Oululaiset voivat uusia eReseptit nyt verkossa

Reseptin voi nyt uusia omalla tietokoneellaan, jos on ottanut käyttöön sähköisen eReseptin. KUVA: Heikki Uusitalo
Hyvä Elämä 16.9.2013 14:46
Kaleva

Oulun kaupungin terveysasemien asiakkaat voivat pyytää eReseptinsä uusimista verkossa Oulun Omahoito -palvelussa osoitteessa www.oulunomahoito.fi.

”Jotta asiakas voi uusia reseptinsä Omahoitopalvelun kautta, tulee asiakkaalla olla käytössään sähköiset reseptit”, täsmentää vs. apulaisylilääkäri Sanna-Leea Kukkonen.

Jos asiakkaalla on vielä käytössään paperinen resepti, hänen on otettava yhteyttä terveysasemalleen.

Terveysasemalla asiakkaalle annetaan sähköisiin resepteihin liittyvä informaatio, jonka jälkeen hän saa eReseptit ja verkkoasioinnin käyttöönsä.

Reseptin uusiminen arvioidaan tapauskohtaisesti

eReseptin uusimisen yhteydessä asiakkaalta kysytään tietoja lääkkeen vahvuudesta ja annostuksesta sekä lupa lääkärin tarkastella muita reseptikeskuksessa olevia reseptejä. Kaikki eReseptit tallentuvat valtakunnalliseen reseptikeskukseen.

”Lääkärillä tulee olla riittävästi tietoa esimerkiksi lääkkeen käytöstä ja tehosta, jotta resepti voidaan uusia. Reseptikeskuksesta voidaan tarkistaa uusittavan lääkkeen tietojen lisäksi muun muassa mahdolliset yhteisvaikutukset. Jos riittäviä tietoja ei ole, reseptiä ei ehkä voi uusia”, Kukkonen kertoo.

Sähköinen eResepti on otettu käyttöön Oulussa helmikuussa.  Asiakas voi katsoa omia tietojaan Omien tietojen katselu -palvelusta, osoitteesta www.kanta.fi.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Sillä viisii. Labratuloksia ei kuulemma saa ilmoittaa sähkpostilla, ja nyt pitäisi reseptinsä levitellä verkkoon. Missä on se tietoturva?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Laboratoriotulokset voi lukea samaisesta Omahoidosta, johon kirjaudutaan pankkitunnuksilla. Siinä se tietoturva.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Itse joudun käymään 3-4kk välein verikokeissa ja onneksi on olemassa omahoito sivusto.
Sen kautta voin pyytää labralähetteen, varata ajan labrakokeisiin ja tutkia tuloksia. Jos labratuloksissa on jotain poikkeavaa voin viestillä kysellä onko aihetta huoleen. Ei sieltä tietystikään voi kuka hyvänsä tilata mitä tahansa labrakokeita, itselläni erään lääkkeen käyttö aiheuttaa säännölliset labraseurannat.
Ilman omahoitoa joutuisin aina käymään TK:ssa, omahoidon ansiosta en omalta osaltani aiheuta ruuhkia lääkäreille enkä hoitajille.
Samoin ereseptien uusiminen kanta.fi kautta on tervetullut uudistus.
Pankkitunnuksilla kirjautumisen koen riittäksi tietoturvaksi. Käytänhän samaisia pankkitunnuksia myös nettipankissa, verotukseen liittyvissä asioissa, vakuutusyhtiön sivuilla, ja kaikissa asioinissa mitä vain voin netin välityksellä hoitaa.
Olisi kauheaa olla niin epäluuloinen etten uskaltaisi hyödyntää niitä toimia joilla voin helpottaa omaan elämään liittyviä asiointeja. Enää en ole aukioloajoista riippuvainen, voin hoitaa asioinnit silloin kun itselleni sopii, vuorokauden ajasta riippumatta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onnistuu kai se semmoisilta, joilla on tietokone ja intenetyhteys, mutta jos ei ole, mites sitten E-suu pannaan...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä Oulu =) helpottaa monien elämää kun tarvi juosta enää uusimassa. Nyt vaan muut perässä saman tekemään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

mitä tekemistä oululla on asiassa? Se, että otetaan valmis tuote käyttöön kaupungin terveysasemilla oli pelastus ennen toimimattomaan vanhaan atk-järjestelmään. Kaikki ne virheet, mitä tietokantaan on syötetty on edelleen siellä ja potilasturvallisuus voi vain parantua oulun tapauksessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko se nyt ollut niin vaikea viedä ne reseptit uusittavaksi terveyskeskukseen? Ne on saanut tähän asti, ilman lääkärissäkäyntiä, jättää niitä varten olevaan laatikkoon ja hakea viikon päästä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Entä jos on Sepän terveysaseman asiakas? Yritin muuttaa omahoidon kautta aikaa diabetesvastaanotolle, ja sain ilmoituksen ettei onnistu koska olen Sepän terveyden asiakas. Kuka korjaa tämän "vian" järjestelmässä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvin on e-resepti toiminut alusta alkaen. Ainoa ongelma tuntuu olevan terveysasemien ym. henkilökunnalla, jotka eivät oikein ymmärrä tämän ideaa ja kehottavat käymään silti siellä asemalla fyysisesti paikan päällä!?
Täti siellä kertoilee asiat, jotka selitetty seikkaperäisesti http://kanta.fi/ ..ja jatkaa kynsien viilaamista.

