Kaleva.fi uudistuu!

Kaleva.fi-palvelu on uudistumassa. Sinulla on nyt mahdollisuus ottaa uusi Kaleva.fi käyttöön jo ennen muita. Lue lisää...

Ota uudistunut Kaleva.fi käyttöön
Mainos

Kura kuriin kunnon kamppeilla

Kotimaisen Hurtan valmistamassa haalarissa on vetoketju selässä, minkä ansiosta asu on helppo pukea päälle. Lahkeensuissa on tarrat ja nepparit. Kotimaisen Hurtan valmistamassa haalarissa on vetoketju selässä, minkä ansiosta asu on helppo pukea päälle. Lahkeensuissa on tarrat ja nepparit.
Neena Kuukasjärvi
Lemmikki  13.3.2012 | Neena Kuukasjärvi Muuta tekstin kokoa -+

”Kun pennusta asti opettaa koiran käyttämään manttelia tai haalaria, sitä vaivattomampaa pukeminen ja vaatteiden käyttö on jatkossakin”, ohjeistaa myyjä Anu Tuohimaa Kempeleen Mustista ja Mirristä.

Erityisesti pitkä- ja pehmeäkarvaiset ja helposti kastuvat koirat hyötyvät haalarin käytöstä. Kotimaisen Hurtan valikoimista löytyy suojavarustusta ja -asusteita joka rodulle ja kaikkiin säihin.

”Syksy ja kevät ovat perinteisesti kurahaalarisesonkia. Vaikka koira talven kylmilläkin pärjää ilman lisävaatetta, kura-aikana moni toteaa suojahaalarin hyväksi hankinnaksi”, Tuohimaa kertoo.

Ja jos ei halua pukea koiralle haalaria, myös mahaläpällinen mantteli suojaa koiraa pahimmilta kuraroiskeilta.

Varsinkin kaupunkioloissa ja maantienlaidassa lenkkeillessä hiekoitushiekka ja suola saattavat  ärsyttää ihoa, ja karva kärsii jatkuvasta pesemisestä. Kuravaatteiden kanssa kotiutuessa riittää kun haalarin huuhtaisee ja tassunpohjat pyyhkii.

Haalari estää myös nuoskalumen paakkuuntumisen vatsanalus- ja jalkakarvoihin ja säästää pitkäkarvaisten ja turkkirotujen hapsutusta.

Sopivan mitoituksen löytää mittaamalla koiran kaulaympäryksen, selän pituuden, rinnanympäryksen sekä etu- ja takajalkojen pituuden.

Hurtan haalarien mallit käyvät sekä uroksille että nartuille, sillä vyötäröllä oleva kiristysnauha varmistaa, että haalari pysyy siistinä uroskoirankin vatsan alla.

Vedenpitävästä ja hengittävästä Houndtex®-materiaalista valmistettujen haalarien huolloksi riittää huuhtelu sekä tarvittaessa pesu 40 asteessa. Haalarien hinnat vaihtelevat koon mukaan 50 eurosta ylöspäin.

”Ohutkarvaisille tai paleleville voi vuorettoman kura-asun alle pukea vielä lämmittävä fleecen”, Tuohimaa vinkkaa.

Kuravarustuksen voi täydentää myös tossuilla. Tarrakiinnitteiset ja istuvat tossut suojaavat arkatassuja kuran lisäksi myös hiekoitussoralta ja muulta lumen alta yllättäen paljastuvalta ikävältä. Neljän tassun tossusetin hinta on noin 20 euroa.

Hurtan valikoimiin kuuluu uutuutena myös säärystimet, jotka suojaavat jalkakarvoja sotkulta ja metsänroskilta. Säärystin on kätevä myös kipsin tai muun sidoksen suojana.

Kotimaisia koiran ulkoiluvaatteita valmistavat myös Janutex sekä Finglove. Lisää valikoimaa löytyy erilaisten eläintarvikeliikkeiden nettikaupoista. Omalle koiralle sopivan löytää vain sovittamalla.

Jos kädentaitoja riittää, taatusti sopivia mittatilausvaatteita voi omalle koiralle valmistaa myös itse. Kaavoja, valmistusohjeita ja tarvikkeita löydät esimerkiksi osoitteesta www.antassu.com.

Lähetä kuva, video tai juttuvinkki viestinä puhelimellasi numeroon 13222 tai käytä lomaketta.

Mainos
Mainos
Mainos
Galleriat »|Lemmikki

Galleriat

Mainos
Uusimmat » | Lemmikki Down Up
Mainos
stats-image
Takaisin ylös