalokortteli rakentuu Myllyojan liikekeskuksen ja Vaalantien välimaastoon jäävälle tontille. As Oy Myllypiha sijoittuu täsmälleen yhdistetyn nuorisotalo- ja kirjastorakennuksen kohdalle.

Käytännöllisesti katsoen kirjasto on siis kotiovella ja melkeinpä talvellakin ilman päällysvaatteita saavutettavissa.

Esimerkiksi mahdollisimman pitkään omassa kodissa asumista kaipaaville senioreille asuinpaikka on loistava – kotoa ei tarvitse poistua paria sataa metriä kauemmaksi saavuttaakseen alueen kattavat peruspalvelut.

Lähinnä liikekeskusta olevan sisartalon katutasoon tulee liikehuoneistotilaa, mutta As Oy Myllypihassa maantasokerroksessa on taloyhtiön varastotilojen lisäksi vain asuntoja. Yhteensä talossa on 31 huoneistoa, joista suurin osa pieniä asuntoja – yksiöitä ja kaksioita.

Oikeista parvekkeista saavat kuitenkin nauttia vain kolmioiden asukkaat, pienemmissä huoneistoissa on tyytyminen ranskalaiseen parvekkeeseen.

KUVA: YIT Rakennus Oy

Lounaanpuoleinen 44,5-neliöinen kulmakaksio on asuntomarkkinoilla varma erikoisuus, sillä se kiertyy kylpyhuonemoduulin ympärille. Eteishalli on pitkä käytävä, mutta sen verran leveä, että tarvittaessa ainakin tavallisen kirjahyllyn syvyiset säilytyskalusteet mahtuvat seinustalle mainiosti.

Osaava rakentaa sellaisista tyylikkään sisustuselementin ja viimeistelee kokonaisuuden oikeanlaisella valaistuksella, jolloin käytävän ankeus on käytännössä mahdollista häivyttää kokonaan.

Tilavaan makuuhuoneeseen mahtuu lapsen sänky tai kapea työpiste. Makuuhuoneesta löytyy myös ovi sekä eteiseen että keittiöön, joten asunnossa voisi halutessaan juosta vaikka ympyrää. Toisaalta tämä käytännöllinen ratkaisu lisää pohjan logistista toimivuutta merkittävästi, toisaalta taas makuuhuoneesta saattaa muodostua ikävä läpikulkutila, sillä eteisestä keittiöön on sen kautta huomattavasti lyhyempi matka.

Keittotila on vaatimattomasti varusteltu ja ranskalaisen parvekkeen omalaatuinen sijainti vaikeuttaa myös sen järkevää lisäkalustamista.

Ikkunaseinälle olisi nimittäin ilman parveketta mahtunut tarpeellista apupöytä- ja säilytystilaa pidempikin pätkä. Edes arkkitehtonisessa mielessä parvekkeen sijainti tällä seinällä ei ole perusteltu. Herää siis vain kysymys, miksi näin eikä olohuoneen puolella, jossa se toimisi varmasti paremmin kuin nykyisellä paikallaan.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

23
Oululaisfanit juhlivat fiksusti Kärppien Suomen mestaruutta läpi yön
15
Kärpät vei mestaruuden Tapparan nenän edestä – Hakametsä hiljeni oululaisjoukkueen juhliessa
9
Oulun seudulla aamupäivällä kuuluneet ja tuntuneet pamaukset aiheuttivat Hornetit - ilmavoimien mukaan äänivallia ei rikottu liian matalalla
8
Kärppäkapteeni Lasse Kukkonen ei ole maajoukkueen käytettävissä – ”Nyt on aika maksaa takaisin vaimolle ja tytöille”
5
Sotesta saa ainakin pienissä oppositioryhmissä päättää itse – Kd:n edustajat voivat äänestää eri tavoin
4
Keskusta uudistaisi koulujärjestelmän – nuorille tulevaisuuskutsunnat, esikoulu ja kaksi ensimmäistä luokkaa yhdeksi kokonaisuudeksi
4
Nationalismin suosio syventää juopaa keskellä Eurooppaa – Tshekki ja Slovakia tekevät pesäeroa Puolaan ja Unkariin

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Suuri sotaharjoitus 2021

289 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Suuri sotaharjoitus 2021

Päinvastoin. Minä ymmärrän hyvin, että lapsi saattaa häiriintyä, jos hän kuulee 3-vuotiaasta asti sotajuttuja. Lue lisää...
Vuotta viis

Jari ja sarjakuvat

Jari

26.4.

Naapurit

27.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image