Ottakaa hyvät ihmiset suoraan lääkärille yhteyttä sähköisesti omahoidon kautta, jos muutoksia haluatte reseptiin niin asiat ovat paljon selkeämpiä, virheet vähenevät ja saatte lääkkeet suoraan apteekkiin, ilman turhia käyntejä "vastaanotto tädin" luona.

Monet vastaanottoapulaiset edelleen tulostavat sen viestin, tai muuten muuttelevat ja valitettavasti kaikki ei aina tulostu siihen paperiin, joten lääkäri sitten ihmettelee.. Kun vastaanottoapulaiset jäävät välitä pois, tulee asia suoraan lääkärille ja hän voi vaikka soittaa, tai pyytää käymään laboratoriossa, jos asia vaatii. 90% asiointeja voidaan hoitaa, ilman näkemistä (ja tähänkin on konsti tulossa, eli harvaanasuttujen alueiden etähoito suojatun internet-ääni-kuvan välityksellä tulenee myös yleiseen käyttöön, hyvien kokemusten edesauttamana).

Käypähoito on paikka, missä myös potilasversiot saatavilla heti luettavaksi ja tämäkin aika sairauden perustietojen selittämiseen jää lääkäriltä pois. Potilas on yleensä kiinnostunut omasta sairaudestaan, mutta se tiedon seulominen voi olla vaikeaa, mutta kun sairaudelle on nimi saatu, on sen hakeminen helppoa hakukoneilla ja suomalaisten terveydenhuollon sivuilta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tällä varmistetaan se että kaikkien reseptit ja sairaudet ovat NSA ja amerikkalaisten firmojen käytettävissä. nämä tekevät isot rahat suomalaisten sairaustiedoilla. Uncle Sam kiittää tyhmiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuulostaa hyvältä. Vähentää puhelinruuhkia ja jonottamisia ja turhia ajanvaraamisia. Toivottavasti homma pelaa jouhevasti.
Palvelu ei tietenkään sovi kaikille mutta on yksi hyvä kanava lisää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ensin tuupataan kaikki nettiin ja sitten katsotaan mitkä ovat seuraukset(uhka vai mahdollisuus), tässä tapauksessa Oulun omahoidolle asiakkaiden pitkäaikainen "painostus" tuotti onneksi jonkin järkiperäisen ratkaisun E-resepti sotkun keskelle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

15:20
Parikymppiselle miehelle syyte taposta Espoossa – uhri löytyi ammuttuna, motiivin epäillään liittyvän huumeisiin
15:16
Sinisiä uhkaa nykymenolla todellinen romahdus – Tutkija: Matkaa muutamankin edustajan läpi saamiseen
14:50
Brexit-ministeri odottaa maan parlamentin tukevan EU:n tulliliiton jättämistä
14:42
Sarjanäpistelijä hiippaili liikkeeseen, uteli tuotteista, iski kyntensä modeemeihin ja huristeli pois paikalta
14:39
Raskilla riittää todistettavaa seiskapelissä - Komarovin pelaaminen edelleen arvoitus
14:14
Lepomäki mätkii kirjassaan kokoomuksen johtamistapaa: "Valtaa käyttää tilataksiin mahtuva miesporukka"
14:10
Tanskalaiskeksijä Peter Madsenille elinkautinen ruotsalaistoimittaja Kim Wallin murhasta sukellusveneessä - Madsen aikoo valittaa
121
Tornitalobuumi hirvittää arkkitehteja: ”Nostan hattua, jos joku pystyy suunnittelemaan hienon tornitalon”
47
Manner luottavaisena kohti kuudetta liigafinaalia: ”Ottelun lopun ansiosta usko omaan tekemiseen heräsi uudestaan”
44
Valmet Automotive hakee mersujen tekijöitä rekkakiertueella – oululaiset innokkaimpia tulemaan töihin Uudenkaupungin autotehtaalle
43
Hulevesimaksut pysyvät ennallaan Oulussa – omakotitalossa asuva maksaa 22,50 euroa vuodessa
36
Vahvempi lonkero jyräsi miedomman – Kaakkurin Citymarket-kauppias: "Vahvemman osuus on 60–70 prosenttia"
30
Uudessa Heinäkengässä karaoke raikaa kellon ympäri – uutta ravintolan toimintamallia kokeillaan Oulussa
25
Rannan Terwa Towerin suunnitteluvaraus eteni Oulun kaupunginhallituksen ratkaistavaksi

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Suuri sotaharjoitus 2021

303 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miljonääri opastaa köyhää:Tämä päivittäinen tapa olla rikastumatta.

Miksi sitten mljoonia pääomatuloja saavilla lopullinen veroprosentti on alle ahkeran siivojan lopullisen veroprosentin? ... Lue lisää...
Niinköhän

Jari ja sarjakuvat

Jari

25.4.

Naapurit

25.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image