Mainos

Kura kuriin kunnon kamppeilla

Kotimaisen Hurtan valmistamassa haalarissa on vetoketju selässä, minkä ansiosta asu on helppo pukea päälle. Lahkeensuissa on tarrat ja nepparit. KUVA: Neena Kuukasjärvi
Lemmikki 13.3.2012 10:17
Neena Kuukasjärvi

”Kun pennusta asti opettaa koiran käyttämään manttelia tai haalaria, sitä vaivattomampaa pukeminen ja vaatteiden käyttö on jatkossakin”, ohjeistaa myyjä Anu Tuohimaa Kempeleen Mustista ja Mirristä.

Erityisesti pitkä- ja pehmeäkarvaiset ja helposti kastuvat koirat hyötyvät haalarin käytöstä. Kotimaisen Hurtan valikoimista löytyy suojavarustusta ja -asusteita joka rodulle ja kaikkiin säihin.

”Syksy ja kevät ovat perinteisesti kurahaalarisesonkia. Vaikka koira talven kylmilläkin pärjää ilman lisävaatetta, kura-aikana moni toteaa suojahaalarin hyväksi hankinnaksi”, Tuohimaa kertoo.

Ja jos ei halua pukea koiralle haalaria, myös mahaläpällinen mantteli suojaa koiraa pahimmilta kuraroiskeilta.

Varsinkin kaupunkioloissa ja maantienlaidassa lenkkeillessä hiekoitushiekka ja suola saattavat  ärsyttää ihoa, ja karva kärsii jatkuvasta pesemisestä. Kuravaatteiden kanssa kotiutuessa riittää kun haalarin huuhtaisee ja tassunpohjat pyyhkii.

Haalari estää myös nuoskalumen paakkuuntumisen vatsanalus- ja jalkakarvoihin ja säästää pitkäkarvaisten ja turkkirotujen hapsutusta.

Sopivan mitoituksen löytää mittaamalla koiran kaulaympäryksen, selän pituuden, rinnanympäryksen sekä etu- ja takajalkojen pituuden.

Hurtan haalarien mallit käyvät sekä uroksille että nartuille, sillä vyötäröllä oleva kiristysnauha varmistaa, että haalari pysyy siistinä uroskoirankin vatsan alla.

Vedenpitävästä ja hengittävästä Houndtex®-materiaalista valmistettujen haalarien huolloksi riittää huuhtelu sekä tarvittaessa pesu 40 asteessa. Haalarien hinnat vaihtelevat koon mukaan 50 eurosta ylöspäin.

”Ohutkarvaisille tai paleleville voi vuorettoman kura-asun alle pukea vielä lämmittävä fleecen”, Tuohimaa vinkkaa.

Kuravarustuksen voi täydentää myös tossuilla. Tarrakiinnitteiset ja istuvat tossut suojaavat arkatassuja kuran lisäksi myös hiekoitussoralta ja muulta lumen alta yllättäen paljastuvalta ikävältä. Neljän tassun tossusetin hinta on noin 20 euroa.

Hurtan valikoimiin kuuluu uutuutena myös säärystimet, jotka suojaavat jalkakarvoja sotkulta ja metsänroskilta. Säärystin on kätevä myös kipsin tai muun sidoksen suojana.

Kotimaisia koiran ulkoiluvaatteita valmistavat myös Janutex sekä Finglove. Lisää valikoimaa löytyy erilaisten eläintarvikeliikkeiden nettikaupoista. Omalle koiralle sopivan löytää vain sovittamalla.

Jos kädentaitoja riittää, taatusti sopivia mittatilausvaatteita voi omalle koiralle valmistaa myös itse. Kaavoja, valmistusohjeita ja tarvikkeita löydät esimerkiksi osoitteesta www.antassu.com.

MAINOS
Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
Mainos

Kommentoi

Mainos
Mainos

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi iltapäivällä ja illalla Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lumipyryn vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Äänestäkää työttömät

128 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi jotkut ihannoivat Venäjää?

Niinkö alias entinen nimim tuntematon on ottanut tunneaseensa käyttöön. Entisenä yya-miehenä olet urakoinut täällä paina... Lue lisää...
Karu mies

Uutiset osastoittain

Menokalenteri

ma
27.3.
Pirjo Sohlo "Matkalla tuntemattomaan"
Kulttuuri
ma
27.3.
Höyhtyän Välke
Yhteisöt
ma
27.3.
Lastenvaatteiden tuuletus - Suomi 100
Kulttuuri
ma
27.3.
Eläinmuseo
Kulttuuri

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 379 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image