Mainos

Kilpirauhasen vajaatoiminta pysyy usein piilossa

Hyvä Elämä 27.3.2012 8:56
Heikki Uusitalo

Tuntuu, että muut pitävät hitaana ja tyhmänä. Ei jaksa juuri mitään. Koko ajan pitäisi vain nukkua.

Tältä tuntuu monesta suomalaisesta, ja ihan turhaan. Oireet voivat johtua kilpirauhassairauksista, joita voidaan hoitaa.

Silti moni sairastaa lähinnä kilpirauhasen vajaatoimintaa yhä tietämättään.

Yli 250 ?000 suomalaista syö lääkkeitä kilpirauhassairauksiin. Uusia tapauksia löytyy vuosittain noin 15 000.

"Epäillään, että saman verran tapauksia on vielä piilossa kuin tiedossa", Kilpirauhasliiton puheenjohtaja Kirsti Hänninen sanoo.

Lue koko juttu Terve24-sivustolta.

MAINOS
Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
Mainos

Kommentoi

Kilpirauhasen toiminta on helppo verikokeella selvittää ja lääkityksellä muuttuu koko elämä . Itselläkin jatkuvaa väsymystä ja lääkärille tässä ollaan jonottamassa . On käsittämätöntä ettei verikokeisiin pääse kuin käymällä lääkärin vastaan otolla , antaa lähete verikokeisiin ja vastaan otolle vasta kun tulokset tulevat . Säästöä tulis näinkin .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sain liikatoimintaan radiojodihoidon kolme vuotta sitten. Arvot ovat ihan päin honkia.Kokeita otetaan 3kk välein ja aina hoitava lääkäri vaihtuu ARVAUSKESKUKSESSA. Ja olo on sen mukainen.......

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pysyyhän ne "piilossa" kun vk-arvot heittää viitearvojen ulkopuolella, mutta thyroxinlääkitystä ei vain saa!! SEURAILLAAN, sanoo lääkäri. On seurailtu jo monta vuotta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Liikatoiminta on myös viheliäinen. Väsyttää ja on niin voimaton olo, että hyvä, kun jaksaa ruokaa laittaa. Uni ei tahdo tulla ja nukkuminen on pätkittäistä. Sydän hakkaa kuin rankassa liikunnassa ja makuullakin huomaa olevansa jännitystilassa. Ensiapuna lääkärin määräämä beetasalpaajaa alentaa sydämen rytmiä ja helpottaa rytmihäiriöissä.
Ihmettelen miksi TK:n lääkärit eivät ole ottaneet vakavasti vaihtelevia kilpirauhasarvoja? Sisätautilääkäri OYS:ssa sen sijaan ohjasi hoitoihin. Kiitos hänelle!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

on selvät merkit että Hoitotakuu on Potilastakuu eli yleisellä puolella vain valo hoidetaan 6kk kerralla jotta potilas hermostuisi ja menisi yksityis puolelle ja siellä parannetaan heti se vamma ja oireet,sen valohoidon maksaa vakuutusyhtiöt en kyllä ymmärrä miksi esim olka vamma se pitäis osata priorisoida tarkemmin ja heti mg kuvata ja leikata seuraavana päivänä miksi jonotetaan kun se maksaa se odotus enämpi kuin se leikkaus mitä järkeä on ylläpitää jonoja,syy oma yritystoimintaan ja toinen maksaa sen jonotus ajan

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos
Mainos

Uutisvirta

Mainos

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Keski- ja Pohjois-Lapissa lumisateen ja sohjoisten teiden vuoksi. Ajokeli on huono Satakunnan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Koillismaata tienpintojen jäätymisen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Joko kävit Sotapolku.fi;ssä?

173 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Nyt on keskustalla kysyntää.

Koskaan ei ole vähäosaisia riistetty niin paljon kuin kepujohtoinen hallitus on tehnyt. Julmaa toimintaa Sipilän miljonä... Lue lisää...
Johannes Kostaja

Uutiset osastoittain

Menokalenteri

su
30.4.
Maria Raasakka ikkunanäyttely
Kulttuuri
su
30.4.
Pre-vappen i Muhåskällare
Keikkakalenteri
su
30.4.
Vappumarkkinat
Kulttuuri
su
30.4.
Vappumarkkinat
Kulttuuri

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 379 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image