Mainos

Kaksiosta tulikin kolmio Rau­ta­tien­ka­dul­la Oulussa

Asunto Oy Aseman Tähti on parhaillaan ennakkomarkkinoitavana.
Asuntopuntari 9.10.2017 7:00
Essi Oikarinen

As Oy Oulun Aseman Tähti, Asemakatu 32. Hartela Oy. Arkkitehtitoimisto Lukkaroinen Oy. 2h+k+s, 51, 5 neliötä. Vh. 199 000–244 625 euroa (2–6. krs.).

Sillä aikaa kun varsinainen asemakeskus hakee muotoaan ja kiertää neuvottelu- ja suunnittelupöytiä, juna-aseman ympärille pystytetään nostureita asuinrakentamista varten.

Asemakadun ja Rautatienkadun kulmassa entisen budjettihotellin tilalla on tällä hetkellä monttu. Paikalle hamuaa 55 asunnon kerrostalo.

Asunto Oy Aseman Tähti on parhaillaan ennakkomarkkinoitavana.

Asemakeskukseen ideoidut wau-suunnitelmat tulevat toteutuessaan ihan viereen, joten Tähti tuikkii kaupunkikuvassa varovaisemmin.

Havainnekuvien valkoinen ikkunarivistö sulautuu osaksi ympäröiviä, ankeahkon betonisia elementtitalokortteleita, hyvässä ja pahassa. Kaupunkiin saapumisen paraatipaikalla jokainen rakennus voisi olla tuhannen taalan identiteetintuoja.

Näyteikkunat elävöittävät katutasoa rautatieaseman suuntaan. Niiden päällä on viisi kerrosta asuntoja ja kellarissa autohalli.

Kalliilla rakennuspaikalla myytävät neliöt on maksimoitu. Taloyhtiössä ei ole mitään yhteistiloja. Saunattomat saavat etsiä löylyjä kauempaa ja oma pyykkikone louskuttaa jokaisessa pesuhuoneessa.

Rapattujen seinien sisältä löytyy variaatiota. Päällekkäiset kerrokset ovat keskenään samanlaisia, mutta kerroksen jokainen asunto on erilainen. Keskikäytävän ympärille mahtuu himpun päälle 20-neliöisiä miniyksiöitä, erikokoisia kaksioita ja urbaanin pikkuperheen mentäviä kolmioita.

Keskustassa on erityisen vaikea määritellä tyypillistä asujaa, joten asuntojen ratkaisuissa on vähän kaikkea kaikille. Esimerkiksi kaksioita löytyy joko saunalla tai ilman.

Yksi eniten sijaintia hyödyntävistä on vanhan asemarakennuksen suuntaan avautuva kaksio talon kulmassa. Koko olohuone on yhtä kulmaikkunaa ja näköalaa aseman vilinän suuntaan, mutta parveketta ei ole.

Naapurilla taas on etelään ja rauhallisen sisäpihan suuntaan katseleva lasitettu parveke.

L-käytävän keskivaiheilta hissiä vastapäätä löytyy kookas kahden huoneen asunto. Neliöitä on 12 enemmän kuin taloyhtiön pienimmässä kaksiossa. Vaikka teoriassa huonemäärä on molemmissa sama, lisäyksellä asuntoon on mahtunut sauna sekä tavallaan yksi lisähuone.

Syypää lisähuoneelle pullistelee ulokkeena seinästä.

Ulkoseinästä työntyvä pilari keskellä olohuonetta on osa talon kantavaa rakennetta.

Kalustamista haittaava ja huonetta jakava uloke on käännetty eduksi, ja se rajaa seinämänä makuuhuoneen eteen pikkuisen työtilan.

Makuuhuone on ahdas. Sängyn ympärille jää vain kapea kulkutila, eikä huonetta voi parisängyn lisäksi kalustaa enempää. Ehkä makuuhuoneen nytkin melko hyödyttömistä kulkuväylistä olisi voinut nipistää vielä hieman lisää työtilaan ja tehdä makuuhuoneesta suosiolla alkovin.

Nykyrakentamiseen eivät kuulu enää vielä sata vuotta sitten yleiset läpikuljettavat huoneet, mutta työtila voisi monessa asunnossa olla hyvinkin sellainen.

MAINOS
Mainos

Kommentoi

Aivan liian matala, kyllä kaupungin keskusta tulee olla korkeampaa rakennuskantaa. Minimi kerrosmäärän tulisi olla kymmenen, ruutukaava alueella, asukkaitahan näihin kyllä löytyy.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä parvekkeella tekee ydinkeskustassa? Eihän siellä kohta saa käydä edes tupakoimassa,

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ehkä saunan tarvetta kannattaa kysyä asunnon ostajalta? Tämähän taitaa tosin olla vuokra-asunto, joten ostaja ei välitä asukkaan tarpeista, kunhan saa sijoitukselleen tuoton.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"199 000–244 625 euroa" omakotitalon hinta moisesta kaksiosta, käsittämätöntä. Miksi kannattaisi ostaa tuollainen kun arkiviihtyvyyden kannalta on olemassa paljon parempiakin vaihtoehtoja?. Omakotitalossa asuminen on 100 kertaa viihtyisämpää kuin tuossa kopissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No kaikki eivät joko halua tai kuntonsa vuoksi eivät kykene hoitamaan omakotitaloihin liittyvää jatkuvaa ylläpitoa. Toisia sitten taas nyppii jatkuva veivaaminen autolla paikasta toiseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos
Mainos

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa sekä Koillismaalla ja seuraavissa Lapin kunnissa: Posio, Kemijärvi, Salla, Sodankylä, Pelkosenniemi ja Savukoski lumisateen ja pöllyävän lumen vuoksi. Ajokeli muuttuu huonoksi sunnuntaina aamupäivällä Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan ja Etelä-Savon maakunnissa lumisateen ja pöllyävän lumen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Merja Kyllönen ylivoimainen !

340 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

natovaalit

Paavon valinta johtaa YYA-sopimukseen. Lue lisää...
Muttas

Jari ja sarjakuvat

Jari

20.1.

Naapurit

20.1.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image