Kaleva.fi uudistuu!

Kaleva.fi-palvelu on uudistumassa. Sinulla on nyt mahdollisuus ottaa uusi Kaleva.fi käyttöön jo ennen muita. Lue lisää...

Ota uudistunut Kaleva.fi käyttöön
Mainos

Kilpirauhasen vajaatoiminta pysyy usein piilossa


Hyvä Elämä  27.3.2012 | Heikki Uusitalo Muuta tekstin kokoa -+

Tuntuu, että muut pitävät hitaana ja tyhmänä. Ei jaksa juuri mitään. Koko ajan pitäisi vain nukkua.

Tältä tuntuu monesta suomalaisesta, ja ihan turhaan. Oireet voivat johtua kilpirauhassairauksista, joita voidaan hoitaa.

Silti moni sairastaa lähinnä kilpirauhasen vajaatoimintaa yhä tietämättään.

Yli 250 ?000 suomalaista syö lääkkeitä kilpirauhassairauksiin. Uusia tapauksia löytyy vuosittain noin 15 000.

"Epäillään, että saman verran tapauksia on vielä piilossa kuin tiedossa", Kilpirauhasliiton puheenjohtaja Kirsti Hänninen sanoo.

Lue koko juttu Terve24-sivustolta.

Lähetä kuva, video tai juttuvinkki viestinä puhelimellasi numeroon 13222 tai käytä lomaketta.

Mainos

Kommentit

6/6 kommenttia

Rauhanen
27.3.2012 23:25

Kilpirauhasen toiminta on helppo verikokeella selvittää ja lääkityksellä muuttuu koko elämä . Itselläkin jatkuvaa väsymystä ja lääkärille tässä ollaan jonottamassa . On käsittämätöntä ettei verikokeisiin pääse kuin käymällä lääkärin vastaan otolla , antaa lähete verikokeisiin ja vastaan otolle vasta kun tulokset tulevat . Säästöä tulis näinkin .


rauhanen
27.3.2012 21:40

Sain liikatoimintaan radiojodihoidon kolme vuotta sitten. Arvot ovat ihan päin honkia.Kokeita otetaan 3kk välein ja aina hoitava lääkäri vaihtuu ARVAUSKESKUKSESSA. Ja olo on sen mukainen.......


ammattitaito hukassa.
27.3.2012 09:37

Pysyyhän ne "piilossa" kun vk-arvot heittää viitearvojen ulkopuolella, mutta thyroxinlääkitystä ei vain saa!! SEURAILLAAN, sanoo lääkäri. On seurailtu jo monta vuotta.


Tykyttäjä
27.3.2012 09:28

Liikatoiminta on myös viheliäinen. Väsyttää ja on niin voimaton olo, että hyvä, kun jaksaa ruokaa laittaa. Uni ei tahdo tulla ja nukkuminen on pätkittäistä. Sydän hakkaa kuin rankassa liikunnassa ja makuullakin huomaa olevansa jännitystilassa. Ensiapuna lääkärin määräämä beetasalpaajaa alentaa sydämen rytmiä ja helpottaa rytmihäiriöissä.
Ihmettelen miksi TK:n lääkärit eivät ole ottaneet vakavasti vaihtelevia kilpirauhasarvoja? Sisätautilääkäri OYS:ssa sen sijaan ohjasi hoitoihin. Kiitos hänelle!


Sairasta sakkia
27.3.2012 09:21

Ei se liikatoiminta myöskään kovin mukavaa ole!!!!!!!!


LÄÄKÄREIDEN VÄLINPITÄMÄTTÖMYYS
27.3.2012 09:16

on selvät merkit että Hoitotakuu on Potilastakuu eli yleisellä puolella vain valo hoidetaan 6kk kerralla jotta potilas hermostuisi ja menisi yksityis puolelle ja siellä parannetaan heti se vamma ja oireet,sen valohoidon maksaa vakuutusyhtiöt en kyllä ymmärrä miksi esim olka vamma se pitäis osata priorisoida tarkemmin ja heti mg kuvata ja leikata seuraavana päivänä miksi jonotetaan kun se maksaa se odotus enämpi kuin se leikkaus mitä järkeä on ylläpitää jonoja,syy oma yritystoimintaan ja toinen maksaa sen jonotus ajan


Mainos
Mainos
Galleriat »|Hyvä Elämä

Galleriat

Mainos
Uusimmat » | Hyvä Elämä Down Up
Pääuutiset
Mainos
stats-image
Takaisin ylös